TGO mare

TGO mare | Autor: ille

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Am facut niste analize pt baietelul meu de 1 an si 4 luni si unele rezultate nu mi-au placut si din pacate nu am o interpretare clara a lor deocamdata. Abia saptamana viitoare vorbim cu pediatrul, pana atunci, ma ajutati va rog cu vreo sugestie/informatie?

Majoritatea sunt ok, dar ce nu e ok, suna cam asa:
TGO GOT(ASAT/AST): 63 (limita maxima 35),
TGP GPT(ALAT/ALT):30 (limita maxima 45);
FIER: 53 (limite: 65-180);
LIMFOCITE: 6 (limite 1-5.5)

E posibil sa fie vorba de o anemie, dar ce ma ingrijoreaza este TGO care e cam mult peste limita. Ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna!
am facut si noi o serie de analize saptamana trecuta, si pe langa niste leucocite si monocite putin crescute(care am inteles ca erau asa de la niste mucisori pe care ii avea atunci) ne-a iesit la fel, ASPARTATAMINOTRANSFERAZA (GOT/AST) putin crescut, adica 37, valoarea maxima fiind 32; noua pediatra ne-a spus ca analizele sunt bune, ca nu e nimik ingrijorator, dar nu mi-a explicat si ce inseamna aceasta valoare, de ce e crescuta dar nu e ,, ingrijorator''; asa ca urmaresc si eu cu interes subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

nici noua nu ne-a vazut inca niciun medic analizele.
si lui i-au iesit majoritatea bine, insa si el are un pic marit TGO-ul asta, adica.
TGO/AST = 38 U/L (val normale 5-34) ma gandeam ca si pt ca i s-a recoltat seara, pe la orele 18.
TGP/ALT este bine, i-a iesit 10 U/L (val normale 0-55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madi79 spune:

Eu i-am facut analize baietelului meu la o luna jumatate dupa vaccin si i-a iesit tgo-ul marit.Apoi medicul de familie mi-a explicat ca asa se intampla dupa vaccinare, cresc transaminazele.Asta este explicatia pe care am primit-o noi.
Copilul tau a facut de curand vaccin?

Madalina,mama lui Andrei-Rares (11.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

madi79, nu am facut nici un vaccin de la 1 an si o luna si el are acum 1 an si 4 luni. TGO si TGP sunt indici ai analizelor de ficat si am tot citit pe net ca, corelat cu analiza de hemoglobina, care ne-a iesit tot prost, poate fi o anume forma de anemie, dar TGO marit poate fi si o forma de hepatita, asta m-ar ingrijora mai mult.
I s-a recoltat acum cateva zile si in aceeasi zi seara, a avut cam 4 scaune in 2 ore, in ziua urmatoare la fel, am inceput regim cu orez, biotics si tot ce trebuia pt diaree...Deci practic i-a recoltat in aceeasi zi in care a debutat si diareea....sa fi iesit asa de la problema incipienta cu burtica?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

transaminazele mai pot iesi marite din cauza unui tratament cu antibiotic recent incheiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Limfocitele marite indica o infectie virala , iar AST si ALT sunt enzime ale ficatului care au "scapat" in sange.
I-ai dat cumva inainte de a ii face analize antibiotic sau ceva pt a ii scade febra?
In mod normal, la urmatoarele analize de sange, ar trebui sa coboare...oricum sunt destul de putin peste/sub limita, si nu ar trebui sa iti faci probleme...doar sa urmaresti evolutia in cateva saptamani...si sa te asiguri ca inainte sa ii faci analize, nu ii dai nici un fel de medicament.
In general, in caz de hepatita (boala a ficatului) sunt cu mult peste/sub limita...

Mergi la inceput

pai asta este ca nu a luat nici un antibiotic, singura data cand a luat a fost acum 5 luni, a avut o enterocolita; practic aia a fost singura problema de cand s-a nascut.
Cand avea o luna doua, a avut colici si ca tot omul am incercat si noi diverse: Espumisan, Bonisan, Infacol, Debridat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Ille eu zic ca are legatura cu diareea, asteapta sa-i treaca si refa-i analiza. Oricum la cei mici nu ies analizele in intervalul laboratoarelor, eu zic sa repeti, eventual si la un alt laborator, dar neaparat dupa ce e vindecat si sa nu-i dai nicio pastila inainte.

Mergi la inceput

da, cu siguranta ii refac analizele, mi greu e cu recoltatul...

Mergi la inceput

am ajuns azi la dr nostru si ne-a spus ca trebuie sa luam fier Haufman, atat. Nu e nici o problema la ficat, ar fi fost daca atat TGO cat si TGP erau peste limita....

Mergi la inceput