Mult prea alintata!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Llaura, da-ne si noua articolul cu accidentele din cauza de wrap si sling, te rog, lesin de curiozitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Uite aici, e de la Consumer Reports.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

stai asa ca ala nu e sling adevarat, e un surogat aiurea rau.
Nu stiu cum e sling la bebe asa mic, eu am avut wrap, bebe era cu capul afara, bine tinut, dar afara, respira ok.

E adevarat, surgatele astea sunt nasoale:(
recomand numai esarfele foarte simple, traditionale.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Andreea, mi-am amintit de o faza, apropo, de ce ziceai tu ca plange fetita la mama ta. Avea eva vreo 3 luni. Am lasat-o cu tati si am fugit la o prietena, sa "bag " si eu o cafea si-o barfa ca intre fete. Duoa 20 de minute m-a sunat disperat ca urla incontinuu de cand am plecat. Am lasat-o naibii de cafea si am venit intr-un suflet acasa

A...in primele 2 luni, mandra mea nu dormea!!!...citeam si eu ca un bebe nou nascut doarme 18 din 24....la noi era invers.....eram disperata putin spus

Dar....a trecut....asta incerc sa-ti zic....mai ai putina rabdare.
Cand avea eva 8 luni, adica acu 4 luni, am inceput serviciul. Atunci se trezea la 2 sa manance, la 4 o mai plimbam prin casa vreo juma de ora ca-i fugea somnul, la 6 sa manance si la 7 era fresh
La 9.30 plecam la servici, asta e valabil si acum, vin la 17 si nici nu apuc de multe ori sa ma dezbrac de haine (si eu la servici de cele mai multe ori merg la costum), pentru ca ma ia printesa, de noua si ma alearga prin casa pana la 8 cand ii fac baita. la 9 face nani. Atunci respir si eu
Chiar vorbeam cu sotul meu ieri, ca nici nu mai stiu ce-i ala we cand te trezesti la 11 si lenevesti toata ziulica in pat

Dar pe de alta parte, nimic nu ma face mai fericita, decat s-o vad pe eva ca rade, ca ma mangaie pe fata, sau mai nou, dimineata cand se trezeste, sa zica "mama, caca" (la ea "caca" inseamna "tata")

E greu sa fii parinte, dar exista ceva mai frumos? Nu cred

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Hai ca suntem ca la Radio Erevan. Nu era wrap sau sling, era Infantino Baby Carrier, nu erau orice wrap/sling/pouch/mei tai erau numai unele de la o firma fancy si nu era el in sine cat faptul ca acoperea fata copilului cu un soi de plapumioara in timp ce il tinea cu genunchii peste gura, si nu era pentru bebelusi de 4 luni ci pentru nou-nascuti.
Of, bine ca m-am linistit!

Serios acuma, chestia aia nu e ceva pentru purtat copilul, este o poseta captusita bine in care arunci cupil.Ma mir ca nu avea si fermoar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Our Take: There may be safe slings on the market, but until ASTM adopts a safety standard that addresses the injuries and fatalities we’ve seen with these products, we’ll stand firm with our advice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Llaura, esarfele traditionale(alea ca in africa) sunt extrem de sigure. Astia se refera la posetele de genu aleia din articol.
Chestiile astea facute pe scara larga in fabrici intr-adevar sunt periculoase. Marspiul babybjorn de exemplu, care lezeaza ingrozitor coloana copilului.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Laura, ala nu e sling e o imitatie asa zisa ea "de sling" cu niste imbunatatiri absurde care cauzeaza asemenea accidente. Asta era ideea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

patrisuca, nu inteleg. sincer. explica-mi si mie, te rog. spui ca ai ajutoare, dar totusi nu poti sa respiri din cauza fetitei- ca trebuie sa stai cu ea in brate. seara nu poti sa adormi de obosita ce esti. ce te oboseste atat de tare? ca stai cu pitica in brate toata ziua? te oboseste fizic sau psihic treaba asta? ce ti-ai dori tu sa faci si nu poti din cauza alintaturii de copil?

cand ai copil, respiri acelasi aer cu el. multi ani. si daca ai grija sa aerisesti bine casa, aerul e fresh si ajunge pentru toata lumea. un copil nu are nevoie numai de mancare si de scutec curat. un copil are nevoie de afectiune, de dragoste, de prezenta mamei. mancarea o ajuta sa creasca, pampersul curat sa fie sanatoasa fizic iar statul in brate sa se dezvolte adecvat din punct de vedere emotional. toate sunt la fel de importante.

problema ta nu cred ca are solutie, asa cum ti-o doresti tu. un copil de 5 luni e foarte putin probabil sa stea singur in patut si sa fie interesat de jucarii. el o vrea mai presus de orice pe mama. esti pregatita sa i-o oferi? daca vrei sa stii cum faceau altii iti pot spune cum a fost la noi. la curatenie o chemam pe sora-mea, de mancare incropea sotul cate ceva, cumparaturile le facea tot el. baie faceam cat dormea mariuca sau o luam in baie cu bouncerul si in timp ce ma spalam ii cantam. la cafea cu prietenele stateam- ca le invitam la mine si taca-taca ore in sir, cu pitica in brate. ma duceam chiar la shopping cu ea in wrap (e adevarat ca nu puteam proba haine, dar parfumuri miroseam si rujuri testam). pe forum scriam tot cu ea in brate. citeam o gramada tot cu ea in brate. cand a crescut ma duceam oriunde cu ea. si acum o iau peste tot dupa mine. si nu am obosit. nu mai tare decat oboseam inainte de a o avea pe ea, cand ma duceam la serviciu. unde munceam 10 ore pe zi- acte, rapoarte, sedinte, discutii, solutii. era mult mai greu decat sa stau cu ea in brate.

incearca sa privesti altfel lucrurile. nu te gandi ce ai pierdut de cand a aparut copilul, gandeste-te ce ai castigat. bucura-te de fiecare secunda. zambeste. ia totul ca pe o joaca. adoarme-o in brate, leganand-o pe pasi de dans. canta-i. mangai-o. viata cu un copil chiar e frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Citat:
eu nu cred ca toate mamicile care mi-au raspuns la subiect au stat si stau cu bebeii lor in brate nonstop. nu pot sa cred. nu pot sa cred ca nu ati iesit niciodata fara ei si ca pana la 1 an ati fost nedezilipti. pai atunci ma intreb, cele fara ajutor ce ati facut? cand ati facut mancare, curatenie, cand ati facut o baie, cand ati facut cumparaturi, mi se pare imposibil.asa ca inainte sa ma criticati, analizati bine subiectul, eu am nevoie de sfaturi acum de solutii.
Da, am stat si stau in permanenta cu copilul dupa mine. Copilul NU PLANGE DEGEABA. Plange pentru ca vrea siguranta apropierii de mama sa. E a nu stiu cat-a oara cand ti se spune. Lasa comparatiile cu alti copii. Nici unul nu seamana cu altul, copilul tau e unic. Ce fac eu: il tin pur si simplu in brate, atarnat in wrap sau nu cu mine peste tot. Daca obosesc incerc sa il mai las doo minute in balansoar, daca plange incerc sa il pun pe jos pe paturica de joaca cu jucarii, daca si acolo plange il iau cu mine in bucatarie in scaunul de masa si ii cant si ii dau tot felul de prostioare sa rontaie, apoi cand se plictiseste vin cu el in patut si ii pun caruselul, daca tot plange si acolo il iau iar in brate si ii arat diverse chestii prin casa, stam de vorba, il pun langa mine pe jos sau in pat si ii intretin atentia cu diverse jucarii. La wc sau baie daca merg il iau ori in balansoar ori in scaunelul tip olita. Cumparaturi, cu el in brate evident, de obicei cu toata familia, tatal cara copilul sau cumparaturile si mama cumparaturile sau copilul. Cumparaturi numai in we cand e tatal acasa. In rest pt cumparaturi mici merg cu caruciorul si bag sacosele sub carucior.Mancare fac in cele 20-40 de minute cat doarme el. Cu aspiratorul am dat si cu el in wrap pe o caldura de 30 de grade. Dar in general curatenia o facem cand e tatal acasa tot in we, pana atunci e casa ca dupa razboi dar ce conteaza. Baie fac tot cand e tatal acasa sau cand doarme copilul sau in timp ce copilul e in cadita lui si tatal ii face baie, sunt si eu in baie , asta in general seara caci pe timpul zilei desi sunt 34 de grade afara nu pot face baie decat cu el in cada in acelasi timp si e mai complicat ca nu ma pot imbraca in baie cu el in brate si nici sa ies goala in prezenta baiatului mai mare nu se poate.De gatit mai gatesc dimineata devreme cand e mai relaxat si sta cuminte in scaunul de masa langa mine sau de ce nu, uneori ma trezesc inaintea lui si ma apuc de treaba. Uneori fac baie noaptea dupa ce adoarme el.Si al meu copil inca se trezeste de 2-3 ori pe noapte si are 8 luni. Nu am niciun ajutor si mai am inca un copil de 7 ani cu care fac lectii si il iau de la scoala si il scot in parc la joaca.Nu am iesit niciodata fara bebe al meu. De fapt o singura data am fost sa ma tund si pentru jumatate de ora a stat tatal cu el. Oricine altcineva nu e acceptat. Daca l-as fi lasat la rude, sau persoane cunoscute si as fi vazut ca incepe sa planga nu as fi plecat de langa el nici pt o secunda dar pt o ora jumate ca sa mi-l gasesc umflat de plans.Eu cred ca tu mergi pe ideea "de ce alti copii stau acolo unde ii pui, of fir-ar sa fie, a mea mi-a mancat zilele, las ca o pun io la punct sa fie si ea cuminte ca lu' "cutarica"..." Mare greseala faci, ti-am mai spus, lasa gura lumii si comparatiile, si pune-te un pic in locul copilului, cam ce ti-ai dori tu de la propria mama la varsta asta?
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery

Mergi la inceput