Retete cornuri cu diverse umpluturi
Raspunsuri - Pagina 2
monica-elizabet spune:
aaa...croissantele sunt favoritele mele...un picut de munca la ele dar sunt asa de bune...super fragede si le poti umple cu orice
bine ca mi-ai adus aminte de ele carina...eu fac reteta Asta
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet aaa...croissantele sunt favoritele mele...un picut de munca la ele dar sunt asa de bune...super fragede si le poti umple cu orice bine ca mi-ai adus aminte de ele carina...eu fac reteta Asta Monica-Elizabet Retete in imagini Impresii, pareri, retete |
Foarte bine arata croissantele Monica. Eu am incercat sa tot reduc cantitatea de unt, ca nu imi plac foarte grasoase si adaugand untul in doua reprize e o solutie buna ca sa scazi necesarul de unt. Daca ai timp/ chef incearca-le pe cele de ciocolata postate de mine. Te asigur ca merita .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
Carmenbr spune:
Am facut si eu cornuletele cu gem de caise si mi-au iesit tare bune, dar nu foarte pufoase totusi. Sunt sigura ca gresesc la aproximarea drojdiei. Eu nu am aici in State decat drojdie uscata si am pus 2 lingurite. Cat are de fapt o lingurita de drojdie? 4 grame? Ca habar nu am sa aproximez.
Multumesc mult. Am salvat si retetele de croissant.
cosminiq spune:
'neata fetelor!
Carmenbr, eu am facut aseara reteta de la painici umplute cu ananas,numai ca am facut cornulete care le-am umplut cu branza si gem de capsuni.Au iesit super bune
Drojdie uscata am pus un pliculet (o lingurita)la 500 gr de faina.Secretul este ca trebuie sa lasi drojdia cu zaharul la dospit in apa calduta macar 15 minute apoi sa te apuci de framantat.Apoi toata coca de aluat trebuie lasata la crescut macar 2 ore la cald.
Va servesc cu un cornulet asa virtual
Tura viitoare am sa fac din faina neagra de grau ca asta alba se cam depune unde nu trebuie...Pt copii sunt super bune si gustoase.Merge super ca si pachetel la gradi sau la scoala
mihaela_s spune:
Carmen secretul e ca trebuie sa lasi aluatul mult la dospit. Nu stiu cum il framanti, caci si asta conteaza. Daca ai masina nu ai treaba...il pui pe programul de aluat. Cand e gata, umplii cornuletele si apoi le lasi sa mai creasca o ora. Asa scrie in reteta. Eu le-am pus in cuptorul de la aragaz, dupa ce l-am incalzit in prealabil la 50 de grade celsius, am inchis focul si le-am lasat la crescut cu cuptorul inchis o ora. Ies minunate, deja salivez gandindu-ma la ele .
Eu la 5-6 dl de faina pun o lingurita jumate(lingurite rase) de drojdie uscata.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
monica-elizabet spune:
carina, cu siguranta am sa le incerc, multumesc
fetelor ma bucur ca va plac retetele...si asa cum spuneti nu trebuie neaparat umplutura de acolo...ci adaptat la ce este prin casa
pe drojdia mea(la plic mare) scrie ca o lingura de supa are 10 gr de drojdie si ca 10 gr sunt sufieciente pentru 1 kg de faina...
in mare parte este adevarat...este sufiecient pentru paine/pizza/focaccia etc dar la cozonac sau alte aluaturi dulci nu prea e suficienta si pun mai mult
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
mireluta39 spune:
Monica,si eu am facut cornulete,chiar acum le-am terminat,adaptate dupa retetele tale cu ce aveam prin casa.La 1kg de faina am pus drojdie,putina sare,3linguri zahar,2oua,150g margarina si coaja de portocala.Ca umplutura am avut gem de visine si de gutui.Au iesit pufoase,adevarati purcelusi,cum le zic eu,cand cresc frumos.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
monica-elizabet spune:
mireluta ce pofta-mi faci numa cand povestesti de pufoseniile alea
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
TOMALAVINIA spune:
Dragelor, chiar acum am copiat retzeta de cornuletze cu gem.
M-ar interesa cum echivalez drojdia uscata cu drojdia proaspata.Acum numia asa ceva am in casa, si nici nu ma pot deplasa, Cristina e racita :(
mireluta39 spune:
Lavinia,daca ai drojdie uscata de Dr.Oetcker,vezi ca scrie pe plic.Are 7g si se foloseste la 500g faina.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com