NUUU hotarit E-urilor din hrana zilnica!!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca23 spune:

fetelor, ajutati-ma si pe mine sa ma lamuresc cu niste chestii, ca va vad mai luminate si interesate in ale nutritiei. (am citit cu atentie toate cele 9 pagini pe care le-ati scris si va admir, bravo voua, celor care ati ales sa va hraniti sanatos familia, nu e usor, dar e necesar in ziua de azi, cat despre copii, e un drept al lor acela de a fi hraniti corect, mi se pare un abuz in a decide in locul lui, doar ca nu are capacitate de decizie, sa-l hranim nesanatos).

mi-am luat cartea dlui prof. menci, aia cu noi ce mai mancam, primul volum, nu cea cu slabitul, si constat ca nu lupta cu e-urile este principala problema, pana la urma taiem de pe lista tot ce-nseamna mezel, paine cu e-uri, pateuri, branze topite, dulciuri industrializate, sucuri etc. insa cel mai greu mi se pare sa respecti regulile de baza ale nutritiei, privind asocierea corecta a grupelor de alimente si respectarea timpilor de digerare a meselor sau gustarilor dintre mese.
conform spuselor dlui profesor si nu numai (am gasit pe net o multime de alte articole privind acest subiect, apartinand altor nutritionisti luminati, care spuneau toti acelasi lucru), niciodata nu trebuie sa asociem la o masa carbohidratii cu proteinele (cartofii sau orezul cu carne, pizza cu branza sau spaghete cu branza sau cu ciuperci), proteinele cu alte proteine de alta natura (carnea cu ou sau cu branza) sau proteinele cu grasimile (oul cu unt, carnea cu ule, branza cu smantana etc). fructele si laptele trebuie musai consumate mereu separat, pe stomacul gol, singure, fara alte asocieri.
acestea fiind spuse, rezulta ca e f periculos sa dam copiilor cereale cu lapte, fie ele si de-alea sanatoase (sa zicem germeni de grau sau orz etc), asocierea iaurtului simplu si sanatos de altfel, cu fructele naturale simple, adaugate de noi, este de asemenea contraindicata (proteina din iaurt se digera in sucuri gastrice diferite de cele care digera fructele, si-atunci acestea stagneaza in stomac nedigerate si intra-n fermentatie, transformandu-se-n alcool). in aceeasi opinie, pateul de ficat cu peste si iaurt, despre care vorbeati mai devreme, este iarasi contraindicat, asociind doua proteine diferite la aceeasi masa. la fel e nesanatoasa si pizza de care auzeam mai devreme, asociata cu ciuperci si branza, parca am citit ceva de genul asta - poate am retinut gresit.
si clatitele carinei sunt contraindicate, prin asocierea carbohidratilor (faina si zaharul, si umplutura - miere, gem) cu proteinele (oul, laptele - care si-asa se consuma mereu singur, cazeina il face un aliment f delicat dpdv al digerarii).
ce sa mai zicem ca deserturile de orice fel care contin fructe, pica din start, ca urmare a faptului ca fructele mereu se consuma separat, singure pe stomacul gol... doar placinta de dovleac constat ca ar fi singurul desert sanatos, respectand regulile de asociere a alimentelor, continand numai carbohidrati (faina, zaharul), grasimi (untul sau uleiul) si vegetale (dovleacul).
e f greu sa-mi hranesc puii pe aceste principii alimentare, in asa fel incat sa le ofer un meniu echilibrat - intr-o zi sa le dau si proteine (branza, ou, carne), si carbohidrati (cereale, paste, paine) si fructe si lapte... si cerealele in ce-as putea sa le pun, daca nu in lapte sau iaurt? simple nu le pot manca... iar in ceai, mai bine pas. unde mai pui ca suntem si la gradi, ceea ce face si mai greu controlul asupra alimentatiei, la 10.30 servesc acolo o gustare "sanatoasa" costand fie in cereale nestle, care-s 90% zahar si cacao, cu lapte sau un senvis cu mezel "de calitate" de pui, "ca doar n-o sa dam copiilor mezeluri ieftine si nesanatoase". mezeluri sanatoase? care-s alea? noroc ca s-a convenit sa renuntam la pateul de cumparat care si ala era de "calitate", de gasca... (contine 5% ficat de gasca, restul sorici, slanina, umpluturi) si la margarina. copilele mele zici ca-s pedepsite bietele de ele, categoric le-am interzis sa li se dea altceva decat paine goala cu unt si ceai cu lamaie. dar cu cerealele e mai greu... nu-nteleg de ce nu vor macar sa luam de-alea simple, fara zahar, sau ma rog... fara asa mult zahar... au 3 ani jumate fetitele si uneori sunt revoltate ca de ce ele nu au voie? e greu sa-i explici unui copil mic cand toti din grupa mananca, ca tu nu ai voie sa mananci. si inca slava domnului snt intelegatoare, in magazine nu cer niciodata dulciuri, doar duminica stiu ca le rasfat cu ceva facut de mine... stiu "ca noi nu mancam de-alea". dar tot ma simt vinovata si mi-e mila de ele... nu pot sa cred cate mamici dau dulciuri zilnic copiilor fara nici o remuscare, ba li se pare chiar normal, ca doar sunt copii! (deci hai sa-i pedepsim si sa ne batem joc de ei, ca-s mici si n-au putere sa spuna nu), unele chiar ca recompensa pentru ca au mancat tot senvisul cu mezel! sau mai stiu eu ce...
hai ca deja deviez. ma interesa de fapt cat de periculoasa e asocierea laptelui cu cereale de-alea "rele", in cat timp se digera si cat de sanatos/periculos e sa dau copilelor dimineata la trezire un mic dejun compus dintr-un pahar de suc de portocale stors de mine combinat cu proteine sau carbohidrati? sucul acela fermenteaza in burtica? ar fi mai bine sa nu li-l mai dau? si daca nu, cand sa li/l dau pe parcursul zilei?
daca ma iau dupa ce spune mihaela bilic in cartea ei de nutritie, toate regulile de asociere corecta a alimentelor se duc naibii... ea permite acolo si asocierea cartofilor sau a orezului cu carne, a cerealelor cu fructe si lapte sau iaurt, a laptelui cu miere seara la culcare, si multe alte asocieri incorecte. a salatei de fructe ca desert...
tind sa cred ca dl prof menci stie el ce stie ca nu degeaba e doctor si mai zic atatia acelasi lucru ca si el, si ei tot mari savanti in nutritie... dar atunci de ce mihaela bilic ar face recomandari de-astea nesanatoase? doar e nutritionist. nu pot sa cred ca stiu eu care-s grupe de alimente si care cu cine se asociaza, iar ea, nu... e adevarat si ca ea vorbeste acolo mai mult despre tertipuri de a slabi, nu despre o alimentatie sanatoasa, dar in acelasi timp, mereu sustine ca suntem rezultatul a ceea ce mancam si e adevarat. ar trebui sa faca niste mentiuni vis-a-vis si de asocierea corecta a alimentelor. am ramas stupefiata sa aflu ca mai mult de 80% din ceea ce mancam se consuma in van de organism, pentru energia necesara digerarii a tot ceea ce amestecam in stomac... ii dai copilului fructe si zici ca-l vitaminizezi si-l hranesti sanatos, dar daca in stomacel se mai aflau acolo si niste proteine sau carbohidrati de la o masa anterioara, e compromisa asimilarea vreunui element nutritiv din fruct... ba mai rau, ramane nedigerat, fermenteaza si se transforma in alcool. poti face ciroza fara sa fi consumat in fapt nici un strop de alcool.
dar cum am putea sa respectam toate aceste reguli alimentare in cazul copiilor, cand si-asa avem un control precar asupra alimentatiei lor la gradi?, cand sunt o suta de parinti cu o suta de pareri, iar cand te-aud ca tu nu-i dai copilului dulciuri sau mezeluri sau pateuri etc, se uita la tine ca la un ciumat si toti il compatimesc... pe bietul tau copil, care in fapt e singurul castigat din copiii grupei si are sanse sa scape cu viata...

mai am o intrebare legata de ciuperci, acestea intra-n categoria proteinelor, nu? ca-n unele liste le gasisem in categoria vegetalelor... deci pateul meu facut in casa, pe care-l placeau asa de mult puii, din ficatei de pui caliti in suc propriu cu ceapa, ciupercute si unt, toate blendaruite bine, de fapt nu e o mancare prea sanatoasa pentru stomacel... oare in cat timp s-ar digera o felie de paine cu un astfel de pateu pe ea si o feliuta de cascaval deasupra?...

si o ultima intrebare. as vrea sa-mi iau o masina de facut paine acasa si nu cunosc nimic in materie. am vazut pe piata o oferta vasta, dar nu stiu la ce sa ma orientez. as vrea un aparat in care pui printr-o parte toate ingredientele si-ti scoate aluatul gata pregatit de copt pe alta parte... caci in ale framantatului nu le am deloc... dintre cele care aveti deja asa ceva, ce sfaturi imi puteti da? si cam cate zile e valabila aceasta painica de casa? pot face la acest aparat si cozonac? stiu ca dpdv al asocierii corecte a alimentelor e o blasfemie cozonacul, avand in vedere ca punem acolo si oua, si lapte, si zahar, si faina, si nuci, si ulei, stafide etc... dar de doua ori pe an, de paste sau de craciun la pui, nu cred ca le distrug stomacelul in cantitati rezonabile bine-nteles, nu?

va multumesc si-mi cer scuze ca in fapt n-am vorbit despre e-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yyna24 spune:

Nimic nu e sigur decat daca ai gradina ta, vacuta ta, gaina ta, porcul tau hranit bio cu mana ta!
Ma duc sa beau cafeaua mea ca nu mai pot sa mananc nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Asa este. Pana si ai mei, la tara, cumpara puii de la farmacie veterinara, ii hranesc cu mancare de la farmacie veterinara si tot asa. Unde mai e naturalul in procesul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna, ce ziceti de condimentul baza pt mancaruri de la Fuchs- Mirodenia 100% Natural fara glutamat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinush spune:

Salutare!

Eu l-am incercat, mi se pare ok...dar ca sa dea gust trebuie sa pui jumatate de pliculet odata Cumpar daca am bani sa-l iau, daca nu, legume multe, putina sare, zeama de lamaie...

Foarte interesant tot ce-ati scris aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamideIngeras spune:

Referitor la Mirodenia de la Fucks
este o mare marlanie si o minciuna grosolana.
Asa zisul condiment natural 100% contine extract de drojdie care este glutamatul de sodiu sub alta denumire.Asa ca.....nu aveti incredere in aceste reclame.

O mare rusine ca se manipuleaza dorinta oamenilor de a manca putin mai natural.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns llyna_b spune:

incercati si produsele Asian Home Gourmet. Le-am descoperit de curand!

Gama de condimente, paste de condimente si sosuri Asian Home Gourmet este atestata de catre The Vegetarian Society ca fiind compusa numai din produse alimentare naturale, fara adaos de conservanti, gluten, coloranti artificiali si cel mai important nu contin MSG (Monosodiu Glutamat).

www.asianhomegourmet-online.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

foarte interesante toate mesajele. cred ca e foarte greu sa fii atent la tot ce mananci, mai ales daca nu ai o gradina unde sa-ti cultivi singur toate legumele. nici nu prea ai timp sa te ocupi si parca nici putere sa muncesti atat de mult. eu de multa vreme nu mai consum sucuri din comert, mezeluri si alte semipreparate. si ceea ce ma surprinde este faptul ca persoane de varsta mea sau cu ceva mai multi ani, se uita tare ciudat la mine si considera ca ma pedepsesc singura neconsumand aceste produse. si printre aceste persoane exista si mame, care le dau copiilor sa manance ce apuca din comert si le considera mari bunatati. lipseste o campanie de educatie alimentara. insa ma intreb cum ar rezista in media alaturi de marile companii care ne pun sanatatea in pericol, dar fac o multime de bani din asta.


retetadelicioasa.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Am citi chiar acum un articol si nu prea stiu daca il postez bine...ca nu e cu E-uri,ci cu pesticide (e pe aproape).

Deci:

"Alimentele sunt tratate chimic īnainte de a ajunge pe masa noastr#259;, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor #351;i a sistemului nervos central, avertizeaz#259; nutri#355;ioni#351;tii

Alimentele sunt tratate chimic īnainte de a ajunge pe masa noastr#259;, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor #351;i a sistemului nervos central, avertizeaz#259; nutri#355;ioni#351;tii

#354;elina, piersicile, merele, c#259;p#351;unile, afinele, spanacul, varza, cartofii #351;i cire#351;ele sunt alimente care pot "otr#259;vi" organismul cu tot felul de substan#355;e chimice, pentru c#259; se folosesc īn procesul cultiv#259;rii, dar #351;i al transportului lor se folosesc numeroase chimicale, informeaz#259; shine.yahoo.com. Dup#259; ce au analizat alimentele, speciali#351;tii au realizat o list#259; a celor mai nes#259;n#259;toase fructele #351;i legumele.

#354;elina ocup#259; locul 1 īn top. Potrivit exper#355;ilor americani, planta con#355;ine pān#259; la 67 de compu#351;i chimici, de#351;i cercet#259;rile anterioare ar#259;tau c#259; #355;elina con#355;ine īn jur de 13.

Piersicile sunt stropite cu tot felul de substan#355;e care le fac s#259; reziste mai mult timp īn rafturile din magazine, precizeaz#259; cercet#259;torii. Din cauza structurii fragile, aceste fructe sunt expuse tratamentelor chimice.

C#259;p#351;unile con#355;in pān#259; la 53 de pesticide. Speciali#351;tii sus#355;in c#259; acestea sunt lipsite de substan#355;e nutritive deoarece agricultorii folosesc tot felul de substan#355;e toxice pentru ca produc#355;ia s#259; fie mare.

Merele con#355;in pān#259; la 47 de substan#355;e toxice, īn timp ce afinele au pān#259; la 13 toxine. Chiar dac#259; fructele sunt sp#259;late, exper#355;ii men#355;ioneaz#259; c#259; pesticidele nu vor fi eliminate īn totalitate.

Ardeiul gras este leguma cea mai "nes#259;n#259;toas#259;", datorit#259; con#355;inutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singur#259; bucat#259;. Salata, varza, spanacul con#355;in pān#259; la 43 de substan#355;e toxice.
Chimicalele cresc riscul tiroidei

Oamenii de #351;tiin#355;#259; avertizeaz#259; c#259; pesticidele ne pun īn pericol s#259;n#259;tatea, deoarece aceste substan#355;e chimice pot duce la apari#355;ia problemelor respiratorii #351;i a diferitelor tipuri de cancer. Īn plus, expunerea la anumite tipuri de pesticide, identificate cel mai adesea īn con#355;inutul produselor agricole, m#259;re#351;te riscul de boli ale tiroidei, cel pu#355;in īn cazul femeilor. De asemenea, tulbur#259;rile ce pot ap#259;rea īn urma consumului de pesticide constau "īn modificarea genetic#259;", intoxicarea organismului cu o serie īntreag#259; de substan#355;e, toxicitate hepatic#259; #351;i modificarea formulei sangvine.

Cum po#355;i reduce cantitatea de pesticide

Speciali#351;tii Agen#355;iei Europene pentru Securitate Alimentar#259; spun c#259; exist#259; cāteva reguli simple prin care putem reduce semnificativ nivelul pesticidelor din alimente. Astfel, se recomand#259; sp#259;larea fructelor #351;i a legumelor cu ap#259; cald#259;, īn special a cartofilor, morcovilor, citricelor #351;i a #355;elinei. Īn cazul ro#351;iilor, exper#355;ii recomand#259; ca acestea s#259; fie sp#259;late cel mult trei minute, īn ap#259; ad#259;ugāndu-se pu#355;in bicarbonat de sodiu, care are proprietatea de a anihila unele dintre pesticidele folosite.
Agen#355;ia Europen#259; pentru Securitate Alimentar#259; spune c#259; fructele cultivate īn extrasezon sunt pline de pesticide #351;i chimicale, astfel se recomand#259; consumarea alimentelor doar īn timpul sezonului, deoarece cantitatea de substan#355;e chimice este mai mic#259;.

Sursa: www.gandul.info- 22.02.2011"


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciresica_roz spune:

ma sperie chestia asta cu e-urile, noi ce mai mancam? adica incercam sa facem cat mai mult in casa mancarica pentru cei mici dar tot cu ai siguranta in nimic, ma uitam la stiri ca si sarea de masa nu stiu ce are..

Mergi la inceput