Cat papa bebe la 6 luni

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MC2008 spune:

Anca Doina, si eu zic la fel ca Bee. Nu o forta ca nu stii mai incolo ce va fi. Alte lichide bea? Suculete, ceiuturi, apa? Sa se hidrateze. I-ai introdus altceva inafara de legume? Iaurtul poate fi bun. Eu mai ii pun din cand in cand (pentru savoare) 1-2 masuri de lapte formula in piureutul de legume, si ii place tare mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Baietelul meu are aproape 10 luni, alaptat exclusiv pana la 6.
N-am stiut niciodata cantitatea exacta de alimente pe care o ingurgiteaza, pentru ca, alaptat fiind, ar fi fost nefiresc sa ma apuc sa mulg laptele, pentru a vedea exact cat mananca.

Pentru un bebe de 6 luni, meniul copilasului tau mi se pare foarte complex. La varsta lui, al meu abia incepea sa guste ceva fiertura de legume.
Acum, la 10 luni, are o masa de dimineata de lapte (inca e alaptat si nu va renunta curand la san, dupa cum se comporta), o gustare de fructe (jumatate, pana la intreg - mar, portocala, banana etc), pranzul din supa de legume cu carne, piure cu ou, budinca de branza de vaci etc. (nu mai mult de 150-250 g) si un iaurt, mai spre seara (aprox. 100 ml). Lapte primeste la cerere, in special cand e sa se culce.
Daca e sanatos, e OK, chiar daca are kg mai multe, sau mai putine. Al meu are, la 10 luni, aproape 8 kg si 74 cm, am avut ups&downs cu mancarea solida, ba deloc, ba un pic, acum aproape o luna refuza sa manance orice solid, pt ca avusese o viroza.

Nu mai stiu cine condamna scoaterea carnii din meniul bebelusului. Sunt persoane care isi cresc copiii vegetarian, pentru ca, asa cum spunea si Luna, iau proteinele si fierul din alte surse. Eu nu o fac cu al meu, pentru ca eu nu sunt vegetariana convinsa. Prefer legumele, insa nu renunt cu totul la carne.

Hidratarea se face cu apa si cu lapte. La bebelusii alaptati nu se recomanda nici un alt lichid in afara de lapte, pentru ca ingerararea altor lichide reduce apetitul pentru lapte, deci si cantitatea de lapte. Or, ceaiul, sau apa nu au aceleasi valente nutritive ca laptele.

Cat despre ideile de genul "noi am mancat paine/branza topita/lapte de vaca" la 7 luni si am crescut bine, pot fi eronate. Sunt cazuri de persoane din generatia noastra (eu am 28 de ani, de ex) care au intoleranta la gluten, alergii severe, obiceiuri aliomentare nesanatoase, tocmai pentru ca, acum 30 de ani nu se stiau atatea despre alimentatia bebelusilor. Eu am o prietena cu un an mai mare cu intoleranta la gluten. E foarte slaba, are o imunitate la pamant, trebuie sa aiba mare grija la ce mananca daca mananca in oras, ulcer gastric.
Si, pana acum, mi-au tot auzit urechile: "aoleu, nu0i dai paine, pai el cu ce se satura? Lasa povestile, astea-s povesti, pe vremea mea nu era asa ceva". In timp ce eu vad cu ochii mei...
O alta prietena are alergie la o multime de alimente (introduse, probabil, prea de timpuriu), capsuni, banane, ciuperci.
Daca nu avem in jur persoane cu asemenea probleme nu inseamna ca ele nu exista. Sau, daca incidenta e scazuta, nu inseamna ca fix pe copilul meu il va ocoli acea problema.

Anca Doina, poate ar fi o idee sa faci niste teste copilului, sa n-aiba vreo intoleranta digestiva la lapte.

Mergi la inceput

Fetelor, l-am incercat pe bebe cu combinatia propusa, adica i-am dat iaurtelul simplu si l-a acceptat fara probleme, i-a placut mult si asa. Insa, cand a venit masa de lapte cu cereale a mancat doar 110 ml . Deci, tot nu si-a facut portioara de laptic. O sa mai incerc maine, poate nu e obisnuit, si daca nu merge o sa revin la iaurtel cu cereale.

Pupici multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_Doina spune:

De saptamana aceasta am introdus putin piept de pui in legume. Mananca cu placere iaurtul facut in casa, branzica facuta din lapte fiert, de unde am dedus ca nu ar avea probleme cu lactatele. In continuare accepta laptele doar seara si dimineata.
Fructele nu le mananca nici crude, nici coapte simple. Singurul fruct din care am incercat putin si i-a placut a fost banana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Aoleu fetelor voi sigur vorbiti aici de copilasi de 6 luni???

test -
corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anca_Doina

De saptamana aceasta am introdus putin piept de pui in legume. Mananca cu placere iaurtul facut in casa, branzica facuta din lapte fiert, de unde am dedus ca nu ar avea probleme cu lactatele. In continuare accepta laptele doar seara si dimineata.
Fructele nu le mananca nici crude, nici coapte simple. Singurul fruct din care am incercat putin si i-a placut a fost banana.

Bine ca nu aveti probleme cu mancaricile si ca accepta si carnita.
Eu ii dau lui Tudor carnita de gaina(fac rost de ea greu, insa asa mi-a recomandat dna dr). Cica ar fi mai buna, intrucat animalul matur contine un agent de crestere pe care puiul nu il contine (asa mi-a spus, si am citit si intr-o carte). Asa ca, o pun pe aia batrana sa faca rost de gaini de la "vecini de incredere", si ce nu face strabunica pentru domnul Goe al ei preferat. Copanele si pieptul- le portionez,le congelez si bebe papa sanatos. Outele la fel, sunt tot de gaini de tara.

Marul, mai nou, ii place chior, adica fara biscuite sau branzica. Ii pun putin biscuite, ca sa nu bage fructul asa in stomacel (si ii fac completare de laptic cu biscuti fara gluten care se dizolva in lapte), iar branzica i-o pun la legume.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_Doina spune:

Stiam si eu ca nu e buna carnea de animal tanar, dar puiul meu e din generatia de "primavara" crescut de bunica mea la tara si m-am gandit ca merge. Si eu prefer sa ii dau produse de la tara. Probleme nu avem cu mancarica, nu e nici constipata. Va dorim multa sanatate si va pupacim!

Mergi la inceput

Ok, deci noi crestem foarte bine cu toate papicile pe care le mancam, si sincer nu imi pare rau ca i-am diversificat mancarica asa de devreme.
Acum papam si ficatel de pasare, si ii place foarte mult (bine ca nu seamana cu mine, caci eu il urasc). si o sa ii mai dau si in viitorul apropiat para sau pruna - la sfatul medicului, caci suntem cam constipati de ceva timp.
Avem acum la 7 luni 9210 kg si am mai crescut cu vreo 2 cm.

Deja papam si in scaun de masa si este foarte incantat - e ceva nou, deci ii place.

Ca si cantitati papa cam 100-120g la masa solida(fructe, legume, iaurt). Laptic, la fel.
Sunt ok ca si cantitati?

Pupici multi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns golden_rely spune:

Buna,

Sa zicem ca sunt cam noua pe acest forum. Am o bebelina de 6 luni si 2 saptamani si m-am cam ingrozit de ce am citit aici. Dr mea nu prea e buna in cele a diversificarii ea zice da i acolo ceva din ce vrea ea dar niimic concret. Revenind avem 7.600 kg si 70 cm papam asa: la 07 dim 150-160 ml lapte formula plus 2 ling de cereale pt 6 luni, la 11-12:00 papa pireul de legume cam 130-140ml (cartof, dovlecel, morcov, telina , pastarnac, ardei si de azi i am dat si putin piept de pui in acest piure) nu a vrut deloc sucurile de mar sau morcov, dupa aceea la 16-17:00 iar 140ml lapte formula cu 2 lg de cereale, 21:00 acelasi laptic cu cereale 150ml si dupa baita mai papa 120ml lapte cu cereale. Am incercat tot de azi sa i dau si iaurt cu biscuiti rasi si ii place. Nu i am dat pana acum piure de fructe. Ce parere aveti e bine cum papam sau trebuie mai multe mese lichide?
Uitasem azi dr ni a zis sa incep sa i dau branza calcica si dupa 2 zile si suc de portocale.

Va multumesc pt orice sfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Pentru 6 luni jumate mananca excelent, la varsta asta fii-mea manca...o lingurita de suc de morcov.
Un pic mai relaxat fara sa-i masori atat, ideal ar fi sa nu mai masori deloc.
Din cate stiu eu biscuitii si fainoasele se dau mai tarziu, la fel si cartofii

blog

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC - adr.jpg

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput