PRIETENE FARA TITLU (59)
Raspunsuri - Pagina 12
asteryaro spune:
Ingrid,
avand in vedere ca Razvan manca putine feluri de mancare, era relativ simplu: supica/ciorbita, acrita poate cu rosii sau bors; pilafior; gratar de pui; apoi, banana. Mar abia acum papa, de putin timp. Fara biscuiti, pufuleti; rapid si de necrezut, ii apareau niste cearcane rosii la ochi - sare + cortizon. Deci exclus snack-uri, toate contin sare si oganismul lor iemdiat sesizeaza.
Va doresc multa multa sanatate si sa se puna rapid pe picioare!
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
Ana_m spune:
Hola,
Tocmia ce ma laudam ca nu o mai apuca raceala pe Clara
. Are o tuse asa de iritanta nu stiu de unde i-a aparut. Avem deseara programare la pediatra sa vedem ce e .
Asa m-am prost dispus astazi
. Am sunta in Romania la Univeristaea din Constanta (caci cu ei am dat liceenta) ca sa cer o foaie matricola , caci eu tampit ami-am pierdut originalul . Frate , si am dat de tipica secretara romanca acra si fara chef de lucru , si care vorbea pe un ton
.Pt ca nu putea sa imi rezolve problema , a zis ca mi-a mia- spus prima oara ramane valabil si mi-a inchis telefonul 

. Nu degeaba nu aveam nici un chef sa sun de o saptaman tot taragenez, parca presimteam . OFFFFFFFFFFF ca la faze din astea mai ca imi vine sa mor .....de ciuda .
Ingrid bine ca ati ajuns acas asi e ok fetita . De spitale nu imi mai vorbiii... sper sa nu mai trebuiasca vreodata sa trebuiasca sa mergeti pe acolo .
Daniela eu zic caci comnteaza ca tortul sa fie bun la gust . Pt ornat ia si tu o siriga din aia de pastiserie , cu ea il imbraci in frisca si deja are asa un super aspect festiv , iar pt decor gasesti in super market tot felul de animalute de ornat (din zahar) margele ornamentale tot din zahar (am eu in drop din anii trecutii asa o poza poate te inspiri -uite am cautat-o http://www.dropshots.com/ana_m#date/2008-01-20/11:14:11)
Moni cine stie ce o fii avut de s-a trezit asa devreme Diana . Eu cred ca e vb doar de obisnuita , s-ar obisnui ea sa se culca si la 10.30 si sa se trezeasca normal . Clara nu mai vrea sa doarma singura , ce ma enerveaza , adoarme si dupa o ora -2 cand tman adorm si eu ma striga , sau vine in patul nostru
, pe urma ma duc eu cu ea dincolo si tot asa ma plimb toata noaptea .
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
Denisam spune:
Ingrid-tu zi dc mai vrei carti, eu nu am nevoie de nimic, mersi mult-am nevoie de sanatate si putere pt Alex-dc ai de trimsi, primesc cu placere
-LMA pt sotz si sa aveti fun simbata si sa nu mai ajungeti never la spital.
Anam-Sanatate multa si numai bine
Bee- wow ce aiurea cu zapada sa va treb 4x4
-pupici la spiridusi
Astery-sunteti bne, mai zi-ne de lectii
Moni-vazut si eu pe Tudor,f.bine ca e asa precoce
Daniela- 1 cupa in ml inseamna 250, de aia ti-am pus inparanteze transformarile si in grame cam 230..nu merge sa te bazezi ep canile din Ro,decat dc le stii clar gramajul,spun asta din experienta mea si a bunicilor, noi am luat un cantar mic de bucatarie si e tare bun si practic.
Mi se pare mie sau nu mai stiu sa ma exprim romaneste sau sa ma fac inteleasa ca vad ca cum zic ceva de reguli,a fii mai ferm sau a te impune,gasesc numai pareri contra- poate ar trebui sa ma opresc sa mai spun din astea ca si cele legate de Alex.
Eu nu am zis ca am certat-o pe Emma, si dc face o prostie in public, inseamna sa nu ii spui copilului calm ca a gresit si sa o corectezi, ii lasam asa- ca poate sa fie de la a impinge pe cineva pina la a vorbi urat..Eu una nu sunt de acord cu asta..Trebuie corectati chiar dc sunt in public,frumos normal -nu dau in ea deloc si doar ii explic- dc ii explici al 1-2h dupa ce s-a intamplat , e egal cu zero-parerea mea.
Eu am spus la profesoara principala, ca nu m-a ascultat cum trebuie si ca dc face si la gradi asa o rog sa o pedepseasca(pedepsele sunt minime si nu dor fizic deloc,au de stat pe un scaun 5-10 min si nu participa la o parte din activitatea resp)-ca urmare am avut ieri copil exemplu si la gradi si acasa, asta nu inseamna ca nu se va mai repeta deloc, ci ca se imputineaza greselile.Si plus ca trebuei facut la fel in ambele locuri, constant ca sa priceapa copilul mai repede si sa nu ne mai manipuleze pe noi parintii.
Ma opresc si retrag in acelasi timp pt o perioada ca am f. multe pe cap, o saptamina buna!
Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani
asteryaro spune:
Bon soir.
Ingrid, LA MULTI ANI sotului, sa fiti sanatosi ai fericiti pana la adanci batraneti!
Bee, multumim de invitatie
. Tura asta nu, dar urmatoarea mi-ar placea sa venim. Pai zici ca la voi doar cu 4x4 intri, ori noi nu avem asa ceva. Lasa sa treaca zapada si o facem, cand o fi te anunt, sa stabilim coordonatele.
Eu am dormit ca valiza in gara langa Razvan, ce sa fac daca miroase frumos langa el in pat
, sa vedem la noapte ce mai fac, cred ca ma uit la tv.
Denisa, ce te-a apucat mai? Nu zicea nimeni nimic contrar, si-a dat parca Daniela cu parerea.
Eu, de ex. il cert pe Razvan in public, la el daca nu-i spun atunci stop la ceva, inseamna ca face regula si data viitoare imi papa urechile. Depinde de copil, depinde de maniera in care "il certi", ca doar nu dam cu ei de pereti, nu?? Inteleg ca ai treaba, dar mai triaza din ea
si mai scrii si pe aici.
De vreo saptamana (sau mai mult) Razvan a zapacit canapeaua de cat sare in ea. Se uita la desene si da-i sarituri! Degeaba strig la el, l-am amenintat ca-i inchid tv-ul, degeaba!
Am facut pastele cu ton reteta lui Moni, nu va spun ca a mancat si el? Minunate! Am sa mai fac, iar sunt in pana de idei la bucatarie. Maine trag niste legume la wok si mai vad eu.
Acum negociez cu el, vrea la calculator, eu nu vreau sa-l las si uite-asa... sa vedem ce iese, el vrea la cantecul "The wheels on the bus".
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
monica70 spune:
Saluti!
Deci Ingrid urandu-i la multi ani lui Genu am aflat ca ... mai sunt 175 de zile pana mergem la mare
Sper ca petreceti bine azi la prietena ta.Cum mai e Diana?
BRANDUSA deci te saturasi de zapada.La noi s-a topit ieri un pic,iar acum fulguie iar
Azi i-am dat lui Tudor si piure de piersici din borcanel.Parca i-a placut mai mult decat cel de caise,sau poate i-o fi fost mai foame.I-am lasat si Dianei cateva lingurite din borcanel (de obicei vrea si ea tot ce papa el
) ca el l-ar fi topit pe tot si inca ar mai fi vrut.Si in asta i-am bagat un pic de cereale de orez ca mi se parea cam subtire.
Felicitari pentru dintisorul lui Tavi.E iesit de tot? Nu l-a deranjat? Ma bucur ca macar el e mancacios! Cu parlitul cum e? Pe Tudor azi l-a apucat tipatul,dar stiti cum ??? Ca si cantaretul ala rus Vitas in Opera2 la refren
http://www.youtube.com/watch?v=YjO_VXHxsRw&feature=related
ANAMARIA aper sa nu se raceasca de tot Clara! Tu cand mai apuci la PC,ca mi-e dor sa mai parlim
De obisnuit Diana cu un program nu stiu,asa o fi,dar asta inseamna cred niste zile de sacrificat somnul de la 5-6 dimineata si la mine si la Tudor 
DENISA sa stii ca au dreptate Ingrid si Daniela,desi si noi o mai apostrofam pe Diana in public cand face/zice prostii
Si chiar odata cand nu a vrut Diana sa salute la gradi,nu prea mi-a placut ca a mustrat-o in public in fata copiilor (Giorgi mi-a povestit
) si oricum nu a prea avut efect ... Diana cand o apuca sa nu salute / vorbeasca tot asa face! Clar Emma e mai ascultatoare si mai usor de modelat,plus ca probabil nu i se cauta atat in coarne
precum Dianei si cred ca nu doar ei ... Uite de exemplu si ieri imi zicea tot felul de obraznicii si pe taica-su il bufnea rasul (evident admirativ
) de fatza cu ea
Pe urma s-a dus la mami si mi-a zis mami la telefon razand cum ca i-a zis Diana ca eu am facut-o magarita si ea m-a facut cotzofana 
Logic ca daca ii vede ca se distreaza continua in acelasi stil, nu? 
Nu mi-ai raspuns la faza cu aluminiul si analiza aia.Ai mai aflat ceva?
CRISTINA ce ma bucur,ca va avea Diana cu cine sari in draci la mare pe gonflabilele alea
Deci v-au placut pastele? Ma bucur.Daca vrei iti mai dau cateva retete d-astea rapide cu paste,am mai scris eu din ele si alta data cred.
DANIELA ce fain,auzi la ea construit tunele si alte alea! Si zici ca vrei zapada noua si imaculata
? Se vede ca o duci bine,n-ai alte ganduri pe cap ![]()
Mama ce mai tzavaie Vitas cel mic de Arad
!
MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">
asteryaro spune:
Moni, AMR deci 175 de zile! Wow, sa stii ca ma gandeam si eu azi: mai sunt 5 luni, ei bine, pe febr. nu l-am mai socotit, zic sa treaca timpul mai repede.
Gand la gand: baga-mi pe mess retele alea rapide cu paste, ca e jale, e mare nevoie.
Da, si la noi se intampla ceva similar: eu il mustru pe Razvan din cauza de ceva, iar tat-su tace. Asta micu', normal ca exploateaza situatia, ca doar nu-i prost, si fuge la viorel in brate, si-mi striga: pleaca tu de aici, stau cu tati. Nah, poftim, mai zi ceva! Eu una, cateodata, ma intorc cu spatele si rad, dar... se vede ce bine stiu sa traga foloasele ei: cica, daca tata tace, inseamna ca nu-i de acord cu mama, deci...
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
marchplayer spune:
Denisa, ce faci ma?? De ce te superi?? Sigur ca ai dreptate si copilul trebuie apostrofat in momentrul in care greseste indiferent de locatie sau de public. Il iei deoparte si ii explici clar si raspicat despre ce este vorba doar voi doi fata in fata fara spectatori. Si eu sunt de parere ca daca ii spui dupa 2 ore nu mai are nici un efect.(spun ca nu trebuie urlat la el sau batut) Inclusiv eu procedez exact cum ai spus tu. Eu am spus chestia aia asa pur si simplu cu nici o referire la ce faci tu ci doar ca o completare.
Sunt convinsa ca esti ocupata si stresata dar nu-ti gasi noi motive de nervi si suparare ca nu are nici un rost.
Multumesc pentru lamuriri, cred ca in curand o sa-mi iau un cantar de bucatarie. De multa vreme il ocolesc.
Ana sanatate Clarei. Exact asta vroiam sa fac Ana. Pasta de zahar ma depaseste asa ca voi orna cu frisca(marea provocare va fi ca voi incerca sa imbrac o papusa cu frisca asta dupa ce o sa-i modelez fusta din tort)
Un tort simplu fac si eu http://www.dropshots.com/marchplayer2#date/2010-01-12/19:46:36
asta-i ultimul produs de mine de sf Ion.
Ana vreio sa te ajut cu facultatea din Constanta? Ma duc sa bat o secretara ceva??
Ingrid n-am spus ca a fost oribil la terapie intensiva ci in spital in general. Oriunde ai fi, chiar si la chioscul din spital este oribil!!! Acolo vezi toate ororile si le auzi si mai si pe toate. Nici nu vreau sa ma gandesc cam cum suna urletul mamei aleia in noapte(cea despre care ai spus ca i-a murit un bb de 4 luni).
Asa-i Ingrid, Diana este mult mai slabuta si daca n-a mancat o zi doua cred ca se cunoaste imediat.
Dar cate zile de predninson v-a dat?? Din cate stiu este un medicament cam naspa cum este si dexametazona dealtfel.
Asa-i Bee ca medicii astia de pe la cabinetele particulare habar nu au multe lucruri?? Nu stiu ce ti s-a intamplat de nu suporti cabinetele particulare. Adevarul este ca daca starea copilului se agraveaza te trimit de urgenta in spital. Ei nu au in primul rand aparatura necesara si nici medici cine stie ce nu sunt. Eu am optat pentru copii mei ca si medic pediatru un doctor din spital(unul care face garzi si tot tacamul) Sunt macar sigura ca are experienta, daca sta acolo zi de zi sigur le-a vazut pe toate. Noi datorita lui nu ne-am internat in spital. El ne-a trimis acasa cu branula, eventual imi dadea si asistenta 8 ore pentru perfuzie si supraveghere.
Bee, asta nu mi-ar placea nici mie. Eu am nevoie de spatiu sa ma misc. daca as fi blocata si n-as putea pleca de acolo cu masina as muri!!! Ati avut super noroc ma cu masina 4x4.
Monica sa stii ca si Ioana mergea tot in spate.
Vroiam sa-ti mai zic eu tie vreo 2...se pare ca Tudor al tau iti demoleaza conceptul cum ca baieteii ar fi mai lenti decat fetitele. Deja are multe puncte in fata Dianei si stai ca este tanar:))
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
Bee spune:
Moni, cu parlitul? Cred ca nu m-am prins. Hai sa va zic eu cum e cu paratul. Eu am acasa o bucata de fata total neimpresionata de acest subiect! Adica o data i-am spus educatoarei ceva, legat de poezii sau de somn, alintare, nu mai stiu. A mea nici nu auzea. Asa e ea, mai aeriana. In rest, o data am patit cu ea ceva pe strada, am plesnit-o si a tinut minte ca am fost rea si i-am facut ceva. SI mi-a parut rau, mi-am cerut scuze, fusese o reactie exagerata la ceva neintentionat din partea ei (ma facuse sa cad, gravida fiind cu burta mare si m-am speriat). Si cu explicatiile....eu explic, ea nu aude. Macar ea e receptiva la recompense/pedepse. Ca la Razvan, nu se poate negocia inca. Si asta e si sensibilos rau de tot! Pune la suflet orice. 
Offf, chestia cu zapada la noi, nu e tocmai amuzanta. Am o boala pe astia de la primarie......De o sa ma duc peste ei curand. Pai iti faci casa, platesti impozite, taxe, mama naibii stie mai ce si n vine plugul cu soferul angajat de primarie!
Nu vine, fiindca daca vine eu una nu-i dau NIMIC. E treaba lui sa faca asta. Oricum ce puii mei fac 3 soferi la primarie si acum iarna? Sa ma lase! Omul vede casa mare, palat, iti permiti, cotizeaza sa dezapezesc drumul. Cum am facut noi casa asta si cat tragem pentru ea de nici n-am ce pune pe masa, asta nu intereseaza pe nimeni. Si nu-i normal ca noi cu masina noastra, ca avem una singura si Logan adica, sa nu putem iesi.
M-am enervat. Nu-i mai spun lui Radu, ca numai asta mai lipseste.
http://www.dropshots.com/dochia
marchplayer spune:
Cred ca Monica se referea la vorbit! Cum sta cu vorbitul O?
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
monica70 spune:
DANIELA stai ca mai e mult pana se apuca sa vorbeasca Tudor,cu adevarat,atunci oi vedea ce si cum.Ca nu ma refeream de lenti la motor cat la vorbit,autoservire,cognitiv ca sa o luam ca in testul ala.La motor am zis ca m-am asteptat sa fie asa,ca mi se pare ca baietii ar trebui sa fie mai miscaciosi decat fetele.Daca ma voi insela inseamna ca de fapt totul tine de genetica
Dar eu stiu si de la diferenta dintre mine si frate-meu cum era: pe mine nu m-a ajutat absolut nimeni la scoala si tot eram printre primii patru la generala (nu prima) ,in schimb pe el trebuia sa il ajut eu (ca venea comisia mami & tati si imi cerea
).Adica il ajutam la compuneri (i le faceam io
),faceam cu el dictare (dupa ce ca scria urat rau mai avea si greseli de ortografie
) si il ajutam si la desen.La limbi straine la fel era paralel,eu macar eram la franceza bunicica,daca la engleza nu cine stie ce.La matematica era as,era disperat sa raspunda,era tot cu mana pe sus,asa zicea invatatoarea lui.Eu nu am fost NICIODATA cu mana pe sus nici cand stiam de 10,ca eram super timida
Pe el il interesa doar fotbalul si cum sa fuga mai repede la joaca afara! Si s-a prins ca are cine ii face si se tot mosmondea si se facea ca nu stie ca doar o avea pe fraiera care sa-i faca in locul lui! Si eu abia apucam sa citesc carti,sa ma joc,sa desenez, dar primul lucru imi faceam repede temele, citeam odata lectia din caiet pentru a doua zi si imi faceam ghiozdanul.(Atat "invatam" io cel putin la generala
- manualele de obicei le citeam in vacanta de cum le primeam de curioasa - cele de romana,istorie,geografie ...)
Tati ne-a invatat sah,pe mine pe la cca 7-8 ani si pe urma si pe el.La un moment dat el m-a intrecut, ca unchiul meu sahist f.bun l-a invatat pe el mai multe smecherii,pe mine nu ca cica is fata
Oricum eu nu aveam rabdare si greseam din prea multa viteza.
Deci nu doar din experienta in familie,eu zic ca fetele sunt mai constiincioase,mai mature un pic de mici,mai descurcarete etc. La vorbit sunt sigura ca-s in fata baietilor de aceeasi varsta majoritatea.
MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">