Pateu de macrou

Pateu de macrou | Autor: Tessh

Link direct la acest mesaj

1 macrou Negro (e mai sarat si merge mai bine)
1 ceapa medie
2 felii de unt
1 lingurita si jumatate de hrean
2 fire de patrunjel

Se taie ceapa in 4 si se baga in blender. Se toaca cateva sec. Se curata pestele de piele si oase si se pune in blender peste ceapa. Se toaca pana devin o pasta fina de pateu. Se topeste o feliuta de unt asa la ochi si se pune peste pateu in blender. Se mai amesteca putin pana se inglobeaza untul in pateu. Se pune compozitia intr-un bol mic.

Se ia si cealalta felie de unt si se topeste. Se adauga hreanul si se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza. Se toarna repede peste pasta de peste si se niveleaza. Se toaca patrunjelul si se pune de decor deasupra. Se da la congelator 1/2h.

Pofta buna!

--------------------------------------------
mami de bumbi mic Francesca-Maria

Ce e mai bun abia urmeaza! Ne bucuram de fluturasul mic asteptat cu multa nerabdare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am facut [asa ceva dupa reteta Claudiei(banatzanca) insa cu ton...este dementiala...nu te mai opresti din mancat Pasta de peste

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Vai ce grozav suna - mi-a lasat gura apa.
Dar macroul trebuie sa fie proaspat sau din conserva?

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet

eu am facut [asa ceva dupa reteta Claudiei(banatzanca) insa cu ton...este dementiala...nu te mai opresti din mancat Pasta de peste

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Am facut-o si eu, este f buna intr-adevar, dar nu m-am putut bucura de ea in liniste, ca perinda Albastrel pe langa mine si normal, i-am dat si lui.
Acum..traiesc cu remuscari ca i-am dat copilului ton din conserva, dar ptr noi astia mari...mananci pana tipa ficatelul!!!
eu numai la oua umplute cu pasta asta ma gandesc acum...

as incerca insa si reteta lui Tessh, trebuie sa fie o delicatesa!
Eu am facut cu somon afumat un pate, doar ca a lipsit hreanul, nici nu ar merge combinatia, a iesit

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 34+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu faceam cu macrou afumat dar numai pt. noi astia mari.
La retetele voastre nu credeti ca ar merge si niste galbenus fiert(de oua 0,)?

Mergi la inceput