Frustrari generate de functionarii publici !
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
gaba-rema spune:
ca si claudelu , sunt totusi de parere ca nu trebuie generalizat.
ma pun si eu in pielea unui om de la ghiseu, care nu cred ca are vreo zi de lucru fara apostrofari de la cetateni. unele indreptatite, altele nu. uneori e greu sa ramai calm asa, zi de zi, ora de ora, cand toti care vin la ghiseul tau sunt nervosi dinainte si abia asteapta sa pufneasca si sa se descarce...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Cu singurele diferente ca functionarul nu e obligat sa stea acolo/cetateanul e obligat sa mearga si functionarul e platit pentru asta/cetateanul plateste.
Edit: Desigur daca ai norocul sa dai peste un functionar profesionist si amabil, ceea ce se intampla rar e evident ca te vei purta la fel.
gaba-rema spune:
ei totusi... functionarul e si el obligat sa stea la ghiseul lui, ca asa ii e serviciul. doar daca trece in dom. privat, dar in vremurile astea nu cred ca e asa usor.
eu zic ca sunt multi functionari care se poarta profesionist si sunt calmi si metodici... dar am vazut si multi cetateni care chiar si in fata unui astfel de functionar incep sa se enerveze, sa nu le convina nimic, sa tune si sa fulgere.
asta nu inseamna ca nu sunt si gramezi de functionari acri ca lamaile, lehametiti si care abia asteapta sa-ti faca observatie tie, cetatean, sa te puna la punct... normal ca la acest gen, reactioneaza oricine in mod negativ.
Lali spune:
Atunci sa-i intelegem pe toti care lucreaza cu publicul si se poarta urat, ca de, sunt obligati sa stea acolo.... sa nu ne mai plangem ca vanzatoarea ne tratreaza urat, ca cel de la relatii cu clientii de la Vodafone nu ne rezolva problema, ca pretul de la casa nu e cel de pe raft, ca peretele tencuit nu e chiar drept, de oamenii sunt obligati, saracii sa munceasca...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabidaniela/gabidaniela.jpg)
gabidaniela spune:
Dar incompetenta cum se justifica?
Edit ca sa mai dau un exemplu de la alta institutie: La registrul comertului: "dar ce veniti toti cu declaratii de inactivitate (am o firma dizolvata), m-ati innebunit, mergeti la baiatul de la IT ca el stie ce sa faca cu ele"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabidaniela/gabidaniela.jpg)
gabidaniela spune:
Sau cand mi-am dizolvat si lichidat firma fara lichidator a trebuit sa ma duc cu legea printata ca doamnele functionare nu cunosc legea si mi-au si zic ca sunt prima persoana care va face acest lucru fara a angaja un lichidator ca ele nu stiau de asta. Atentie, am vb la plural, deci nu e vb de una, ci de mai multe care nu stiau legea, inclusiv secretara (cred) judecatoarei.
unombun spune:
dar numai functionarul public ...am fost la electrica si era o cucoana care si-a dat capul pe spate dragut si din ochi dadea de zici ca era...i-am comunicat datele mele si ea comenta la misto si dadea peste cap ochii...
Anka74 spune:
Cei de la Posta Romana...pun o scrisoare cu confirmare la 8 dimineata, inainte sa merg la munca, pt a evita aglomeratia cauzata de plata impozitelor, si-mi zice "v-ati dat jos din pat si ati venit sa trimiteti scrisori? Toata ziua n-aveati timp?"
ITM Bucuresti - conditii de groaza pt toti cei ce se duc acolo cu treaba, desi toti sunt platitori de comisioane!
Functionarii de la ADP sect 2 - zilele trecute n-au putut incasa taxa de parcare...ca nu-i mai stiau contravaloarea" era mai mare, acum e mai mica, dar nu avem temei juridic"Si platesti pt un loc pt care ei nu fac absolut nimic, dar nimic!
Astfel de specimene nu sunt numai in cadrul functionarilor publici...stiu eu directori ( mediu privat) care habar n-au de domeniul pe care-l pastoresc, desi fac asta de ani buni! Pur si simplu nu poti lucra cu ei, n-ai cum! Cand sefu-i cel mai slab pregatit om din departamnet...lucreaza de poti!
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Cu singurele diferente ca functionarul nu e obligat sa stea acolo/cetateanul e obligat sa mearga si functionarul e platit pentru asta/cetateanul plateste. . |
!!!!!!DE ACORD!!!!!!!!!
iNCA N-AM TREMINAT CU EI...SI CURG DOBANZI SI PENALIZARI...LA CEVA INEXISTENT...
n-O MAI LAS "ASA"ADICA CU HARTIILE /COPIII dupa hartiile depuse, cu nr. de inregistare in secretariat...oricum, un progres...dupa 3 zile de circ ( 9 ore /zi)...ieri reusisera sa geseasca 3 din cele 4 adrese depuse de mine ( 3 in 2007 1 in 2008), dar n-au gasit o cerere...ca daca n-am cerere "nu pot opera adresele"....iar la cereri, cum le completam la ghiseu, n-am copie...am doar nr. de inregistrare...si cum sunt din 2007, nu mai exista registrele!!!!!!!!!!!!!!
Sincer, imi vine sa platesc ucrainieni!!!!!
Lali spune:
Bineinteles ca nu mai au registrele, ca doar ei nu trebuie sa respecte legea cu arhivele, nu ? Sotul meu trebuia sa mearga undeva cu un sofer de la o directie de finante din provincie. Acesta se opreste cu masina de serviciu la un container si arunca cateva cutii de carton pline cu acte. Sotul intreaba: ce sunt alea ? Raspuns : declaratii de TVA mai vechi, ca nu mai au unde sa le tina, ce sa faca cu atata hartie... cat de vechi ? de acum 2 ani !