Nu pricep ce inseamna o analiza

Nu pricep ce inseamna o analiza | Autor: axxa

Link direct la acest mesaj

I-am facut lui Alex analizele medicale, cam tot ce trebuia facut. Rezultatele se incadreaza in limitele normale, cu exceptia MCV, care habar nu am ce inseamna, desi am cautat pe net si ar fi ceva in legatura cu "marimea globulelor rosii", dar ce semnifica nu stiu. La analiza asta are valoarea putin sub limita inferioara.
Si imi lipsesc de pe buletinul de analize eozinofilele, cele pe care dealtfel le cerea cel mai mult pediatra care ne-a recomandat analizele. Abia acasa am constatat ca nu este aceasta analiza. Sa fie "mascata" sub vreo alta denumire si nu-mi dau eu seama?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

MCV inseamna variatia de marime a globulelor rosii...Daca este crescuta inseamna ca sunt globulele mai mari decat normal, si poate fi datorita unei anemii datorate deficientei de B12, daca sunt prea mici, poate fi o anemie cauzata de lipsa de fier...
La copii astea sunt cauzele cele mai comune care rezulta in MCV cu valori anormale.
Aici eosinofilele sunt EOS...(pediatra il banuieste de paraziti intestinali?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

da, de paraziti il banuieste, iar la coprocitograma i-au iesit levuri fungice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Cu MCV ul e cum a zis Sanziana, dar daca hematocritul si eritrocitele sunt normale, nu sunt motive de ingrijorare. Eventual ii mai faci si o sideremie.
Cu eozinofilele e dubios...sigur nu sunt strecurate pe acolo?

Mergi la inceput