Dragi mamici,
Am un baietel de 3 ani si 9 luni care de vreo 5 zile merge destul de des la toaleta.
A inceput vinerea trecuta (5 februarie) la gradinita. Mi-a spus educatoarea ca inainte de somnul de pranz tot cerea la toaleta. Initial au crezut ca vrea doar sa amane culcarea pt ca nu i-ar fi somn, dar au mers cu el la baie si au vazut ca intr-adevar avea nevoie.
Seara, acasa, tot inainte de culcare, aceeasi pb (cred ca am fost la baie de vreo 15 ori in jumate de ora). Ca sa nu se plimbe atat si sa doarma si el linistit i-am pus pampers (el mi-a cerut, si bine ca mai aveam prin casa cateva bucati).
In week-end mai avea perioade scurte cand cerea mai des la toaleta. Luni i-am dus proba pt urocultura si i-a iesit ok. Acum astept rez de la sumar de urina.
Intre timp am constatat ca luni si marti dimineata a mers la baie acasa o singura data, apoi dupa ce am ajuns la gradi au inceput sa se indeseasca "vizitele" la toaleta. Seara de luni si marti de cand a venit de la gradi(17:30-18:00) a mers la baie o singura data la solicitarea lui si odata pt ca l-am trimis eu inainte de culcare(22:30).
Precizez ca NU are ALTE SIMPTOME-nu-l doare, nu-l ustura, n-are febra, diaree, varsaturi, etc.
Ce ar putea fi? Problema de sanatate, sau e ceva pe la gradinita.
Are o educatoare noua (a patra din Septembrie pana acum )de care este foarte atasat.
In schimb mai este una mai veche de care nu-i place "ca e rea". Si zilele astea imi spunea ca nu-l lasa la toaleta-probabil la inceput nu l-a crezut ca are nevoie asa des dintr-o data si nu stiu ce i-o fi zis.
Cealalta educatoare (febletea lui), a crezut si ea initial ca e o gluma cu toaleta dar a mers dupa el sa se convinga si atunci l-a inteles si merge cu el mereu.
Credeti ca e la gradi problema sau la el (vre-o raceala ceva)?
Va multumesc.
recoltatii steril urina (in urocultor) si facetii sumarul de urina si urocultura. repetati de mai multe ori(2-3) aceste 2 analize, eventual la laboratoare diferite. daca ies sterile, nu are infectie!!!
atunci e din vina gradinitei, colectivitatii, educatoarelor si atunci SCHIMBATI gradinita!!! ca sa nu ajungeti la psihoterapie, mai tarziu!
----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)