"Tratament" varicela
La noi la gradi au aparut mai multe cazuri de varicela - asa ca ma astept in fiecare zi sa-i apara si lui fimiu. Acum deja este prea tarziu pentru vaccin.
Am tot citit si discutat cu mamici si medici dar nu am ajuns la nici o concluzie privind tratamentul adecvat. Cu un singur lucru m-am lamurit : ca nu trebuie scos din casa si ca nu trebuie dat antibiotic.
Acum vin celelalte sfaturi , unele contradictorii:
- nu are voie sa se uite la televizor
- trebuie sau nu trebuie regim alimentar
- sa-i faci dusuri sau nu (unii zic sa nu-l speli deloc altii ca sa-i faci dusuri caldute de 2-3 ori pe zi)
- sa ii dai cu prafuri(creme) mentolate pe bubite sau nu
- sa-i dai sau nu antitermice -daca e cazul de temperatura.
Voi cum ati procedat?
Si daca copilul face temperatura mare inainte sa-i apara bubitele de unde iti dai seama ca are varicela si nu cumva e raceala sau gripa.
Ce ar trebui sa am incasa dinainte: medicamente, comprese...?
Raspunsuri
asteryaro spune:
Din experienta, spun ca este preferabil sa faca acum varicela, decat la maturitate.
Deci, strict in ordine:
- afara nu se iese, pe motiv de imunitate zero si contagiozitate sporita a bolii. Fara vizite, de asemenea, ar fi de preferat.
- TV-ul nu are legatura, poate privi cat pofteste, nu vad legatura, ba chiar m-a amuzat. Deci nu are legatura cu boala in sine, poate doar cu plafonarea copilului;
- regim alimentar oarecum: fara condimente, mezeluri, in general se prefera hrana usor digerabila. Daca (Doamne fereste!) apar pustule pe intestine... atunci sigur ca regimul trebuie adaptat;
- dusuri nu, pana nu incep cojitele sa se usuce si sa cada;
- mixtura mentolata tinuta la rece, tamponate veziculele/pustulele/cojitele, pt. atenuarea senzatiei de prurit (mancarime) si pt. confort;
- antitermice banuiesc ca ai in casa permanent; febra e posibil sa faca cu 3 zile inaintea eruptiei, dar NU este si obligatoriu; daca face, ii administrezi 3 zile antitermice, sub supravegherea medicului!!!, si daca dupa 3 zile apar veziculele, atunci stii sigur ce si cum. Deci febra se tine (oricum, in orice imprejurare) sub control.
In casa sa ai mixtura mentolata, comprese sterile, antitermice.
Si multa rabdare !
Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO
madau spune:
Pai din cate imi amintesc eu (ca am avut varicela la 25 ani), boala a debutat cu febra mare si durere de cap, asta dimineata, iar seara deja imi aparusera primele bubite, in cap si pe gat. Apoi febra a trecut si bubitele si-au vazut de treaba lor, in sensul ca am avut vreo 2 eruptii in valuri. Poti sa-i dai antitermice, oricum ferba scade imediat ce erup bubitele.
Regimul alimentar cred ca e indicat pt ca una la mana poti avea bubite si in gura, gat, etc si nu prea poti manca si a doua la mana deja organismul e dat peste cap si un regim alimentar mai ususrel l-ar ajuta.
Dusuri mie mi-a spus medicul sa nu fac, ma spalam usor pe unde puteam apoi cu grija tamponat cu un prosop moale sa nu rup cojitele sau bubele pt ca se pot suprainfecta.
Prafurile mentolate, mixtura, ajuta enorm, reduc mancarimea. Mie mi-a fost de mare ajutor si ROMAZULAN tinctura, imi dadeam cu ea pe bubite, calmeaza si e si dezinfectanta.
Uitatul la TV - pe asta n-o stiam, in schimb stiam alta cu purtatul de ceva rosu, cica erup mai repede bubitele. Cat o fi de real sau nu, habar nu am
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Cristina_C spune:
Da, si pe mine m-a amuzat interdictia la TV, de unde pana unde? Eu aveam 29 de ani cand am facut si mi-am pus singura interdictie la oglinda.
gabitza, toate sfaturile primite sunt bune. In plus, daca va lua copilul tau, va trebui sa incerci sa-l convingi sa nu se scarpine ca sa nu-i ramana semne, mai ales pe fata.
alinutza00 spune:
Aici se recomanda un antistaminic, Tinset picaturi (luate oral), din fericire si a facut efectul, nu s au scarpinat deloc. Cu cateva semne cel mare tot a ramas, avea ff multe pe fata, noaptea s a mai rasucit pe perna...s au atenuat dupa 8 luni. La cel mic am folosit si o pudra mentolata, el s a plans mai mult, era f agitat (primele 2 zile doar).
ana maria spune:
Baietelul meu are varicela. A erupt de doua zile.
Am primit de la meicul pediatru urmatoarele sfaturi:tv o juma de ora pe zi, Fara iesit din casa 21 de zile, il ung pe bubite cu Calamina, mananca usor si moala (interzise untul, oul, cacao, cioco).
Si pe mine m-a revoltat chestia cu tv-ul dar am aplicat-o si intr-adevar e mai putin nervos. Din cauza mancarimilor e nervos si in general are o stare iritata.
carolinah spune:
Varicela da dureri de cap si combinate cu TV-ul se accentueaza. De asta se recomanda putin TV.
Maadi spune:
Noua ne-a recomandat si Aerius (antihistaminic), cate 5 ml seara.
Multa sanatate.
Maadi si Calin (19.07.2003)
gabitza2005 spune:
Chiar vroiam sa scriu din nou. Nu am scapat de varicela suntem in a treia zi de eruptie. Tota lumea a ras de faza cu tv-ul dar in prima zi fimiu dupa ce s-a uitat la niste desene mi-a cerut sa sting toate luminile (asta in conditiile in care lui ii este frica de intuneric) ca pe el il dor ochii si nu mai suporta atat lumina. Asa ca posibil ca si sfatul ala cu TV-ul sa nu fi fost chiar asa nefondat.
Poate este vorba de o sensibilitate la lumina puternica.
Oricum temperatura nu a facut, nu-i dau nici un fel de medicament, mai atingem bubitele cu mixtura mentolata cand simte ca il mananca si vrea sa se scarpine. Nu prea le baga el in seama ca e foarte ocupat sa se joace si cand vad ca incepe sa se plictiseasca (si bubitele ii par interesante) mai inventez un joc, o poveste.
Problema este ca a inceput deja sa ceara pe afara.
Am inteles ca nu am voie sa il scot afara dar banuiesc ca nu-i nici o problema daca aerisesc casa?
Si apropo de baie am o prietena care mi-a spus ca ii facea fetitei dusuri dese ca sa nu o mai manance bubitele ca o calmau foarte repede. Ea mi-a spus ca numai in romania a auzit de prostia asta sa tii copilul nespalat.
Uite o sa intru acu sa verific pe net
gabitza2005 spune:
Am citit pe cateva site-uri si am observat ca la ei se recomanda dusuri la 3-4 ore in primele zile sau baie cu lapte de ovaz.
http://kidshealth.org/parent/infections/skin/chicken_pox.html#
Cel mai tare ma oftic ca eu am facut varicela in clasa a 12-a si mama nu m-a lasat sa fac baie 5 zile . Doamne de ce nu aveam net atunci .
Nu inteleg de ce toata lumea zice sa nu faci baie in primele zile.