adormita la san
Hello,
Sunt si eu noua pe aici si am nevoie de sfat: dulceata mea mica, Patricia, care face azi o luna adoarme la san dupa vreo 10 min de tras si orice i-as face (tras de nas, gadilat pe fata, pe urecehe, in talpa )...e lemn. o pun in pat si in 5-10 min e treaza si " chitzcaie"..o pun din nou la "mufat" si in 5 min e lemn din nou.Bineinteles, ca n-apuca sa se odihneasca (nici eu ) ca se trezeste de foame din nou in 2 ore aprox si am impresia ca nici nu se hraneste suficient (mai face scaune verzi/de subalimentare ). Mai nou nici nu prea are scaun (mai degraba "pateaza" doar scutec ) si o vad ca se cam chinuie sa faca. Ceai nu vrea pt ca nu accepta biberonul.
Cum as putea sa fac sa nu o las sa adoarma si sa pape mai mult?
Raspunsuri
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumaria Hello, Sunt si eu noua pe aici si am nevoie de sfat: dulceata mea mica, Patricia, care face azi o luna adoarme la san dupa vreo 10 min de tras si orice i-as face (tras de nas, gadilat pe fata, pe urecehe, in talpa )...e lemn. o pun in pat si in 5-10 min e treaza si " chitzcaie"..o pun din nou la "mufat" si in 5 min e lemn din nou.Bineinteles, ca n-apuca sa se odihneasca (nici eu ) ca se trezeste de foame din nou in 2 ore aprox si am impresia ca nici nu se hraneste suficient (mai face scaune verzi/de subalimentare ). Mai nou nici nu prea are scaun (mai degraba "pateaza" doar scutec ) si o vad ca se cam chinuie sa faca. Ceai nu vrea pt ca nu accepta biberonul. Cum as putea sa fac sa nu o las sa adoarma si sa pape mai mult? |
In primul rand bun venit pe si sa-ti traiasca fetita!
Eu cred ca deocamdata e prea mica si inca invata sa suga, inca se antreneaza. e foarte bine ca o alaptezi. Da=i de cate ori cere, asta e cel mai bine si pt ea si pt tine (creste productia de lapte). Eventual poti sa te mulgi putin inainte de a=i da sa suga, pt ca la inceput vine laptele mai 'subtire', ca sa tina de sete, apoi vine mai consistent. Poate ea nu apuca sa mai suga din cel mai consistent si de asta nu se satura. A trecut ceva timp de cand am alaptat, asa ca las fetele mai experimentate sa te sfatuiasca mai bine. Oricum, daca suge san, nu ii da ceai! Nu are sens, mai rau ii faci (in loc sa pape lapte consistent, sa se sature, ii umpli stomacelul cu apa chioara).
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Iasmin08 spune:
Multa sanatate tie si fetitei, bine ai venit!
Poate e inca prea mare efortul s suga pentru ea. Oboseste repede. Mai ai rabdare.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
claumaria spune:
In primul rand bun venit pe si sa-ti traiasca fetita!
Eu cred ca deocamdata e prea mica si inca invata sa suga, inca se antreneaza. e foarte bine ca o alaptezi. Da=i de cate ori cere, asta e cel mai bine si pt ea si pt tine (creste productia de lapte). Eventual poti sa te mulgi putin inainte de a=i da sa suga, pt ca la inceput vine laptele mai 'subtire', ca sa tina de sete, apoi vine mai consistent. Poate ea nu apuca sa mai suga din cel mai consistent si de asta nu se satura. A trecut ceva timp de cand am alaptat, asa ca las fetele mai experimentate sa te sfatuiasca mai bine. Oricum, daca suge san, nu ii da ceai! Nu are sens, mai rau ii faci (in loc sa pape lapte consistent, sa se sature, ii umpli stomacelul cu apa chioara).
-----------------
Multu de sfat ! sper sa ne dam pe brazda :-)
BraveGirl spune:
Buna, bine ai venit pe DC!
E inca micuta printesa ta, asa ca e normal sa ceara atat de des san. Nu ne-ai spus daca a luat in greutate. Pt ca daca a luat, atunci continua sa faci ce faci, ca e bine. Cati pampersi umple pe zi?(ma refer la pipi) Daca umple cativa pampersi, atunci iar e semn ca mananca suficient. Multi bebelusi alimentati la san nu au cine stie ce scaun. Depinde de fiecare...a mea printesa pana pe la o luna facea de cateva ori/zi, ca apoi sa scada la 1/zi, cateodata 1/2-3 zile, in rest pata putin pampersul.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
POZE CU PRINTESA
rkarmen spune:
Buna si bun venit.Trebuie sa ai rabdare asa pateam si eu cu fetita mea si eram foate obosita da cu timpul o sa pape mai bine e micuta.
claumaria spune:
citat din mesajul lui rkarmen Buna si bun venit.Trebuie sa ai rabdare asa pateam si eu cu fetita mea si eram foate obosita da cu timpul o sa pape mai bine e micuta. |
multumesc de incurajari !!! :-)
Doamne ajuta!
claumaria spune:
citat din mesajul lui BraveGirl Buna, bine ai venit pe DC! E inca micuta printesa ta, asa ca e normal sa ceara atat de des san. Nu ne-ai spus daca a luat in greutate. Pt ca daca a luat, atunci continua sa faci ce faci, ca e bine. Cati pampersi umple pe zi?(ma refer la pipi) Daca umple cativa pampersi, atunci iar e semn ca mananca suficient. Multi bebelusi alimentati la san nu au cine stie ce scaun. Depinde de fiecare...a mea printesa pana pe la o luna facea de cateva ori/zi, ca apoi sa scada la 1/zi, cateodata 1/2-3 zile, in rest pata putin pampersul. ========== Corina Mamica de Arianna Maria POZE CU PRINTESA |
a luat 900 grame de cand a iesit din spital dar inainte manca mai bine.chestia cu adormitul la san ni se intampla de cateva zile (aprox 3-4 zile ).pishu, face intr-adevar, ca inainte de fiecare alaptat (aprox 2 ore ) pampersul e ud
m-am uitat la pozele cu printzesa ta... e superba!!! sa aiba grija Doamne-Doamne de ea si sa o creasca mare
Ayla21 spune:
Wow 900 de grame intr-o luna? E super! Nu-ti mai face griji, daca papa la 2 ore e perfect. La inceput papa des pt ca are stomacelul mic.
Las-o sa doarma daca oboseste si adoarme, alapteaz-o la cerere si n-o trezi din somn pt papa. Daca tie iti e somn si te trezeste cineva sa papi, ai pofta? daca ia bine in greutate, nu-ti fa atatea probleme. Si odihneste si tu atunci cand doarme ea, fie noapte sau zi, vei fura si tu putin somn, ca acum ai mare nevoie. In timp se mai aranjeaza lucrurile de la sine.
Monica, mami de Claudiu si Luana - Sunt o mica printesa - Foto & Video
flloryy spune:
asa era si baietelul meu, dar eu am facut marea greseala sa ii dau completare...credeam ca nu se satura. cu timpul isi face ea program de masa. stiu ca este obositor (stateam cu piciul in pat 6-7 ore- somn ,mancat, somn, mancat) dar nu renunta, o sa treaca si o sa ai marea satisfactie ca ii dai micutei san.
Multa sanatate si sa cresteti mari.
patrisuca spune:
la fel manca si patricia mea si in prima luna mi-a luat 1000 gr. la inceput va manca asa dupa care mai rar, mai rar pana se stabileste sa pape din 4 in 4 ore. cel putin asa papa acum iubi a mea.
sa-ti traiasca sa fiti sanatoase!!!