"Let’s Do It , Romania!" - 25 septembrie !!!
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
danielac spune:
si Diana mea a participat la actiune cu clasa si scoala, de fapt o parte din clasa, ca restul au zis ca vin si nu au mai venit!
a a venit plina de noroi dar foarte incantata de ce a facut!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Crisnemes spune:
Si noi am participat - cu amandoi baietii si au fost foarte incantati de munca lor. Cele mai mai comice momente au fast cand toti copii intrebau pe rand in ce sac sa arunce ambalajele(ele finnd de toate felurile), hartiile, incinerabilele ...
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
sirimie spune:
Eu cred ca nu trebuie sa se opreasca aici altfel e inutil. Pentru ca cei care pana acum au aruncat mizeria in drum, cel mai probabil o vor face si in continuare.
Unii din cauza lipsei lor de responsabilitate sociala.
Alta cauza e din vina a autoritatilor. La tara nu se strange gunoiul in mod organizat. Sau unde se strange oamenii aleg daca sa le vina sau nu gunoierii sa stranga gunoiul. Saracia fiind mare, cei mai multi aleg sa nu li se stranga gunoiul. Si atunci il arunca la fel ca si bunicii lor, in fundul curtii, il ard sau - ce nu se poate arde si unde li se pare posibil - in drum.
Alta cauza: oamenii asteapta de la altii sa aiba initiativa. Am vizitat in vara un complex de case de pe langa Bucuresti. Unele case sunt neterminate, batea vantul si zbura gunoiul de colo colo. Banuiesc ca daca ar fi organizat cineva, toti locatarii s-ar fi adunat sa culeaga gunoiul si in felul asta sa se simta si ei bine cand se intorc acasa. Probabil nu s-a gasit nimeni care sa aiba initiativa.
Eu cred ca organizatiile non guvernamentale trebuie sa continuie ce au facut sambata cu pasul urmator: anchete cu motivele pentru care se arunca atat de mult gunoi pe domeniul public si propunerea de solutii.
http://sirimie.blogspot.com/2010/09/lets-do-it-romania.html
Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti
Deus spune:
citesc pe diverse blog-uri, prin diverse ziare, etc.,comentarii legate de organizare, plangeri ca "totul este in zadar,intr-o sapatamana o sa fie totul la loc" etc...mai oameni buni, oare asta ne este felul 100% ? nu facem nimic si totusi comentam actiunile celor care fac, nu punem mana ,stam acasa si comentam modul cum fac altii? si ma intreb, in tara asta se arunca in paduri mii de pampersi, pe DC sunt mii de mame...oare nu ar trebui sa avem un banner, aici pe DC, in care sa rugam mamele sa fie responsabile! indiferent ca locuiesc la oras sau la munte!
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus si ma intreb, in tara asta se arunca in paduri mii de pampersi, pe DC sunt mii de mame...oare nu ar trebui sa avem un banner, aici pe DC, in care sa rugam mamele sa fie responsabile! indiferent ca locuiesc la oras sau la munte! devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ "Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney |
Mey important e ca am evoluat si...avem pampers!Bineintzeles ca nicio mama Dc-ista nu arunca pampersul in padure!
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Sper sa evoluam si in privintza aruncarii gunoiului!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
simali spune:
Am participat la "Le's do it" cu tot sufletul. M-am gandit ca in ziua in care am decis sa nu emigrez am decis automat sa particip. Dar totusi vreau sa va spun ca sistemul este perfectibil:
- actiunea trebuia organizata primavara. Toamna sunt ierburi inalte si gunoaiele nu se vad.
- "mormanele" nu s-au cartat corect. De pilda noi, voluntarii, conform regulamentului, nu trebuia sa debarasam gropi de gunoi ilegale (locuri in care o comunitate isi arunca sistematic gunoiul). Dar ne-am trezit intr-o groapa de gunoi aflata intr-o rapa de unde conform cartarii trebuia sa scoatem cam 20 de saci cu gunoi. AM SCOS 450 DE SACI!!! A fost oribil! Am facut atatia oameni o zi intreaga o munca care se putea face lejer in 10 minute cu un excavator! Daca ne risipeam in padurea invecinata puteam sa facem o munca de adunare de deseuri cu mult mai utila, o munca care nu se putea face cu un utilaj in 10 minute.
- implicarea primariilor a fost 0.
- expunerea evenimentului in presa, radio, tv, a fost mai mult decat palida. Aici si explicatia pentru faptul ca implicarea primariilor a fost "0". In Estonia, in ziua curateniei toate posturile de radio si televiziune nu au transmis decat curatenia. Din elicoptere, de pe teren, etc. Autoritatile si daca voiau nu puteau sa nu se implice...
Dar macar a fost prima actiune de acest gen. Sper ca am invatat cu totii cate ceva si data viitoare va fi mult mai bine. Iar cel mai bun lucru a fost ca ne-am strans un grup de oameni inimosi, gata sa sarim la orice. Am schimbat adrese de mail si acum, la orice actiune la care e envoie de voluntari stim ca putem conta unii pe ceilalti.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice
Gretchen spune:
Hai sa recunoastem, autoritatile s-ar fi implicat doar daca ar fi avut vreun beneficiu politic din asta. Or, organizatorii au incercat din rasputeri sa pastreze actiunea in afara politicului. E atat de jegoasa politica in Romania incat ar fi murdarit urat de tot aceasta actiune.
Iar televiziunile se implica doar daca le ies bani din asta. Sau, in cazul Antenelor si a Realitatii, daca primesc ordin de sus. Si cum campania de curatenie nu era in interesul celor de sus din televiziuni, mult mai important a fost circul cu Basescu si politistii.
Si nici nu poti sa le reprosezi nimic, in fond asta ii intereseaza pe oameni, iata, chiar in forumul nostru, numarati cate pagini de discutii inutile pe subiectul cu politistii si ce activitate anemica la subiectul asta. E clar care dintre subiecte ne intereseaza mai mult, nu-i asa?
simali spune:
Gretchen, eu cred ca Romania este a tuturor, inclusiv a politicienilor. Imi pare rau ca le-a fost frica organizatorilor. Dar puteau sa-i faca pe politicieni sa le fie frica sa nu se implice. Mie de asta mi-e ciuda.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_27/anca_27.jpg)
anca_27 spune:
Am fost si noi la curatenie, pe langa Targu-Mures.
Pe undeva cred c-a fost mai bine ca n-au fost implicate media si politica, a fost pura actiune de voluntariat, s-a vazut exact cat si cui pasa.
Na, de comentat gasim, ca ni s-a spus sa nu strangem pentru reciclare apoi a venit masina pregatita sa duca doar cele pentru reciclare, ca s-a mai intarziat putin dimineata, ca imediat ce-am strans au si venit localnicii sa desarte alt gunoi... dar, actiunea e laudabila, de-abia astept anul urmator sa ma implic si mai mult, acu am fost luata de val mai mult.
Let`s wait and do the same the next year! Si la anul, si la anul....
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Produse la Bazar
...............
La Taclale