Interpretare A Vechiului Testament.
Bun. Acum , recitind Vechiul Testament incep sa cred ca este dedicat doar( Urmasilor lui Israel) everilor si nu alte natii. Dumnezeu nu i-a oropsit, ci i-a calit si i-a facut mai puternici.
Au disparut atatea popoare , neamul lui Israel NU.Samanta Duhului.
Isus a venit sa mantuiasca toate neamurile si totusi pe evrei ii pune pe primul plan.
Galateni 3
29Si daca sinteti ai lui Hristos, sinteti ,saminta`` lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta.
As vrea sa avem opinii diferite si nu superioritate prin credinta.
Un preot budhhist spune asa" Cine se crede superior prin credinta fratelui sau, este un meschin si se duce direct in Iad"
100 de oameni citesc o carte , 100 de idei...
Voi cum interpretati Vechiul Testament?
Raspunsuri
patou spune:
depinde ce intelegi prin urmasii lui israel.
Noul testament spune "toti cei care ati fost botezati pentru Hristos, v/ati imbracat cu Hristos. Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca si nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus, Si daca sunteti ai lui Hristos, sunteti "samanta" lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta" galateni 3:28-29
edit
"Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde, si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste cari au venit sfarsiturile veacurilor"
1 Corinteni 10:11
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amina_Marina Bun. Acum , recitind Vechiul Testament incep sa cred ca este dedicat doar( Urmasilor lui Israel) everilor si nu alte natii. Dumnezeu nu i-a oropsit, ci i-a calit si i-a facut mai puternici. Au disparut atatea popoare , neamul lui Israel NU.Samanta Duhului. Isus a venit sa mantuiasca toate neamurile si totusi pe evrei ii pune pe primul plan. Galateni 3 29Si daca sinteti ai lui Hristos, sinteti ,saminta`` lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta. As vrea sa avem opinii diferite si nu superioritate prin credinta. Un preot budhhist spune asa" Cine se crede superior prin credinta fratelui sau, este un meschin si se duce direct in Iad" 100 de oameni citesc o carte , 100 de idei... Voi cum interpretati Vechiul Testament? |
Eu cred ca vechiul testament a fost scris si pentru alte natii. Geneza, Iov,Psalmurile, Moise si cele 10 porunci etc...etc...de ce ar fi doar pentru poporul lui Israel?
In tot vechiul testament se vorbeste despre acelasi si unicul Dumnezeu. Nu ai cum sa-L cunosti daca nu citesti Vechiul testament. Sunt atitea profetii care le vedem si indeplinindu-se pe parcusul istoriei-facand Biblia o carte unica si dovedindu-ne autenticitatea autorului Ei .Sunt atitea sfaturi aplicabile si in zilele noastre....
Categoric Vechiul testament este dedicat intregii lumi.
Diferenta dintre vechiul si noul testament consta faptul ca in vechiul testament exista un legamint intre Dumnezeu si doar poporul Israel si spalarea pacatelor se facea periodic prin sacrificarea animalelor;iar in Noul testament spalarea pacatelor a intregii lumi a fost facuta prin sangele Domnului Isus, ducand la un legamant intre Dumnezeu si toate popoarele. Nu poti ajunge la Dumnezeu decat prin Domnul Isus Christos.
Am atasat un site romanesc care il consider foarte bun, de mare ajutor in studiile fiecaruia:
http://www.rcrwebsite.com/index1280.htm
(resurse crestine romanesti)
Domnul sa fie cu voi!
michelle
Iasmin08 spune:
Amina Marina, fara suparare, dar ca sa ma apuc sa comentez, sa-mi bat capul cu Vechiul Testament ar insemna ca am terminat cu asta Nou...Personal consider ca Hristos de aia a venit... ''sa implineasca Legea''. Pe langa asta, eu sunt o persoana fara studii inalt teologice, nici macar teologice nu pot sa spun. Matematica o inveti de la un profesor de matematica. Intrebarile legate de Vechiul Testament -ori le adresez unei persoane cu adevarat mai intelepte ca mine (tare inteleapta mai sunt eu?? sa ma apuc sa talmacesc cuvantul lui Dumnezeu?) ori caut in cartile - atat de multe publicate de sfintii parinti.
Hristos se adresa poporului evreu- era intre ei, e firesc sa apara numit mai des. Daca vorbesc cu propriul copil, il numesc, nu vorbesc despre toti copiii in general.
off topic- un preot buddhist? Gata ? S-a terminat intelepciunea preotilor nostri, i-am inteles pe toti? Chestia aia mie imi miroase ca ''cine nu e cu noi, e impotriva noastra''.
100 de oameni or fi citind o carte, dar tu nu vorbesti de o carte ci de CARTEA insuflata de Duhul Sfant.
Iarta-ma, sper ca nu vei intelege gresit ceea ce spun eu aici.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
Citat: |
Am atasat un site romanesc care il consider foarte bun, de mare ajutor in studiile fiecaruia: |
michelle-usa, unde-i site-ul?
www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
mihaela