O discutie despre RASE UMANE

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Luna, in realitatea ta, macar ai dreptul de a alege ce te declari. Ca e o iluzie si asta, ma rog, cred ca oricine isi da seama dupa cateva minute de reflectie.

Trouve avant de chercher

Aaaaa, acum inteleg, vorbim oarecum de teoria conspirationista... Ok. Ideea e ca traind aici eu nu prea cred in ea. Asa sunt eu mai naiva. Ce sa zic intr-o tara in care astia ii primesc si pe negrii si pe musulumani oferindu-le...sa zicem ceva asistenta sociala (ceva mai multa decat in alte state|) , o tara care se lasa bombardata de islamisti si care continua sa predice egalitatea, pune semne in limba lor la metrou, le respecta drepturile de a se acoperi din cap si pana in talpi, etc, nu prea vad eu discriminarea asta de vorbiti voi.

La nivel de Home Office nu stiu si nu ma intereseaza cum folosesc astia informatia. Insa nu mi-a batut nimeni la usa sa-mi zica sa lerg pe trotoarul de vis-a-vis ca sunt "white other" si nici vecinilor mei negrii.

Sincer iti zic, nu vad ce autoritate m-ar cataloga pe mine fara sa ma intrebe macar, nestiind daca sunt white british, white other, white mediteranean (mai ales dupa vreo vacanta) white european, sau poate chiar traveller (cuvantul folosit de ei pt tigani, ai lor sunt blonzi de ex si arata cat se poate de normal). Si la ce i-ar ajuta?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka
Cine oare e definit dupa respectivele criterii fizice si dupa niciun criteriu geografic? Ati ghicit. Mareata rasa alba. Care nici macar nu exista.

pai acu' ce sa facem, Mihaelka, daca albii sunt aia care s-au imprastiat, cel mai recent in istorie, peste tot in lume?

ex: britanicii (albi) nascuti in India erau si mai sunt cu duiumul... acuma n-o sa-i declari indieni doar ca s-au nascut acolo.

Cum sa definesti criteriu geografic pt. albi? Ce faci, zici ca Europa, partea rusa a Asiei, Americile, Australia sunt zonele geografice populate preponderent de albi? Nu e cam vag criteriul asta, cu 4 continente si jumate?

mai curand poti defini zonele unde albii sunt rari sau deloc... Africa, Orientul Mijlociu, Asia (dar fara Rusia)

PS: de acord cu tine ca rasa alba (si nici alta rasa) nu exista. concept social sau conventie.
o incercare a oamenilor de a incadra niste caracteristici de fenotip in categorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da acum spune si tu luna1 la ce foloseste unei scoli sa catalogheze copii in albi est european sau in albi british?
yo nu prea inteleg asta.
pe unul ce se ocupa de antropologie il inteleg...ca te vede ca pe un material didactic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pai Guestus iti dau doua exemple: sa zicem ca scoala lui fiu-miu cere fonduri de la consiliu pentru suplinirea de asistenta in vederea integrarii copiilor est-europeni. Si atunci consilierul care se ocupa de caz intra in statistica facuta pe scoala respectiva si vede 90% de ex white british. Pai pentru ce sa iti dau fonduri cand ai majoritar british? Alt ex: caut gradinita pt fie-mea intru pe raportul fiecarei gradinite si vad "30% minorities" iar eu pentru ca vreau sa o integrez printre minoritati o duc acolo (sau alt parinte vrea sa-l tina numai intre englezi si il duce acolo).

Binenteles ca astea sunt doar doua mici exemple. Insa normal ca statisticile pot ajuta la multe altele de ex se poate stabili daca o companhie discrimineaza sau nu vazand daca a angajat si persoane de background diferit sau nu.

A nu se intelege ca sunt de acord cu clasificarea noastra in rase, nu ma deranjeaza insa cu nimic momentan, mi-am declarat "rasa" oricand am fost intrebata sau mi s-a cerut si deocamdata nu m-0a afectat cu nimic. La fel cumnata mea care este indianca si nu a fost discriminata inca. Deci nu mai agit ca nu prea cred in conspiratii la nivel mondial.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

in GBR, FR, SUA ... e uneori mai rentabil sa te declari "miniority", "ethnic gr.", "immigrant" poti avea niste avantaje de asistenta sociala, sau ajutoare materiale pe care cei nascuti acolo si majoritari din toate pc. de vedere nu le au.

asta semnifica discriminare pozitiva, probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Citat:
Adica ai acolo ceva optiuni (multe) incepe cu "white british", white european, white other, apoi 15 mii de feluri de balck, asian,

Eu m-as fi declarat "white european" sau titlul de european era destinat doar celor care proveneau din tari membre ale Uniunii Europene?
Finlandezii sunt mai "subtili", la scoala te intreaba doar de limba materna.
Pai daca aflarea "rasei" le foloseste numai la statistici si fiecare e liber sa se declare cum doreste, mai sunt statisticile lor "reliable" ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

aiska, chiar ma intrebam daca aplica cineva vreun criteriu lingvistic:)

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iar francezii te intreaba "de unde vine accentul dumneavoastra dragutz". DRAGUTZ nu lipseste niciodata din intrebare ... popor politicos, ce mai!

Mergi la inceput