Mult prea alintata!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miska40
Dar in brate nu trebuie tinuta tot timpul astai sigur

De ce esti asa de sigura? De ce nu trebuie?

Bun venit pe si sa-ti traiasca fetita!

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am si eu o prietena cu un bebe de 11 luni care mi-a zis ca abia asteapta sa doarma bebe sa se relaxeze si ea. In conditiile in care bebe nu plange, nu merge inca, doar vrea in brate sau sta in fund si se joaca. Si in plus doarme cate doua reprize a cate doua ore, plus de la 8 seara la 8 dimineata. Acum sincer n-am inteles de ce avea nevoia de relaxare, ca un bebe pana intr-un an e floare la ureche, pe bune, fata de unul peste un an care misuna peste tot, merge si cauta pericolul cu lumanarea.

Acu' eu ce sa mai zic, fie-mea are 2 ani jumate, nevoie de stimulare continua, nici n-am timp sa realizez cat de extenuata sunt la cat vorbeste si cat ma solicita.

Ca eram ca maimuta cu puiul pana intr-un an, aia era parfum, pe cuvant, nu vreau sa va sperii, insa tinutul puiului in brate sau in sling peste tot dupa tine e cel mai simplu comparativ cu ce urmeaza.

Nu ma plang de perioada asta, mi-e tare drag ca putem comunica prin cuvinte eu cu fiica mea, vreau doar sa va zic ca e mult mai simplu si nevoile sunt mult mai primare la 5 luni asa ca bucurati-va.

Si inca ceva, bucurati-va ca vor in brate, ca vor "alintati", ca au nevoie de voi, ai mei...cel mare nu mai zic, are 9 ani , iar cea mica desi are doar 2 ani jumate deja imi da cu flit la pupici si imbratisari, alerg dupa ea prin casa sa o pup si tot nu ma lasa.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai normal ca daca ii zici ca e alintata si speculeaza plinge.
ce, tu ai fi bucuroasa daca cineva ti-ar vorbi asa urit?
aaaa .... stai e poate ca nu intelege, e vorba de un copil de 5 luni.
pai sa faca bine sa stea singur in camera lui, eventual da-i niste ecuatii sa rezolve in liniste.
aaa ... nici astea nu se potrivesc, hmm ... sa vedem, poate ca n-ar fi rau s-o pui sa stea in patut cu okii in tavan. bun, nu-i asa? ia incerca si tu sa stai asa in copnditiile in care in jurul tau se petrec o gramada de lucruri interesante.
zau, asa nici nu stiu de ce imi bat capul, e clar ca ai o idee fixa.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mie mi se pare, pana la urma, ca patrisuca (andreea) este cea care vrea sa fie bagata in seama, aici pe forum...pai la un alt capitol avea nedumeriri existentiale, fiind foarte preocupata de monica columbeanu, cum a ajuns ea din cenusareasa, printesa...

si eu am remarcat la un moment dat aparitia subiectelor deschise de ea, unul dupa altul, pe banda rulanta, cand ar fi fost mai simplu sa caute, pentru ca mai erau discutii sau topicuri pe aceeasi tema...

ori se plictiseste foarte tare acasa alaturi de bb (spunea cineva ca nu e singura acasa cu fetita, are ajutoare), ori este atat de captivata de ce discutam noi pe aici, incat plansul si nevoile bebelinei o distrag de la placuta lectura...

pai daca acum, cand fetita are 5 luni, ea are o gramada de nemultumiri sau inconveniente vis-a-vis de meseria de mamica...oho, o sa vada ea mai incolo, cand o sa inceapa micuta sa misune peste tot, sau se va imbolnavi de una-de alta, sau se va chinui cu diversificarea/refuzul papicii, aparitia dintisorilor...atunci sa vada ea distractie, nu acum...mai scria cineva aici, la 5 luni e parfum pe langa ce urmeaza...

hai ca acum chiar am fost rea, dar nu ma pot abtine, pe bune ! sa-mi fie rusine !

dar de ce ne batem noi capul, din moment ce i s-au mai dat destule sfaturi, si pe aceasta tema, si pe altele, dar se pare ca tot nu a retinut ideile ? n-ar fi mai simplu sa nu mai raspundem, sa nu mai vizualizam subiectul, sa nu mai dam stelute ? la un moment dat se va "stinge" singur...

nu stiu de ce, dar am impresia ca sub ochii nostri se naste un mic troll...arunca subiectul, dispare o perioada, noi de dam de ceasul mortii cu sfaturi, ba ne mai si contrazicem, iar ea probabil sta pe margine si se distreaza, numarand punctele si stelutele acumulate...voua nu vi se pare un pattern ?

daca gresesc si presupun eronat, imi cer scuze anticipat, la modul cel mai sincer...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

voi nu ati inteles problema mea probabil! e alta situatie fata de data trecuta.fetita mea a mai crescut putin, s-a schimbat enorm fata de acum 1 luna si jumatate cand am postat subiectul celalalt.
am vazut copii care vor in brate, care sunt alintati, sunt informata si m-am informat si pe timpul sarcinii si mai ales am avut-o aproape pe cumnata mea care are o fetita de 1 an si 4 luni acum, am vazut-o cum creste.
ideea e ca majoritatea copiilor mai stau in patut, se mai joaca cu o jucarie, le mai atrage atentia ceva, stau in leagan..dar a mea nu.
am inceput sa diferentiez si eu plansul fetitei mele cand ii este foame, cand ii e sete, cand o doare ceva, sau cand plange degeaba fara motiv.
ideea e ca nu o las niciodata sa-i fie foame, cand o doare ceva gasesc o solutie, dar ea plange pur si simplu si in brate.
ii inteleg nevoia de a sta in brate la mine dar ar fi cazul sa o mai atraga si alte lucruri. acum de exemplu sta in fundulet rezemata si poate tine jucarii in manuta fata de data trecuta..nu mai are colici, fata de data trecuta.
cum vi se pare voua un copil care: plange 1 ora si jumatate cand o las la mama...desi mama a incercat toate metodele sa o inbuneze,o gasesc umflata de plans si suspinand iar cand o iau in brate incepe sa rada deodata. mama s-a speriat, m-a sunat sa vin repede ca pe patricia sigur o doare ceva.
cum vi se pare voua..am ajutor, as avea cu cine sa o las sa respir si eu dar nu se poate ca nu sta cu nimeni. toti copii pe care i-am vazut si de care am auzit..mai sunt lasati si cu altcineva si din familie mai ales nu cu straini ci cu persoane ft cunoscute lor.
eu nu cred ca toate mamicile care mi-au raspuns la subiect au stat si stau cu bebeii lor in brate nonstop. nu pot sa cred. nu pot sa cred ca nu ati iesit niciodata fara ei si ca pana la 1 an ati fost nedezilipti. pai atunci ma intreb, cele fara ajutor ce ati facut? cand ati facut mancare, curatenie, cand ati facut o baie, cand ati facut cumparaturi, mi se pare imposibil.
asa ca inainte sa ma criticati, analizati bine subiectul, eu am nevoie de sfaturi acum de solutii. si in primul rand nu ma luati ca pe o mama stangace care nu stie ce are copilul ei si care nu stie cum sa se comporte cu un copil pt ca din punctul asta de vedere gresiti enorm. pe timpul sarcinii m-am informat enorm despre toate nevoile unui copil iar cand am avut-o langa mine nu m-am temut de nimic. in spital am tinut-o cu mine in camera inca din prima zi, mi-am spalat-o singura cu apa calduta la chiuveta pt ca nu am vrut sa o las pe mana nimanui. prima baita tot singura i-am facut-o, si absolut toate celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu mi-am crescut singura copila, intre timp am si divortat si am doar o dadaca, platita cu program fix. Fara absolut niciun ajutor.
Si n-am murit. Din contra.

Eu nu stiu, ori nu vi-ati dorit copiii, ori ati avut sarcini imediate si fara nicio problema si acum aveti probleme voi.
Nu vreau sa jignesc, dar sunt nshpe mii de subiecte de`astea in care nu mai incape lumea de micii urlatori santajisti Dati- i spre adoptie !

Patrisuca, organizeaza-te mai bine, citeste despre drame adevarate cu copii BOLNAVI, revino-ti si accepta-ti soarta de mama
Cat de grav poate fi in comparatie cu ce ?
Mers la coafor, la o cafea ? Va trece !!!
Copila ta va creste, vei dobandi mai multa libertate, daca acum ii esti alaturi. Daca devii obiect de lux, va fi si mai rau.

Edit: am un subiect din 2004 ! la psi in care spun despre frica de straini aparuta timpuriu la fi`mea, astfel incat doar si numai eu am stat cu ea - in brate, dormit doar la mine pe burta, mers la baie cu ea in scoica sa ma vada si sa o tin de manuta :-)
Asta e, li s-a intamplat multora, dar am incercat mereu sa vad partea PLINA a paharului !!!
Asta trebuie sa incerci si tu si nu va mai parea totul atat de groaznic !
Eu mai am de recuperat ore de somn ... asa ca

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui patrisuca
eu nu cred ca toate mamicile care mi-au raspuns la subiect au stat si stau cu bebeii lor in brate nonstop. nu pot sa cred. nu pot sa cred ca nu ati iesit niciodata fara ei si ca pana la 1 an ati fost nedezilipti. pai atunci ma intreb, cele fara ajutor ce ati facut? cand ati facut mancare, curatenie, cand ati facut o baie, cand ati facut cumparaturi, mi se pare imposibil.

Eu da! Nu o zic ca sa primesc laude sau sa mi se faca statuie, dar asa a fost. Fata mea nu vroia la nimeni in brate (uneori la tati, dar nu mereu), nu la mama, nu la sora, nu la prietena. Si astfel o tineam continuu dupa mine, eram mama cangur si cu puiul.
De iesit, am rarit iesirile sau le-am adaptat la copil ... daca era spatiul si timpul potrivit de a merge cu copilul. Mancare faceam ori cand dormea, ori o luam in scoica si o puneam pe masa cat mai invarteam intr-o cratita (nu te gandi ca impachetam sarmale, faceam mancaruri rapide), dus, la fel, cand dormea ea etc. etc. Se poate, nu e imposibil. Ca uneori iti doresti sa mai ai "traiul dulce" dinainte, sa te relaxezi intr-o cada spumoasa, sa lenevesti pana la 11 dimineata in pat, e atlceva, iti mai trece prin cap. Da' uite ca a crescut (vb in cazul meu acum), are 2 ani si ne intelegem de minune.

Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca doctorul exclude orice motiv medical pentru plins, asta e, tre s-o tii in brate
sint copii si copii.
eu ii spuneam lui Matei Povestea Porcului (pentru ca era cea mai lunga) in ficare noapte de doua-trei ori si il plimbam in brate in timpul asta.
la mama ta s-ar putea sa plinga pt ca nu recunoaste mediul. fetitei i-ar fi mai usor daca ar veni mama ta la tine sa stea cu ea.
nu exista solutii general valabile, dar cu cit incerci s-o obisnuiesti mai tare singura cu atit va plinge mai mult.

ps - s-a reactionat asa pt ca ai pus problema ca si cum era ceva nou, normal era sa reiei subiectul vechi sau sa faci referire la el, in plus e cam neplacut sa vezi cum un bebelus e caracterizat drept alintat sau manipulator/smecher. asa ca nu e de mirare ca aciditatea unor raspunsuri. probabil ca daca incepeai cu ultimul mesaj era altceva. dar ... reciteste si tu ce scrii, nu are nimeni cum sa ghiceasca printre rinduri.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Patrisuca crezi sau nu asta e realitatea mea. Fetita mea a stat numai legata de gatul meu, din momentul cand a iesit din burta pana cand am dus-o la gradinita la doi ani.

Cum m-am descurcat? Pai mancare i-am facut chiar si cu ea in brate sau in timp ce dormea, asta daca nu eram si eu extenuata si dormeam cu ea. Apoi seara venea sotul la 6 jumate si ori statea el cu fata si eu faceam baie/curatenie/mancare, ori invers, da al meu sot face si curat ca nu e sfant.

Am lasat-o o data in jur de un an jumate cu mama seara sa merg la film seara cu sotul, doar la film, si m-a sunat fiu-miu disperat ca cea mica urla de 20 min, s-a trezit si nu eram acolo si a inceput sa urle. Asa ca am fugit acasa ca arsi si am gasit-o plansa. De atunci n-am mai iesit fara ea, e adevarat ca aici totul e child friendly asa ca putem iesi cu copiii fara probleme, nu in club, insa in club n-am oricum chef sa merg.

Din septembrie merge la gradnita si sta si cu soacra si cu mama ca eu lucrez full time,. Inceputul a fost mai greu insa acum e mai independenta si se joaca si singurica.

Cum ziceam bucura-te de ea, daca poti normal, imi suna ca tu chiar nu ai fost pregatita pentru copil, n-ai stiut ce urmeaza, nu te-ai informat, iar acum esti socata cum o mana de om vrea sa stea cu mama ei. SIncer te-as lua si eu pe tine si te-as arunca in mijlocul Chinei, fara nimeni cunoscut, sa vedem plangi nitel? Te simti singura? Cam asa si cu fetita ta care a venit printre noi de doar 5 luni, abia stie ce e aia viata.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Spui ca fetita s-a schimbat de acum o luna..Sa-ti dau o veste?Se va schimba de la luna la luna,de la saptamana la saptamana.Noi am avut luna maraielilor,luna in care a refuzat sa pape,luna in care nu voia sa doarma,luna trezirilor dese noaptea..si tot asa:)La vremea aia imi spuneam ca e greu.Intre timp,fii-miu a inceput sa mearga din ce in ce mai bine,astfel incat acum alearga peste tot si mereu trebuie sa stai dupa el si-mi spun ca atunci era floare la ureche:).Timp liber am..atunci cand doarme el(cam 2-3 ore pe zi) si in timpul asta liber,mai spal un vas,ii fac de mancare(ii gatesc zilnic).
E normal sa vrea in brate..cand va merge,vei umbla tu dupa ea s-o mai tii in brate si n-o sa mai vrea ea:)
Eu zic sa te bucuri de puiul tau ca e sanatos,sa te bucuri ca vrea la tine in brate,sa te bucuri de fiecare moment cu ea.Si atunci cand simti nevoia sa iesi la o cafea,o poti lasa o ora cu tati.
Fetita nu e deloc alintata,nici nu stie ce-i aia...si pana la urma ce ins pt tine prea alintata?Ca vrea in brate?Vrea in brate acum,cand va creste nu va mai vrea,dar vei vrea tu sa mai stea la tine in brate...
Eu zic sa te bucuri de ea ca-i sanatoasa,sa iei lucrurile asa cum sunt si sa fi fericita ca ai un pui.Altele isi doresc si ar da orice sa aiba un copil si nu-l au.
Numai bine.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput