intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 23
Iasmin08 spune:
Seara buna, feteleeee, am primit voie de la stapan (ala de 8 anisori) sa vin si io aici la distractie.
Acuma iar ma bag on topic. Am incercat un exercitiu de imaginatie (sigur l-ati incercat si voi cand ati citit cele ce urmeaza). Deci se da un inger cazut. Care are ura cat cuprinde (se vede pana si aici pe forum in unele parti). Acest ''inger'' nu are somn, nu dorme niciodata, nu mananca niciodata, are vreo.... cateva mii se ani avans experienta si in plus o putere pe care io nici nu mi-o pot imagina!!! Ah, da, si timp nelimitat la dispozitie sa ma traga to ''the dark side'' ca acolo is ''prajiturelele''
Si de cealalta parte omu- pricajit, amarat, doarme atatea ore, mai si mananca, are atata treaba- cupii, job, hsbd/wife (when the case), casa cu toate angaralele ei. Pai sincer acuma, mie mi se pare ca fortele sunt total dezechilibrate. Se vede de la o posta ca CINEVA ne ajuta si ca am fi pierduti fara ajutorul suprem. V-ati imaginat lupta asta inegala vreodata? Adica exact asa cum pune problema conchita- fara ajutor.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ionella3003 spune:
mai fetelor dar stiu ca aveti un spor!!! De-abia reusesc sa tin pasul cu voi sa va citesc, dar sa mai si apuc sa scriu...
keep going - sper sa apuc si eu sa-mi mai dau cu parerea...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
ionella3003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Dorothee . Katya ... |
mamabear, pls. activeaza-ti PM-ul
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
mamabear spune:
Iasmin esti norocoasa; la mine seful cel mare (bebe mic) nu-i asa permisiv, ma tine la respect. De la o vreme nici cu el in brate nu prea ma mai lasa sa ating tastatura.
Acum, la subiect, eu chiar nu cred ca lupta ar fi posibila fara ajutor. E asa o mare diferenta de forte intre diavol si om , ca nu am putea sa ne luptam cu el, cu pacatul , cu ispita, fara ajutorul lui Dumnezeu. Suntem asa de slabi incat , cu toate ca avem Duhul Sfant de la botez, Il avem pe Hristos in Sfanta Impartasanie, si tot nu reusim sa ne ferim pe deplin de pacat. E tare greu pe frontul asta, dar sa nadajduim ca o sa biruim , cu ajutorul lui Dumnezeu.
la toate fetele!
Ionela, sper ca am reusit sa activez PM .
Dorothee spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 Se vede de la o posta ca CINEVA ne ajuta si ca am fi pierduti fara ajutorul suprem. V-ati imaginat lupta asta inegala vreodata? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
ma gandesc la situatii limita, extreme, momente in care am ales noi (sau altii pt noi) sa fim depaaarte de Dumnezeu, atunci cand suntem expusi, vulnerabili si totusi Dumnezeu are grija de noi si ne fereste de...cel rau.
nu prea am spor la scris, s-ar puteam sa sufar si eu de juma de neuron al conchitei.
patou spune:
si..ma straduiesc sa invat de la voi tactul, rabdarea si ingaduinta (ca s-o citez pe Dorothee)
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
hannen spune:
si daca n-as avea vreo religie,din aceste interventii de la acest topic,n-as alege-o pe a ta. |
Alhamdullilah!
Edit:N-ai inteles nimic din ce am incercat sa zic.Nu-i niciun bai.
Trist este ca am ajuns pt. a nu stiu cita oara la concluzia ca nu se poate purta un dialog.In nicio circumstanta.
Cum sa purtam un dialog cind intotdeauna imbratisati ideea de raniti,jigniti,blasfemiati,ca cineva vrea sa va bage ceva pe git sau sa va arate nush ce superioritate.TRIST!
Asadar,ginditi-va de 2 ori inainte sa ne acuzati de fanatism si extremism!Noi suntem deschisi la dialog inter-religios,si eu nu ma simt jignita si nici blasfemiata de crezul vostru.Pot sa explic si sa desenez daca este cazul fara sa dau in cap nimanui pe motiv ca-mi jigneste cineva religia prin crezul lui opus.
Doar incercit sa-l explic pe al meu voi va simtiti lezati...
Asadar dialogul crestin-musulman e imposibil.Mai bine ma duc la budisti,am mai multe sanse!
Iar teama aceea,sunt niste chestii care odata cunoscute ti-ar explica perfect de ce fel de teama vorbeam.Pt. ca in ciuda bunatatii lui Dumnezeu,el mai si pedepseste.Si sunt si pacate grave(2) pe care el nu le iarta.Unul dintre ele fiind idolatria.
The tongue pierces faster, deeper and sharper than any sword can: think carefully before using such a weapon.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
patou spune:
hannen, daca vrei sa purtam un dialog civilizat poti sa deschizi un subiect crestinism versus islam si discut bucuroasa cu tine acolo.
Mi-ar parea rau sa stricam subiectul asta cu neintelegerile noastre.
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela
Katya spune:
Draga Hannen,
Tu zici asa:
"Asadar,ginditi-va de 2 ori inainte sa ne acuzati de fanatism si extremism!Noi suntem deschisi la dialog inter-religios,si eu nu ma simt jignita si nici blasfemiata de crezul vostru.Pot sa explic si sa desenez daca este cazul fara sa dau in cap nimanui pe motiv ca-mi jigneste cineva religia prin crezul lui opus.
Doar incercit sa-l explic pe al meu voi va simtiti lezati...
Asadar dialogul crestin-musulman e imposibil.Mai bine ma duc la budisti,am mai multe sanse!"
Draga mea,eu nu te-am acuzat nici de extremism si nici de fanatism,unde am zis asa ceva?
Si oti fi deschisi la dialog inter-religios,oi putea sa explici si sa desenezi,nu ma simt lezata sau altcumva pt ca efectiv pe mine nu ma intereseaza asemenea schimburi,daca era un asemenea subiect aici,eu n-as fi intrat.Nu ca am ceva cu vreo religie,dar pur si simplu nu ma intereseaza alta religie,eu imi vad de a mea si nu-mi ajunge timpul sa citesc despre ea,d'apai sa ma bag in dialoguri inter-religioase.Eu aici am de toate religiile si traiesc in buna pace cu toti,n-am absolut nici o intrebare sau teama sau interes sau dusmanie pe cineva de vreo alta religie.
Aici se dezbatea un subiect despre ce ai face daca?Ei,tu n-ai venit aici cu pace,sa spui si tu daca l-ai omori sau nu pe satana,tu ai venit sa faci atac la o persoana.Si la religia noastra.Si sa vorbim despre islam.Ei bine,eu nu vreau sa vorbesc despre islam,nici budism,confucianism,hinduism sau altceva.Iar tu pina una alta nu ti-ai cerut scuze pt imaginile alea care nu stiu cum au disparut,si nici de impolitetea fata de unele dintre noi.
Ca n-a vazut nici Laura 25 atacul tau,deja nu ma mai mira,n-ar fi primul subiect la care unii sint sanctionati si altii nu.
Draga Conchita,eu la subiectul tau am raspuns cit am stiut,mai multe nu mai am de zis.Plec cu oarecare amaraciune,recunosc,ca ma asteptam ca,"gazda" cum esti,sa ai grija de toti "musafirii"tai.Asa,ca sa inchei cu o descretire de frunti,consider ca mie(si altora)mi/ne-ai dat doar o cafea,iar pe Hannen ai pus-o la masa.
Dar lasa ca-mi dai data viitoare!Sa fie si ciocolata la desert.Acuma,oricum era post...
Va imbratisez pe toate,nu sint suparata pe nimeni,nici n-as putea,ca nu m-as putea impartasi daca as avea vreo ranchiuna pe cineva.Toate cele bune!
hannen spune:
Sa-ti reamintesc,subiectul se numea "intrebare agnostica" nu scria nicaieri ca e dedicat crestinilor.
Poate ca mi-ar placea si mie sa discut,normal ,din punctul meu de vedere.Ce as putea sa fac sa imi spun parerea(care poate difera,avind in vedere ca sunt de alta religie) fara sa va simtiti lezate si fara sa ma simt eu umilita ca nu va intereseaza?
Am mai intrebat,e cumva subiect dedicat doar crestinilor cu interdictie altora,cu parola si password?
Fragmentul video pe care l-am pus,era o parte a unui verset .S-a intimplat ca-l ascultam chiar atunci.Avea putina legatura cu discutia si era vorba despre Moise.M-am gindit ca poate i-ar placea lui Patou sa afle macar pe aceasta cale ,ceva cit de neinsemnat,dar numai sa-si faca o idee despre religia pe care o considera satanista.
Atit si nimic mai mult.Nu era cu scopul convertirii,nici de a arata superioritatea islamului.
Ma intrebam asa,daca cineva ar avea rabdare sa asculte(sa citeasca versetele-traduse in engleza) si daca ar intelege ceva.Dar ar atinge ceva,macar curiozitatea.Sau daca macar o singura parsoana care l-a vazut ar fi zis cindva in viitor inainte sa deschida gura sa "blagosloveasca" Islamul..."mai stai ca odata cindva,am citit/auzit ceva interesant"
Si asta te-a suparat?Dupa cum se vede va lipseste cu desavirsire nu doar interesul,dar si rabdarea si indulgenta.Iar informatia e intotdeauna binevenita...ca sa ai cindva un atuu...
Sa-mi cer scuze??Pt. ce,ca v-am poluat fonic??
Si sa-mi cer scuze pt. impolitetea ca am indraznit sa cer argumente cuiva care considera religia mea satanista??
Hello!
Adica voi va simtiti jignite si trebuie sa-mi cer scuze pt. ca nu gindesc ca voi si-am indraznit sa deschid gura.(sa intreb pe ce sa bazeaza siguranta opiniilor exprimate,ca nah,is om si sunt curioasa,nicidecum nu vreau sa port o discutie de comparatie)
Asadar revin si intreb,de ce ati monopolizat subiectul doar cu punctul vostru de vedere,l-ati extins la grup de suport...si cum vine cineva cu alta opinie,cum POC.Una dupa ceafa.
Iesi afara ca nu ne intereseaza!
Nu m-am referit direct la tine cind am zis de acuzatii.Dar cine e astazi considerata "partea" care cica nu-i dispusa la dialog???
musulmanii,evident!
Uite ca eu sunt dispusa,pe cind tu/voi,nu.
Am mai zis,eu nu ma simt lezata de crezul tau/al vostru.
Voi de ce va simtiti atit de lezate de crezul meu??E o dogma!Ca sa poti fi capabil de indulgenta trebuie sa cunosti acel ceva cu care te declari indulgent,ca sa-l cunosti,trebuie sa ai rabdarea sa-l asculti,ca sa poti sa-l asculti ,trebuie sa lasi sensibilitatile la o parte.(si aici includ,un musulman niciodata nu vorbeste urit si nu insulta pe Isus si pe Fecioara Maria,iar in Coran au dedicate doua lungi sure.Al-Imran(familia Mariei) si Maryam.Fecioara Maria este singura femeie numita in Coran-Asta da onoare!!)deci unde e jignirea?
Si la urma ii bati obrazul conchitei ca nu m-a dat pe usa afara.Frumos!
conchita,multumesc pt. rabdare si intelegere.Tie imi cer scuze pt. turnura urita pe care a luat-o subiectul.Si tu nu erai inclusa la partea cu "voi" cele care nu sunteti dispuse la dialog,nici persoanele care nu au manifestat revolta "nu ne intereseaza".
Ar fi trebuie sa las cum a cazut,dar nu pot .Ma deranjeaza enorm unele acuze si refuzul de a intelege de ce eram de fapt suparata.Ca sa nu mai zic de umilinta ..."nu ne intereseaza".
Sper din suflet ca vei putea redresa subiectul pe calea dorita.Si atit timp cit nu vor mai fi raspunsuri la care sa mi se ceara,direct sau nu, sa ma explic,nu am sa va mai deranjez.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson