Retete rapide cu fructe de mare
As dori sa ma ajute cineva cu cateva retete rapide cu fructe de mare.De multe ori am vrut sa cumpar (chiar si congelate!)dar de multe ori le puneam in cos si in drum spre casa de marcat ma razgandeam si le duceam inapoi pe raft sau in vitrina de congelate.O singura data am servit la mare in portul Constanta midii(super bune!)si la un restaurant chinezesc orez cu creveti.As vrea sa stiu cum se prepara cel mai bine fructele de mare.As incerca sa pregatesc chiar si caracatita...imi zicea cineva ca daca stii sa o prepari cum trebuie e super gustoasa.
Pentru 14 februarie as vrea sa pregatesc o masa din aceste delicatesesi nu as vrea sa dau gres.Vreau sa fie o masa super speciala
Ma poate ajuta cineva?
Raspunsuri
leeloo2004 spune:
Sfatul meu este sa dai o cautare pe net - de ex. pentru retete cu fructe de mare din colectia Jamie Oliver - retetele lui sunt usor de preparat de obicei si foarte gustoase.
Si mie imi plac foarte mult, dar de gatit efectiv am facut doar paste cu fructe de mare, creveti la gratar (desi astia mi-ar fi iesit mult mai bine daca aveam gratar pe carbuni, afara) si creveti saganaki (un fel de mincare foarte gustos, grecesc).
Pentru astea 3 te pot ajuta cu indicatii de preparare...deci:
Paste cu fructe de mare - eu folosesc pachete din alea cu fructe de mare congelate - pun intr-o tigaie (din aia tip wok) ulei de masline, adaug 2 catei de usturoi pisati si ii calesc putin (vezi ca se ard destul de repede, asa ca trebuie lasati numai putin), adaug fructele de mare, putin vin alb si patrunjel - trebuie lasate destul de putin, amestecat tot timpul si la foc mare. Separat fierb pastele (spaghete sau taliagtele, ce iti place) - le scurg si le amestec cu fructele de mare. Presari parmezan - sunt super!
Creveti la gratar - am luat creveti din aia mari, tiger - proaspeti, i-am infipt in tepuse si am intercalat bucati de ananas proaspat. Nu trebuie lasati mult ca se fac repede.
Creveti saganaki - iti trebuie tot creveti din aia mai mari, o bucata de brinza telemea (de oaie sau vaca, maturata, cam 250 g), rosii proaspete sau o conserva cu rosii depielitzate in sos, o ceapa pe care o tai marunt, un catel de usturoi, patrunjel, un pahar de vin sec (eu pun alb de obicei). Tai rosiile marunt (daca sunt proaspete trebuie sa le scoti coaja). Intr-o cratita pui ulei de masilne si calesti ceapa si usturoiul, adaugi apoi vinul, rosiile, sare, piper si se fierb putin. Separat se pun crevetii intr-o caserola care emrge la cuptor, se adauga peste ei sosul si se presara patrunjel. Se pun la cuptor la temperatura medie cam o ora. Dupa jumatate de ora adaugi si brinza - farimitata si o mai lasi inca jumatate de ora. Iti garantez ca e delicioasa!!!
So, petrecere frumoasa de Valentine's!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
cosminiq spune:
Oaaaaaaaaaaaaa
Multumesc am sa incerc ultima reteta dar si cea cu creveti la gratar e faina.Pot sa fac pe gratarul din casa (pe aragaz)??
Stau la birou si salivez Sper sa imi iasa si mie bun si gustos
Uite de la mine o floricica in semn de multumire
O zi super buna la toate fetele!
geanina-nica spune:
Creveti pane
Poti sa fcai cu cei congelati,ii lasi sa se descongeleze in frigider de pe o zi pe alta,ii scurgi foarte bine de apa,faci o tempura din ou batut la care adaugi faina sa iasa continutul asa ca si la clatite si adaugi un pic de bere sau apa minerala,daca este prea subtire tempura mai adaugi faina si un pic de sare,
-introduci creveti in temura si ii prajesti in ulei incins,cand sunt aurii ii scoti pe o farfurie acoperita cu hartie absorvanta de bucatariepoti sa pui sunsan deasupra uite aici o fotografie
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.recetasdiarias.com/fotos/44.jpg&imgrefurl=http://www.recetasdiarias.com/recetas-de-cocina/recetas.php%3FidReceta%3D44&h=150&w=200&sz=19&tbnid=wt0WaLg-nOvxYM:&tbnh=78&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dgambas%2Brebozadas&hl=ro&usg=37s82yNfXYQmGrEvUTj6P1RsudM=&ei=hR9wS5mtCY2OjAeW_fiJBg&sa=X&oi=image_result&resnum=7&ct=image&ved=0CBwQ9QEwBg
geanina-nica spune:
scuzzzzzzzzzzzzzeeeeeee nu iese poza acolo uite aici -http://www.recetasdiarias.com/recetas-de-cocina/recetas.php?idReceta=44
rose_selavie spune:
Chiar ieri am gatit scoici si va dau si voua reteta ca iese delicios.
Desi pare putin mai complicat merge repede.
Eu cumpar scoici midii (din acelea negre clasice) doar proaspete pe gheata din supermarket. Fiind perisabile trebuie luate vii si gatite imediat.1 kg ajunge la 2 persoane ca antreu la masa.
Acasa le rastorn intr-un vas mare cu apa rece si pun o lingura de sare de mare.
Dupa circa 15 minute cochiliile se vor inchide.
Intr-o oala adanca calesc usturoiul (eu pun cam 4-5 catei taiati marunt) si ceapa (mai mare) in 100 gr de unt.
Apoi pun o legatura de patrunjel verde, un pahar de vin alb si un pahar de apa.
Cand da in clocot adaug scoicile si las 10 min. sa fiarba.
Ele la fierbere incep sa se deschida. Atentie, cele care nu s-au deschis dupa 10 minute trebuie aruncate. Se servesc calde in sosul in care au fiert, eu le pun intr-un bol mare.
Separat frec unt cu usturoi pt uns baghetele crocante cu care vor fi servite scoicile. Va garantez ca iese super bun la gust!
20+ si in culmea fericirii
monica-elizabet spune:
Aici sunt cateva retete pe care le-am experimentat eu, gasesti si imagini ca sa-ti faci o idee
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
cosminiq spune:
Multumesc frumos fetelor!
Acum am de unde alege
Sigur o sa fie o masa super speciala.Nu am mai gatit niciodata fructe de mare dar o sa imi iasa bine pt ca am ales cateva retete delicioase
o zi buna si multumesc inca o data!
Geanina super fotografiile voastre!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
silvi_2005 spune:
Uite cum am preparat eu ultima data caracatita cu sos picat si orez negru : http://bucataria-sylviei.ro/caracatita-cu-sos-picant-si-orez-negru/
Mai am la rubrica peste si fructe de mare retete de fructe de mare cu paste, scoici , paella cu fructe de mare si pui le gasesti tu acolo nu le mai desfasor aici.
Iasmin08 spune:
Mie imi plac gatite cat mai simplu. Le prajesc in unt, pun sare, piper si din cand in cand stropesc cu zeama de lamaie pe care o storc chiar deasupra lor. E ceva de vis, mai ales daca le servesti la masa cu un pic de vin si pui un pic d epatrunjel deasupra. Iti ia per total cat? 20 de minute cu totul??
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori