Gemanutzele-n luna iubirii... (40)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Lora, ai grija de tine si de mica domnisoara, daa? Dar ce s-au adunat pe capul tau: si musafiri, si munca la job! Si nici vremea sa te ajute un pic. Daca iti spun ca asta noapte la Brasov a dat si in fulguiala? Noroc ca este relativ cald si nu s-a depus nimic. Dar este frig, cer mohorat.

Azi:

O solutie sincera si obiectiva legata de ceea ce simti si de intentiile tale imediate iti va permite sa transformi o problema cu care te confrunti intr-o experienta pozitiva. Totusi, ai grija ca nimeni sa nu profite de pe urma generozitatii, amabilitatii sau aptitudinilor tale. Totul trebuie sa fie cu masura si pe merit, pentru a putea sa intri in week-end cu capul sus.

si

De astazi situatia ta financiara se va imbunatati. Poti scapa definitiv de datorii si acest lucru va determina si imbunatatirea relatiei cu partenerul. Ai mai multa grija cu sanatatea, pot aparea probleme

Am si eu o intrebare: prietenei mele care a nascut acum 3 zile inca nu i-a venit laptele (normal, la cezariene stiu ca vine spre 4-5 zile). In maternitate fetita primeste lapte praf si ceai , pe care le rade efectiv, cate 55-60 ml odata (Dragos de exemplu la varsta ei primea doar 5-10 ml lapte), deci fetita clar este mancacioasa. Mamica ma suna disperata ca ce sa faca, ca inca nu i-a venit laptele, ca incearca sa se tot mulga ca poate-poate, ca mai bine ar pleca acasa si ar sta linistita cu laptele praf (nici ea nu-i de acord cu ceaiul dat la copii asa mici). Eu as vrea sa-i spun sa mai insiste un pic, sa mai astepte pana cand ii vine ei laptele, insa nu o vad prea convinsa. Nici mama, nici sora nu au alaptat mai mult de 2 saptamani. Nu vreau nici sa o supar, sa intre in vreo depresie, dar nici nu as vrea sa renunte asa de usor la alaptat. Mi-e totusi prietena... Ce sa fac, cum pun problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

Neata felele!
Eu iar am avut o noapte nedormita,m-a durut ferea de am crezut ca dau coltu',am avut noroc ca bebe a dormit relativ bine.Pup la voi

la toate
POZICI RAZVANEL

AdinadeRazvan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Black, ceai la bebelusi nou-nascuti??? N-am mai auzit pana acum! Sa nu-i dea, parerea mea, isi umple stomacelul cu atata ceai, degeaba. Si sa decida ea cat lapte praf sa-i dea, cauta si tu pe net cam cat ar fi cantitatea normala, eu n-am idee.
Cat despre alaptat...colegei mele cu cezariana i-a venit a doua zi laptele, asa ca nu stiu ce sa spun..sa incerce si ea ceaiuri pt. stimularea lactatiei - chimen si anason, sa ia Galactogil...altceva nu stiu. Nu poti sa insisti sa nu renunte daca ea nu doreste asta, daca deja are in gand sa ii dea lapte praf, atunci va fi un chin pentru ea sa faca tot posibilul sa alapteze, probabil ca nu i-ar fi usor...zic si eu. Toate femeile suntem diferite, te descurci tu, sunt sigura! Eu nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.

Adina, multa sanatate! Ai mare grija ce mananci, ar trebui sa tii regim. Ia un scobutil ori no-spa ori papaverina, stiu ca ajuta mult la crizele de fiere!

Lora, mami de Iustina si 14+

Bazar DC - ajutati copiii

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Nu poti sa insisti sa nu renunte daca ea nu doreste asta, daca deja are in gand sa ii dea lapte praf, atunci va fi un chin pentru ea sa faca tot posibilul sa alapteze, probabil ca nu i-ar fi usor...

Este exact aceeasi impresie pe care o am si eu. Ba mai mult, sotul cunoscandu-ma pro alaptat, mi-a spus ca cel mai bine nici nu abordez subiectul acesta cu ea. Poate doar o intrebare. In treacat. Insa eu nu as fi impacata cu mine, daca nu m-as duce macar sa ii arat cum sa alapteze, sa vad, poate totusi o pot ajuta cumva, din experienta mea. Insa sotul nu-i de acord cu asta. Adica, bun, pot vb la telefon, insa fara sa o sperii, fara sa o vizitez (caci el presupune ca asa i-as creea o presiune psihica asupra ei si i-as adanci si mai mult sentimentul de.... vinovatie, in cazul in care totusi decide ca nu poate/nu vrea sa alapteze). Pana la urma, ea decide ce-si-cum, insa mi-e tare greu sa ma tin la distanta de subiectul acesta. Mai am nevoie de putina autocenzura in situatii din astea, nu?!

Si da, Lora, in maternitatea din Brasov, in secolul acesta, peste noapte copiilor li se da ceai. Sa nu se obisnuiasca cu lapte, cu trezirile prea dese (ca poate si lor le e sete si de asta au nevoie de ceai si nu de lapte, nu? ), ca de ce sa deranjezi asistentele/infirmierele pt un biberon cu lapte? Acum ce sa spun, si Dragos a primit lapte praf cam 2 zile dupa nastere, dar ceai??? Si da, cand am venit acasa, chit ca imi curgeau doar picaturi ii dadeam doar lapte de-al meu muls printre lacrimi si sughituri (ca ma durea, Doamne cat imi mai torturam sanii ), insa am reusit. Insa cu muuult ajutor si din partea sotului, ceea ce la ea nu garantez (sotul ei este parca insurat cu munca).

Off, cred ca mai bine imi ocup toate zilele cu familia mea, in loc sa fiu tentata sa ii dau sfaturi care, poate, nici macar nu sunt cerute. Sau dorite!

Adina, ia tine tu un pic de regim: fara tocaturi, fara smantana/maioneza/creme de tot felul/galbenusuri/amestecuri prea uleioase! Cu un pic de ceai hepatic, supa, paine prajita si legume fierte ar tb sa te pui repede pe picioare. Si la dureri ia si ceva din ce a enumerat Lora! Si daca se repeta, incearca si o ecografie. Poate faci parte din procentul acela de persoane care au colecist malformat si care la o masa mai copioasa se trezesc cu crize biliare! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_adina spune:

Lora,Blackgirl-in april am 2 ani de cand tin regim,mai ales ca si sotul e operat de pietre.Creca ultimul tratament pe care-l mai fac e la dr.Manea la cutit.Creca s-a miscat o pietricica nu stiu ca pana nu am nu mi-a trecut.La mine pastilele nu mai au efect,tre sa fac injectabil ca sa treaca.

la toate
POZICI RAZVANEL

AdinadeRazvan(14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Ola gagici!
La noi vine iarna
Am avut 2 zile de soare si...gata. De fapt, o zi, ca a doua a fost caldut dar fara soare.
Noi suntem usori chinuiti din diverse motive. Ca mioara din balada...de trei zilen-coace, gura nu-i mai tare, tzatza nu-i mai place
Asa ca am ajuns la medic ca mi-a fost frica de o eventuala chestiuta la gatisor. N-are nik, e curat, de nota 10...dar se chinuie rau cu dintocii plus ca cica fiind voinic ar fi cazul sa suplimentam un pic papa. Nu va spun ca ma dispera noaptea cu suptul. Nici nu adormeam bine ca iar smiorcaia. Asa ca azi am introdus 1/4 mar ras si o lgt mica de cereale cu orez.
Ah...aveam si niste scaune cam aiurea, cu spume, si cam 10/zi...si ne-a recomandat faina de orez.
Speram sa ajungem si noi pe drumul cel bun...ca de crescut, creste. Ieri avea 7,600Kg.
Mergem la plimbare si...orice bebelus normal doarme. Ei, al meu face recensamantul pasarilor care vin si pleaca de la noi Daca doarme 5 min e eveniment
Cam asta in mare

Black referitor la prietena ta si alaptatul...ai putea doar sa-i sugerezi ce avantaje prezinta alaptatul bebelusului, plecand de la sanatatea beton a lui bebe pana la motive financiare. Dar nu sa-i spui ei ca ar fi bine...ci sa spui ce fain ti-a fost tie sa nu ai stresul tolerantei si alte nebunii de genul asta. Plus de legatura aia puternica intre mama si bebe, mirosuri, alea-alea...stii tu despre ce vorbesc. Adica sa te lauzi si in felul asta poate-poate o prinde drag de alaptat.
Ma bucur ca Dragos este mai binisor. Da' ce poseta ti-ai luat Doamna, de martisor???
Cu babele...si eu sunt de principiu ca-s destinate, asa ca mergem cu zilele de nastere. A mea e pe 7

Lora Sa nu te agiti prea tare, fetita, ca tu esti intr-o stare speciala. Mai, cand nu mai poti cu smochinele, da-i cu ciorba
Multa sanatate iti doresc.

adina Si tie iti doresc multa sanatate. Nu stiu ce sfat sa-ti dau ca eu n-am avut pb cu de-astea.

Va pupilez!

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Liliac, ce bine ca ti-ai mai rupt si tu din timp sa ne mai scrii! Si la Brasov ninge, ninge incontinuu de dimineata. Si eu care vroiam sa vizitez vreo 2 targuri de sezon de primavara, cu boarfe.

Cu Bb Raducu (imediat il poreclim uriasul Raducu! ) nu prea am inteles: numai vrea sa suga deloc sau din contra sta numai la san? Asa mancacios sa fie, deja? Cat despre scaune, vroiam sa-ti spun sa-i dai apa in care ai fiert orezul, dar asta ar fi mers la lapte praf, sa-l fi facut cu apa asta. Sau poate totusi cateva lingurite? Vezi ca sunt ceva cereale speciale pt scaune multe de la Nestle "Burtica sanatoasa" de la 4 luni cu orez si morcovi. Dragos le adora pe langa iaurt! (asta-i cina lui de altfel).

Cu prietena... o ajut daca ma solicita. Altfel nu. Asa am decis eu acum, mai ales ca i-am dat o multime de materiale de citit despre alaptat acum cateva saptamani (gandindu-ma ca o ajuta sa fie informata din timp), dar ea nu a citit nimic!
Eh, ea sa fie bine! Si bb Tania (fetita ei, alta uriasa de 3.900 grame)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Black sta la tzitzi toata ziua, non-stop daca s-ar putea, dar nu sa traga ci sa muste, sa o linga, sa o stie acolo Sotul saracul nu poate sa ma ajute ca cica n-are tzitzi (cu toate ca fizic ale lui sunt mai mari ca ale mele ) functionale.
Cereale de-astea i-am luat si io: burtica sanatoasa cu orez si morcov si pentru ca cica se fac cu lapte de la mamis, m-am straduit sa scot ceva ceva...dar e seaca dupa atata tzoncanit. Asa ca i-am servit azi o lingurita rasa pusa intr-o felie de mango data la razatoare. Usor acrisor dar s-a lins pe bot si batea din picioare dupa ce s-au epuizat cele 7 vf de lingurita I-am dat sa biberoneze la ma-sa si...mi-a dormit o ora !! Acum sta si se joaca, nici macar nu chitaie. Doamneee, parca-i un episod din alta poveste!!!

F bine ai decis in privinta prietenei. Dar eu in locul tau tot m-as lauda un pic pentru ca deh, esti mai speciala Sunt rea, stiu-stiu...

Ce targuri vrei tu sa vizitezi??

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Liliac, am inteles: bb Raducu este tzatzo-fil!

Tocmai am vb cu prietena mea la telefon: este deja obosita, are fetita cu ea in camera de 2 zile, o mai pune si la san, ii mai da si lapte praf, dar plange fetita mereu si nu apuca sa se odihneasca. Chiar ma intreba ce sa mai faca ca prea plange si nu stie daca mereu de foame sau de dureri de burtica. O inteleg asa de bine, incat daca ea se simte momentan linistita cu laptele praf, o las asa. Poate cand ajunge acasa si va fi mai odihnita (am intels ca mama ei o va ajuta).

Off, sunt tare suparata! Deja s-a asternut zapada bine pe jos iar Dragos face nazuri cu somnul de dupa-amiaza.

Mergi la inceput

Si pt ca vreau sa terminam odata capitolul acesta de iarna, in speranta ca va veni si primavara odata cu capitol nou, m-am decis sa va pun...

MARTIE 2010 DRAGOSTE SI CUPLU

Perspectivele lunii martie 2010 difera in functie de situatie.

Daca ai o relatie stabila, eventual chiar oficiala, aceasta este la adapost de intemperii, ba chiar trece printr-o perioada in care cuplul, in ansamblu, este bine vazut, duce o viata sociala intensa si are anumite realizari.

Daca esti in cautarea unei relatii, la inceputul unei povesti de amor sau pur si simplu indragostit(a), lucrurile sunt putin mai complicate. In prima parte a lunii martie 2010 pot surveni schimbari pe care nu le luasesi in calcul, capricii sau blocaje.

CARIERA SI BANI

Dupa data de 10 martie 2010, odata cu reluarea mersului direct al lui Marte, capacitatea intelectuala se regaseste fortificata, iar informarea, redactarea, invatarea sau calculele se transforma in activitati viguroase, interesante si eficiente.

Bunul renume, prestigiul social sau cariera beneficiaza de o energizare masiva datorita tranzitelor compuse formate de Soare, Mercur, Jupiter si Uranus, iar in aceste directii se pot ivi unele sanse neasteptate, poate chiar unele innoiri sau schimbari.

Anumite surprize se pot ivi si in zona finantelor in prima parte a lunii martie 2010, in timp ce sansa pare a veni pe carari misterioase in partea a doua a lunii.

FORMA FIZICA SI ECHILIBRU PSIHIC

Daca in ultimele 2-3 luni ai avut unele probleme de sanatate, bucura-te, pentru ca acestea par sa inceapa a se rezolva. La nivel general, resimti un fel de inviorare, iti creste agilitatea, te misti mai repede si mai usor.

Nu scapi complet de stres, dar acesta se diminueaza mult in a doua parte a lunii martie 2010.

Atentie in prima parte a lunii, fiindca exista un risc de incidente neasteptate!

Mergi la inceput