Cu dragoste din Iasi (92)
Raspunsuri - Pagina 8
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amironeanu/amironeanu.jpg)
amironeanu spune:
In principiu da, numai ca saptamana trecuta Lavinia a fost bolnava si doar i-a servit cu ceai si biscuiti.
![](images/user_woman.png)
ionitza spune:
As vrea si eu sa o duc pe Deea daca se citesc povesti, ii place tare sa asculte! deci, joi, la ce ora? la carturaresti in iulius mall?
iulia-stefy spune:
La multi ani, Danna!
La multi ani, Lacrabaciu!
La multi ani, Saryta!
Scuze, ca nu am reusit sa editez pagina si sa pun listutza cu sarbatoritii lunii februarie....
iulia-stefy spune:
Va ofer o fierbinte... ca sunt zombie... iar gatul meu.... e si el... numai transee....
nemo, eu n-am auzit de o asa asociere.... daca stiu fetele... Targul Cucului e o zona din Iasi....
Iasmin08 spune:
Cu dragoste din Iasi
...
O zi superba va doresc tuturor si multa sanatate
Nemo- Targu Cucului e chiar o zona centrala in Iasi (nu e centrul orasului, dar...) Eu de basme si povesti referitor la provenienta numelui nu am auzit. Poate fetele care s-au nascut aici stiu ceva ceva. Ca suntem destule venite la facultate si ne-am casatorit aici, am facut bebei frumosi
si acum suntem ''cu dragoste din Iasi''.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
![](images/user_man.png)
nemo spune:
Citat: |
Targul Cucului e o zona din Iasi |
Am citit mai atent si se pare ca titlul cartii (Evreii din Tirgul Cucului de altadata) se referea la o intersectie din Iasi. Eu am presupus ca e vorba de oras. Oricum, ciudat ca unei intersectii i se zice "tirg". Aici e povestea: www.lumeacartii.ro/index.php?option=com_catalog&pid=1655&task=produs" target="_blank">http://www.lumeacartii.ro/index.php?option=com_catalog&pid=1655&task=produs.
Iasmin08 spune:
Nemo, nu e chiar asa ciudat. Chiar si in zilele noastre, atunci cand se organizeaza un targ de haine sau de oale, etc, acest targ (negot- probabil in trecut)se afla intr-o zona si nu se extinde la nivelul intregului oras. Nu se cheama din cate stiu ''intersectia'' doar, ci zona.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori