Copii nostrii speciali!*12*-suntem invingatoare!!
Raspunsuri - Pagina 17
mdanicoleta spune:
buna fetelor
eu i-am scos ioanei certificatul la 2 ani si cele de la protectia copilului sect 6 mi-au zis ca am intarziat ca puteam sa merg mai devreme. si eu iau 460 indemnizatia de la protectia copilului si 91 complementar. am stat in 2 ani si mi-am prelungit pt 3 pe baza certificatului. poti sa intrerupi si sa te intorci la munca si pe urma sa revii in cresterea copilului in intervalul celor 2 sau 3 ani. eu asta nu stiam , acum am aflat de la munca dar nu stiu nici ei de cate ori poti face asta
eu am vrut sa o bag pe mama asistent personal cu carte de munca din momentul in care vo merge la munca dar au zis ca nu mai angajeaza cf ordonantei lu boc ca nu mai angajeaza bugetari. am citit si eu ordonanta dar e neclara. faza e ca au zis sa ne interesam la asistenti personali
inca o problema....fetele din sect 6....au intrat banii? mie imi e frica sa nu fi facut greseli tipele de acolo ca noi am schimbat titularul...adica l-am trecut pe sot sa primeasca banii ca mie mi-a expirat viza de flotant
o zi buna
wnimra spune:
buna fetele
hmmm , miroase a cofee ...cred ca mai merge una mica ....la noi e soare ,frumos , alex putin racit , asta e inceput de sezon , o sa o tina langa 3-4 sapt.
Eu am scos CERTIFICATUL DE HANDICAP al lui Alex la 2 ani, curios ca sau miscat ff repede , un dosarel cu acte medicale si gata certificatul.Nu ma mai puteam coti , era un copil cu handicap grav si nu aveam sanse sa ma intorc la munca, plus ca eu munceam zi de zi , era imposibil sa ma reantorc.
Eu nu am luat indemnizatia de 600 lei , pt ca am avut surprize la cartea de munca , mi-au facut o perioada cu 4 ore, asa ca de la ultimul loc de munca nu aveam cele 12 luni , in fine....Am luat alocatia de 200 lei pana la trei ani , am depus la casa de pensii copie dupa certificatul de handicap si banii au venit pana la 3 ani , dupa 40 de ron, nu e dublu pt ca au pierdut cererea ...cica....o sa depun iar luna asta cu certificatul reanoit.
Asa ca iau cei 500 de lei ca asistent personal , carte de munca si tot tacamul, alex cei 91 de lei ajutorul de handicap si 40 de lei alocatia care o sa fie 80.
Este fff putin dar sunt bine veniti, aproape 7 mil care se duc pe kineto , eu zic ca sunt bine veniti.
offfff , ma striga Alex in disperare ...o sa revin pe seara ....pooop
Mami de Alex( 27.07.2005 )
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
andru_mami spune:
eu i-am scos certificatul de handicap mai devreme de 2 ani,cred ca la 1.6 luni,am facut un dosar cu toate iesirile din spital si am luat de la sp. obregia certificatul medical din care reiesea diagnosticul copilului si internarile,am mers la comisia de expertiza cu dosarul si cu copilul,l-au evaluat si am primit certificatul de incadrare in grad de handicap cam la 3 sapt de la evaluare;am completat o cerere tot acolo la comisie intr-un alt birou ptr bugetul acela complementar si apoi inainte de 2 ani,cu vreo luna,am mers la ITM unde am completat iar o cerere cum ca doresc prelungirea sistarii cartii de munca cu inca un an,am facut si la serv o cerere care mi-a semnat-o seful,si am mai mers la directia muncii unde am facut alta cerere ptr prelungirea alocatiei pana la 3 ani;
fara certificatul de handicap nu iti pot prelungi CIC-ul pana la 3 ani ,iar de la 3 ani,daca te internezi cu el,platesti spitalizarea ptr tine daca nu are copilul certificat de handicap;
apoi cand am mers la primarie ptr depunerea dosarului,mi-a zis secretare de ce nu pun pe cineva insotitor ca sa mai iau niste bani,ce imi strica?
trebuie cineva fara locde munca,dar care a lucrat,asa ca am pus-o pe matusa mea,eu nu aveam voie sa fiu si asistent si in CIC;
deci se poate daca cauti si te interesezi acolo unde trebuie;
sper sa iti fie de folos informatiile
POZE
Pentru copii-Donatie
Haideti sa ajutam la BAZAR
cu fluturasul Andrei (23.08.2007)
andru_mami spune:
iar la 3 ani,ai de ales,ori te treci tu asistent personal,ori lasi in continuare pe cineva si te intorci la servici;asta daca ai pe cineva care ar putea sta cu David si sa ii ofere ingrijire completa asa cum faci tu;eu am rezolvat cu sefa sa nu imi deschida cartea de munca de la 1 aprilie,ci din august cand trebuia sa incep,asa iau si salariul,dar nu imi merge cartea de munca,iau si salariul de insotitor,si iau si indemnizatia,si sa sti ca este ceva,se strange ceva si coonteaza ptr noi,ma ajuta mult ptr recuperarea lui andrei plus cheltuielile casei,desi asta numai pana in august cand termin indemnizatia,pe urma raman decat cu salariul si sal de insotitor;
POZE
Pentru copii-Donatie
andru_mami spune:
mady va pupacim si pe tine si pe alexutu
nicoleta un pupic ioanei de la andrei si unul ptr tine
Leditia pupici lui David si tie ca sa treaca orice durere,fie ea de orice natura
katteryna salutari si de la noi,vrei sa iti trimit ceva bun?
deschide geamul ca sa intre
pupici si voua
pupici ptr voi toate si ptr toti piticii,multa sanatate si o duminica frumoasa inca o data
am fugit pana in kaufland sa vad ce au,l-au deschis joi
POZE
Pentru copii-Donatie
wnimra spune:
gata .....am fost putin afara cu alex , am facut si piatza , i-am dat sa pape si acum e in pat cu picioarele pe sus , cred ca adoarme.
Vera am vazut pozele cu Andrei, cele in body, sta super in pos. papusa ....a crescut asa de mult , deja e baiat mare, felicitari pt tot efortul tau, si ma bucur ca mergi la munca, ti-am mai zis dar iti repet, mai ales ca piticul evolueaza , sta cu bunicii , papa bine , asa te mai rupi putin de toate.
Spor la cumparaturi.
katteryna , peste tot exista discriminare, acum ceva timp am citit un sub pe tema asta chiar aici la desprecopii. Numai ca la noi e mai rau, discriminare si saracie ca la balamuc.
E oribil sa scoti certificatul, rudele ma tot bateau la cap dar nici nu vroiam sa aud, am zis sa il faca altii care poate chiar au nevoie de banii aia , eu nu am si alex recupereaza , ce rost are .........pana m-a lovit , alex e un copil cu handicap pe viata,si banii deja se duceau incet incet, zile de doliu am avut pana am pregatit toate actele( la fel ca Vera-andru.mami) parca ceva mai putine ca nu eram in concediu de maternitate, stiti cu cartea de munca.Cand am fost sa il depun si am intrat la comisie abea puteam deschide gura si cand am tinut foaia aia in mana unde scria negru pe alb ca Jianu Alexandru-Cristian e cu handicap cu gradul Grav , am inebunit, apoi a mai trecut un an si parca nu am mai plans asa de mult cand am inrenoit certificatul si anul asta a cazut aiurea , de 8 martie .... cand sufar fac si mai multa tragedie , asta e , copiii dimineata se duceau la serbare sa cante de ziua Mamei si eu sa reanoiesc certificatul de handicap.
Dar e necesar sa il ai , are toate drepturile sa faca recuperare gratuita plus insotitorul lui, la medicamente , etc.
Si ca sa termin ceva mai vesel....sa stii ca m-am hotarat, daca o sa fac o fetita ii fur numele fetitei tale...m-am indragostit de numele Raisa...si gata e adjudecat, daca e fetita Raisa Mikaela.
Paula multumesc pt incurajare, esti deosebita si mi-ai facut pofta de role ...sotu' vrea bicicleta ca el nu se vede pe role, pe viitor mi-as dorii role si el bicicleta cu ceva special ca sa il plimbe si pe alex.
Leditia cum te mai simti? iti trimit putina buna dispozitie de la noi....pupici pt David
Nico ce mai faceti? Cum mai este printzesa Ioana?...sper sa nu ai pr cu ridicatul banilor...eu a un stres ca exp certificatul vechi pe 26 martie , pe 25 au zis tipele de acolo ca il fac pe cel noi ca sa am continuitate dar nu am ajuns la mine sa semnez contractul de munca si sa nu faca alea scandal, ca asa a fost sia nul trecut , de parca am eu vre-o vina.
diuna poop si de la noi
pooop fetele...o seara placuta va doresc , ma bag la un movie cu sotu' cat doarme piticu
Mami de Alex( 27.07.2005 )
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
Leditia spune:
Vai ce s-a mai scris la subiect.
Deci eu am auzit de acesti bani,dar am avut doua probleme..1,ma doare sufletul cand aud de certificat de handicap.si 2.am crezut ca iau doar 80-90ron si atunci nu are sens,pt ca daca m-as intoarce la munca as lua clar mai multIdeea e,ca inainte de David munceam 13 ore pe zi,iar acum eu nu m-as mai putea intoarce la locul de munca,caci nu-mi mai permit sa ajung la 10-11 noaptea acasa.
Nu are cine sa stea cu el,ca soacra-mea munceste,mai are vreo 2 sau 3 ani pana la pensie,iar mama mea e la 600km de noi.Ea nu munceste,ca e bolnava si nu stiu in ce masura ar putea sa se ocupe de el,de aceea nu as putea s-o chem aici,inafara de faptul ca am doar 2 camere si nu este spatiu..Ea are nevoie de camera ei,are probleme grave cu somnul,fii-miu are clar nevoie de camera lui,ca doar de aia m-am mutat in living si dorm pe canapea.
Mie nu mi-a zis drita care-l urmareste nimic,dar in curand voi merge cu el la Tm si voi vedea ce-mi zice si dr acolo,caci il duc si la evaluare.
Nu ma pot muta in Tm,chiar daca eu sunt olteanca,nu-s de prin partile astea,dar barbata-miu este,avem casa aici si nu putem pleca de nebuni asa,mai ales in Ro.Am vrut sa plecam in Canada caci cu siguranta David ar fi avut un trai mai bun si conditii mai decente,nu mai zic ca acolo si in Sua se fac cele mai multe cercetari pt a descoperi un tratament de vindecare a acestei boli,dar..iti trebuie bani pt acte,pt plecare,pt pt pt..iar noi nu avem de unde.
Kateryna,de asta mi-e si teama,k oamenii la noi sunt RAI!Si prost educati si nu de mine mi-ar fi,ci de el,sa nu sufere el,ca se uita aiurea la el sau ca-l striga nush cum,ca pe cuvant ca nush de ce-as fi in stare..(sunt leoaica ca zodie si-s rea cu cei ce atenteaza la familie..)
Va pup pe toate.Fug ca trebuie sa hranesc gargarita,sa-i fac aerosolii..din astea.
Voi pune si poze,ca am fost afara.
Eu sunt,nu stiu cum sunt..speriata,vreau sa aflu maine daca e sau nu sarcina extrauterina sa vad ce Doamne iarta-ma fac in continuare,caci sunt slabita si cam ametita asa.
Mai revenim,oricum trebuie sa mai citesc o tura sa bag bine la cap,ce si cum e cu certificatul ala.Daca as avea bani,clar nu i-as face,dar ...
Multumesc tuturor pt raspunsuri.Sunteti toate niste dragute.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Leditia spune:
Am revenit cu poze..:)
http://community.webshots.com/album/577091468ywYWbN
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
andru_mami spune:
Leditia am vazut pozele,sunteti frumosi foc,ce sa mai,m-ati lasat masca cu asa mama-asa copil
doamne ajuta sa nu fie ceva grav la tine si lui David muuulta sanatate si sa auzim de bine;
va pupacim
o seara placuta si o saptamana frumoasa
POZE
Pentru copii-Donatie
andru_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui wnimra gata .....am fost putin afara cu alex , am facut si piatza , i-am dat sa pape si acum e in pat cu picioarele pe sus , cred ca adoarme. Vera am vazut pozele cu Andrei, cele in body, sta super in pos. papusa ....a crescut asa de mult , deja e baiat mare, felicitari pt tot efortul tau, si ma bucur ca mergi la munca, ti-am mai zis dar iti repet, mai ales ca piticul evolueaza , sta cu bunicii , papa bine , asa te mai rupi putin de toate. Spor la cumparaturi. katteryna , peste tot exista discriminare, acum ceva timp am citit un sub pe tema asta chiar aici la desprecopii. Numai ca la noi e mai rau, discriminare si saracie ca la balamuc. E oribil sa scoti certificatul, rudele ma tot bateau la cap dar nici nu vroiam sa aud, am zis sa il faca altii care poate chiar au nevoie de banii aia , eu nu am si alex recupereaza , ce rost are .........pana m-a lovit , alex e un copil cu handicap pe viata,si banii deja se duceau incet incet, zile de doliu am avut pana am pregatit toate actele( la fel ca Vera-andru.mami) parca ceva mai putine ca nu eram in concediu de maternitate, stiti cu cartea de munca.Cand am fost sa il depun si am intrat la comisie abea puteam deschide gura si cand am tinut foaia aia in mana unde scria negru pe alb ca Jianu Alexandru-Cristian e cu handicap cu gradul Grav , am inebunit, apoi a mai trecut un an si parca nu am mai plans asa de mult cand am inrenoit certificatul si anul asta a cazut aiurea , de 8 martie .... cand sufar fac si mai multa tragedie , asta e , copiii dimineata se duceau la serbare sa cante de ziua Mamei si eu sa reanoiesc certificatul de handicap. Dar e necesar sa il ai , are toate drepturile sa faca recuperare gratuita plus insotitorul lui, la medicamente , etc. Si ca sa termin ceva mai vesel....sa stii ca m-am hotarat, daca o sa fac o fetita ii fur numele fetitei tale...m-am indragostit de numele Raisa...si gata e adjudecat, daca e fetita Raisa Mikaela. Paula multumesc pt incurajare, esti deosebita si mi-ai facut pofta de role ...sotu' vrea bicicleta ca el nu se vede pe role, pe viitor mi-as dorii role si el bicicleta cu ceva special ca sa il plimbe si pe alex. Leditia cum te mai simti? iti trimit putina buna dispozitie de la noi....pupici pt David Nico ce mai faceti? Cum mai este printzesa Ioana?...sper sa nu ai pr cu ridicatul banilor...eu a un stres ca exp certificatul vechi pe 26 martie , pe 25 au zis tipele de acolo ca il fac pe cel noi ca sa am continuitate dar nu am ajuns la mine sa semnez contractul de munca si sa nu faca alea scandal, ca asa a fost sia nul trecut , de parca am eu vre-o vina. diuna poop si de la noi pooop fetele...o seara placuta va doresc , ma bag la un movie cu sotu' cat doarme piticu Mami de Alex( 27.07.2005 ) "Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:) |
mady sarumana de aprecieri,asa este andrei a crescut,a mai evoluat,se intelege bine cu buni,papa mai bine,indraznesc sa sper ca incet incet viata noastra se va schimba in mai bine,de aceea am si ales varianta cu serviciul,altfel daca consideram ca andrei nu e de lasat acasa cu buni,nu il lasam;
am fost la kaufland,am luat cate ceva,nu prea mult,am venit acasa cu niste prieteni si am facut un gratar,iar acum ne uitam la superbingo
va pupacim si noi,mai ales pe alex,sa aveti o saptamana frumoasa si o seara placuta
POZE
Pentru copii-Donatie