sfaturi...cum rezolv?
va rog frumos daca aveti idei sau poate v-ati confruntat si voi cu asa ceva sa-mi dati si mie un sfat!
problema este urmatoarea: am o garsoniera in care anul trecut pana in luna iulie au stat 2 persoane iar din septembrie una singura. am fost la cel care tine cartea de imobil si am facut modificarile, am lasat omului chiar si o hartie, adresa in atentia asociatiei prin care anuntam ca la adresa locuieste o singura persoana. pana aici totul bine. prin octombrie ma anunta de la garsoniera ca nu s-a facut nici o modificare la intretinere si ca tot 2 persoane sunt trecute si pe luna august si septembrie. pentru ca in perioada aia aveam f mult de lucru si plecam numai seara de la birou am rugat pe cineva din familie sa mearga pana acolo si sa vada despre ce este vb. Presedintele blocului sustinea ca el nu a vazut nici o hartie, nimeni nu stia nimic. Am mai dat inca o hartie, noroc ca facusem mai multe exemplare si am rugat sa se faca totusi modificarile, mai ales ca venea frigul si costul caldurii crestea. Nici pana in ziua de azi nu s-au facut modificarile, in prezent la avizier este afisata intretinerea pe luna decembrie.
Greseala mea a fost ca nu am mai insistat, sa ma tot duc si sa vad ce si cum, persoana care a stat la garsoniera nu a platit deloc intretinerea si ma lasat cu ochii-n soare, dar asta este partea a doua.
Credeti ca imi voi mai putea recupera banii care sunt in plus, pentru ca de platit tot va trebui sa platesc, sunt sigura. ce pot sa fac in situatia asta?
leuta
Raspunsuri
roxy spune:
buna, hartia care ai dat-o prima data trebuia sa ti-o inregistreze la asociatie, sa-i dea un numar si sa o treaca intr-un registru, asa aruncata in sertar, acum e cuvantul tau contra celui de la asociatie si nu ai nici o dovada ca ai anuntat.Doar sa rogi vecinii eventual sa declare ca de la data de....in apartament locuieste doar o persoana, da nu stiu legal cat valoreaza asa o hartie scrisa si semnata de ceilalti locatari, macar de pe palier cu voi.Incearca asa daca vezi ca cel de la asociatie e gros de obraz (cam asa sunt toti) si sustine ca nu ai anuntat.Noua cand a ramas sora mea in loc , am dus o hartie cum ca ramane doar o persoana , au inregistratz-o si pus-o la dosar, de aceea spun .Sper sa poti face ceva ca e pacat dupa ce tot platesti sa platesti si cat nu face, iar pe viitor urmareste lunar plata intretinerii, la chiriasul urmator, asa nu ai surprize sa ramai cu sume mari restnate de plata , chiar daca chiriasilor nu le place.Si eu am stat cu chirie da imi plateam lunar atat chiria cat si utilitatile...
stefiuta spune:
Roxy multumesc tare mult ca mi-ai raspuns, e ceva nou pt mine treaba cu inregistrarea, chiar nu stiam de asa ceva. Curios este faptul k de fiecare data cand se schimba nr de persoane la garsoniera anuntam astfel si nu a fost nici o problema; dar acum toate imprejurarile imi sunt defavorabile.
leuta