NUUU hotarit E-urilor din hrana zilnica!!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nicole si aici ca am vazut si topicul cu vegeta de casa si asta execut in we, promit sa pun si ceva retete naturale, caut


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu fac un pate de ficat, care imi place tare mult.
Astfel :

Fierb ficateii de pui, ii mixex si ii amestec cu iaurt Danone.
Sau mixex ficateii de pui cu peste si iaurt.
Ambele combinatii inlocuiesc cu succes pateul de ficat din comert, din care eu nu am mai cumparat de cel putin 10 ani.

Totusi, oricat ne-am stradui sa mancam sanatos, este imposibil sa reusim in totalitate. Pana si aerul pe care il respiram este generator de boli si alergii, fiind atat de poluat.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui maminuta

Si ca sa vorbim si cu retete fara E-uri,mi s-a parut foarte faina reteta de piine de casa.







Ce rol are zaharul? Dupa mine n-as pune zahar! Si sarea mi se pare cam multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Pate de ficat de pui de casa:http://bucataria-sylviei.ro/pate-de-campagne/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Allinta super reteta,numai iaurtul ala Danone cred ca ar merge inlocuit cu un iaurt facut in casa.

RETETA DE IAURT DE CASA

Luati cam un litru de lapte integral, ca iaurtul sa iasa putin mai gras, puneti-l intr-o cratita pe foc si lasati-l pana ajunge pe la 37 de grade. Nu am folosit niciodata termometrul, dar am convenit ca laptele sa nu fie nici prea rece (iaurtul nu se prinde), nici prea fierbinte (in loc de iaurt iese branza). Apoi rasturnati un iaurt cu probiotice ( de capra de la plafar e bun tare) si se mesteca cu o lingura, pana se omogenizeaza. Turnati apoi in borcanele pe care le ferecati cu capace. Dupa asta se ia un prosop mare , se pun borcanele pline si astupate pe o tava si se invelesc . Se pune pe calorifer de seara pana dimineata si gata iaurtul.

Tips:In Bucuresti,se poate lua lapte de la Ferma animalelor,buun tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Maky,nu pune zahar si sare pune cita crezi.Ia drept orientativa reteta aia.Tu nu faci adaptari in functie de feeling personal la retete?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

O spuma de branza care poate inlocui Almette http://bucataria-sylviei.ro/spuma-de-branza-proaspata/
Paine cu faina bio si faina neagra : http://bucataria-sylviei.ro/inel-cu-ceapa-si-cereale/
Paine bio cucereale: http://bucataria-sylviei.ro/paine-bio-cu-multicereale/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Silvi, sunt super retetele tale. Asta mi-a amintit de o alta reteta personala pt branza almette. Astfel :
Se zdrobeste branza telemenea putin sarata, se amesteca cu iaurt, ceapa data pe razatoarea mica, marar si se amesteca cu mixerul.
Este delicioasa.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Azi, am facut pateul din ficatei de pui, file de peste si iaurt. A iesit o bunatate, plus ca este hranitor.
Copiii care nu mananca ficat deobicei, in combinatia asta, este foarte probabil sa pape.

Edit : ficatul si pestele se fierb separat.


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput