Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul meu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, nici eu nu sunt pt discutii argumentate acuma, decat daca el le provoaca. stiu de la tanarul nostru ca discutiile nu aduc decat patimi si atat.
dar mama trebuie sa-si faca temele in orice caz, la asta ma refeream. Sa ceara ajutor la altii nu inseamna ca dupa aia se duce si il mitraliaza pe fiu cu informatiile.

Anca, nu intotdeauna se rupe ceva in relatie ca sa aiba copiii idei din astea .

Si eu as vrea sa stiu care e relatia fiului cu tatal.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

accept, tu chiar nu intelegi cat de grav e sa ai conceptii naziste? serios, tu chiar NU pricepi?
Cum poate o femeie care e mama sa minimalizeze asa ceva?

Cum sa raspund eu la intrebarea asta atat de superficiala? Nazismul este o ideologie care nu se combate in nici un caz cu astfel de intrebari goale de continut. Nu ma sperie fenomenele pe care le inteleg, si in general un om trecut prin multe poate multe. Ideologia nazista poate avea adeptii ei, adepti nascuti tocmai datorita presiunilor sociale, a celor care inghit adevaruri absolute ca pe niste pastile si apoi le sustin cu emotie si lipsa de ratiune. In ciuda adeptilor sai care dupa ce ca nu sunt prea multi mai sunt si minori, nazismul nu mai este o amenintare sociala. In particular nu cataloghez drept grava situatia acestui tanar (pentru motive pe care le-am expus la prima interventie), dar este o provocare pentru parintii sai. Un copil foarte inteligent nu este cel mai usor copil de crescut. O sa caute mult, si in cautarile sale e posibil sa ajunga in locuri mai putin umblate.

Asa cum ceara din urechi nu se scoate cu betisoare igienice, ca nu faci decat s-o afunzi, asa si cu conceptiile unui om. Mai ales atunci cand omul respectiv este copilul tau cel mai bun lucru pe care il poti face intr-o situatie ca asta este sa-l respecti si sa ai INCREDERE in el. Dar nu ma astept sa fii deacord cu mine atata timp cat ai presupus repejor ca l-o fi influentat cineva, deci ca nu e capabil sa gandeasca singur. Esti sigura ca nu esti tu cea influentata de cineva cand e vorba de nazism? Nu stiu, doar intreb. Ti-ai format o parere plecand de la 0 sau ti-ai insusit-o pe cea social acceptata? Cel mai enervant lucru pe care un parinte il poate spune un copil inteligent este asta...'te influenteaza cineva'.

Indiferent de conceptiile sale important este sa i se creeze acasa un mediu echilibrat (nu sa raspunzi la extrema cu extrema), in care sa fie apreciat pentru ceea ce este si respectat in ciuda faptului ca nu i se impartasesc opiniile (fapt ce nu trebuie ascuns). Este tot ce poate face un parinte astfel incat copilul sa nu o ia pe cai gresite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

dar ce schimbari s-au petrecut in anturajul lui? Cred ca cineva l-a influentat pentru ca descrii pare mult mai mult decat bocancii militari si camasile kaki cu steagul Germaniei.

Mi s-ar fi parut si mie doar o razvratire de adolescent daca nu ai spune ca a devenit serios si rece. Asta cred ca e cel mai inspaimantator pentru tine.

Eu l-as duce sa cunoasca supravietuitori ai Holocaustului,sa inteleaga ca a fost de-adevaratelea.
Din ce spui pare un tanar foarte inteligent si energic, sigur l-a influentat careva:(

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina unde gasesti tu supravietuitori ai Holocaustului? Asa sa vb face to face?

Eu i-as da sa citeasca toate cartile despre Auschwitz, Dachau....ti se face parul maciuca si plangi cand le citesti! Din cauza lipsei de informare a ajuns sa isi faca un astfel de idol!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Orice adolescent este influentat de altineva decat parintii. E in firea lucrurilor. Mai ales baietii isi aleg modele.
pt acest tanar, modelul este Hitler. Si l-a pus pe perete!
Hitler l-a influentat in mod clar.

Ceea ce suntem este rezultatul multiplelor influente pe care le experimentam de-a lungul vietii. Nimeni nu este el insusi in stare pura. A fi influentat nu e o rusine, e un adevar irefutabil. Important e sa suferi influente pozitive....

Sa nu confundam influentat cu manipulat. Eu nu am folosit termenul de manipulat.

Nazismul este o amenintare sociala, din pacate. Este de actualitate si e foarte grav.
daca ai citit linkul pe care l-am dat, ai aflat si ca am cunostinte despre nazism din sursa directa, nu din filme.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

maraki:

aici:

http://armonii.blogspot.com/2010/01/multumesc-miriam.html

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaela2323

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

n-ai putea sa-l atragi spre partea cealalta, sa vedeti impreuna filme despre ororile nazistilor asupra evreilor, o vizita la lagare, etc? ceva sa-l puna in cealalta ipostaza, a victimelor nevinovate? Lista lui Shindler, Pianistul, etc- multe filme bune sunt pe tema asta- sau carti;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Pai am spus mai sus ce parere are despre aceste filme. Am vazut impreuna lista lu shindler si nu prea la interesat. Zice ca altii ai patit o mai rau si nu se mai face atata scandal.

Cred ca nu am ce sa-i fac. Astea sunt convingerile lui si nu i le pot schimba pentru ca este incapatanat. Nu cred ca am sa-i dovedesc ca teoria lui este gresita. Imi povestea la un moment dat ca trusturile tv din Romania sunt controlate de minoritati! Acum eu ce sa-i spun? Sa-i spun ca voiculescu nu este rrom, fost securist? Sa-i spun ca vantu de la protv nu este evreu? Sa-i spun ca dan diaconescu nu este tot evreu? etc etc
Cunoaste foarte bine istoria europenilor! Ce as putea sa-i spun?Ca europenii nu au fost cea mai avansata civilizatie?

Dar tu nu stii prea multe despre Holocaust ca sa vii cu argumente zdrobitoare? Nu are cum sa iasa el invingator atunci cand incerci sa.i combati ideile! Au patit altii mai rau decat cei gazati?decat cei care se bucurau la cojile de cartofi atunci cand le gaseau ca sa le manance? mai rau decat transpoturile mortii cu trenurile ticsite de oameni care mureau din cauza lipsei de aer? stie ca detinutii din lagarele de concentrare erau schelete vii? stie ca pe timp de iarna si ger, erau imbracati foarte sumar si cu saboti grei de lemn fara sosete in picioare? stie ca dormeau pe paturi de lemn fara perne si paturi, dormeau pe lateral cate 4-5-6 intr-un pat? stie de cuptoarele in care erau arsi detinutii si ca fumul care iesea pe cosuri nu contenea niciodata? cauta pe youtube documentare si arata-i!

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Sabina, eu refuz sa cred ca adolescenta isi poate pune amprenta intr-un mod atat de violent asupra unui copil constient de propria valoare, crescut intr-un mediu echilibrat, cu accent pe dezvoltarea spiritului critic si a stimei de sine.

Edit. De-aia cred, asemenea Roxanei, ca ccc cheia problemei trebuie cautata in alta parte.

Mergi la inceput

anca, eu sunt perfect de acord cu tine, doar ca uneori exista si exceptii, asta am vrut sa zic.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

aici am fost de 3 ori:

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput