am intarcat-o = nu mai bea nici formula !!!

am intarcat-o = nu mai bea nici formula !!! | Autor: eli

Link direct la acest mesaj

Buna! AM pus intrebarea si la mamici, intreb si aici pt ca nu stiu cum sa procedez.
De marti pana duminica nu am mai putut sa o alaptez pe Florence (1 an). Ne-am pricopsit cu un visrus urat la burtica, toata familia. Eu am vomat, am avut diaree, febra si ameteam. Am facut o perfuzie si am primit antibiotice! Nemaiputand sa o alaptez si deoarece se trezea ff des noaptea si doar la san se calma si readormea am decis sa o intarc.
Primele 2 zile, marti si miercuri au fost groaznice, ma dureau sanii iar ea plangea ff tare noaptea. Nu mai zic ca triste eram amandoua. Acum nu mai cauta sanul dar, a inceput sa bea din ce in ce mai putina formula. In prima noapte a baut 260 ml, a 2-a noapte vreo 200, acum 2 nopti doar 80, ieri iainte de culcare nu a baut nici macar 1 masura, adica 40 ml.
Ziua daca mai consuma 200 ml, azi a baut doar 100 ml si e ora 8pm.

Pe baiat l-am intarcat la 1 an jumatate, el nu stia sa bea din biberon, din canita nu vrut formula asa ca l-am trecut pe lapte de vaca (din ce-mi amintesc nici el nu bea prea mult).

De cand nu o mai alaptez, chiar daca se trezeste noaptea de 2 ori, parca nu ma mai simt asa de obosita. Dar daca nu o sa mai vrea sa bea deloc lapte, ce ne facem?
Sa ii redau lapte matern?
Sa continui pe noul drum si sa sper ca va reaccepta formula?
Ce ma sfatuiti?

Va multumesc!

O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai ea nu a fost bolnava?

eu zic sa-i dai sa suga...e micuta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Daca ai terminat tratamentul, incearca sa revii la alaptat.

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eli, iti spun experienta mea (o traiesc chiar acum live ). Inainte de Revelion, bb Dragos (face un an pe 31 ianuarie) a facut o viroza cu ceva vezicule in gura, motiv pt care nu sugea deloc. Am plans de n-am mai stiut de mine, a fost cea mai trista experienta a mea legata de alaptat, insa ma mulgeam in continuare si ii dadeam laptele meu cu canita cu cioc (nici pomeneala de biberon, lapte praf, lapte de vaca). Le-am incercat pe toate, nu-i place, scuipa, refuza sa bea, plange in hohote. Asa ca eu in cointinuare o tin intr-o "semi-intarcare": bebe nu suge direct de la mine (am mai incercat dupa ce s-au vindecat veziculele, dar nu vrea si pace! ), eu ma mulg constiincios cand pot si cand simt ca am lapte (desi, clar nu am suficient) si ii dau sa bea cu canuta. Intre timp, am suplimentat cat am putut de mult branza si iaurtul in alimentatie.

Si am de gand sa o continui asa cat timp voi avea strop de lapte in sani! Chiar si pic-ul ala este bun, are anticorpi, il ajuta la ceva. Plus ca simt si eu ca ma ajuta, am reusit sa trec mai usor peste dezamagirea ca nu mai suge direct bebe de la mine, ma ajuta la depresia in esecul de a-mi alapta direct copilul.

Oricum, mi-am promis ca dupa ce voi termina cu alaptatul (dupa bb2, bb3... ) imi pun o pereche nou-nouta de silicoane!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu zic sa nu mai dai inapoi acum daca deja a uitat de san. Cand o sa vrei sa o intarci veti trece din nou prin acelasi calvar. Schimba-i formula sau inceraca lapte de vaca. Eu sunt pro alaptat, mi-am alaptat ambii copii dar nu sunt pentru alaptat pana la varste de 2, 3 ani cand deja trag de bluza si isi iau singuri 'masa'.

Fata mea cea mica de 2 ani a facut de curand o enteroviroza si a trebuit sa bea lapte fara lactoza. Nu-i placea si refuza constant biberonul. Asa ca am prins aceasta ocazie si i l-am scos de tot. Nu mai bea atat de mult lapte ca inainte dar mananca iaurt, branza si lapte cu cereale.

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am alaptat fetita pana pe la 9-10 luni,ultimele doua luni bea doar foarte putin seara si dimineata, e drept ca nici nu prea mai aveam lapte (m-am intors la serviciu cand implinise doar 3 luni),dar nici nu mai era tare atrasa de san.Am incercat evident sa ii dau formula,dar nu ii placea defel,aproape ca nu mai bea deloc lapte.Asa ca la doar 10 luni am trecut-o pe lapte de vaca,cumparat din piata de la o tanti de la care cumparam de ani de zile.Brusc i-a revenit pofta de lapte - ala i-a placut mult!
Cu cel mic am inca lapte din belsug - acum imi permit sa stau acasa ,dar probabil n-o sa o intind nici cu el decat pana la un an cu suptul ,cred ca e suficient.Dupa mine e importanta alaptarea in principal in primele 6 luni.Dupa aia ... care cum mai poate,nu cred ca ar fi o mare tragedie sa renunti.La mine si cu tonele de multivitamine luate de 4 ani incoace, tot abia ma am par pe cap,nu mai zic de dinti care au plecat in tromba Hai ca macar parul sper ca se regenereaza iar,dar dintii niet ... Obosita nu ma simt,ca ai mei au dormit noaptea,dar organismul se resimte oricum de la atat alaptat - mai ales ca eu anul asta trec la prefixul 4 Doar nu degeaba am ajuns de ambele dati de la 50 kg la 70 kg si dupa nastere la loc comanda iar la 50 oricat as manca ???
Legat de lasatul de alaptare si eu m-am simtit psihic atunci destul jalnic ca a trebuit sa renunt,dar odata si-odata tot trebuia sa renunt ... Pe la 3-4 luni fetita a avut faza aia cu "greva sugarului" cand urla numai la vederea sanului si refuza sa bea,vreo luna am hranit-o mai mult semi-adormita sau fortat,dar am depasit faza si am continuat sa o alaptez.Era altceva pentru ca da,atunci chiar era mica.La un an,cel putin a mea, deja manca de toate,deci nu mai depindea de laptele meu.Asa ca m-am consolat.
No si acum sa vedeti ce-o sa mi-o iau de la cele pro-alaptat ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Lol....tare asta cu "luatul de la cele pro-alaptat". Si eu sunt de principiul cu alaptatul pana la un an. Dupa aceea, daca mai ai lapte, merg pe varianta de muls.
Ii ziceam insa, autoarei topicului, sa continue cu alaptatul pentru ca mi s-a parut afectata de faptul ca a intarcat fetita.
Subiectul asta cu alaptatul , am vazut insa, ca e cam fierbinte aici pe forum

Parerea mea este ca si cele pro alaptat si cele contra alaptat ar trebui sa nu se mai certe atat...Fiecare cu gandirea lui, ca doar nu putem fi toti la fel

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

nu se cearta nimeni, dar faza ca dupa un an muls mi se pare cel putin haioasa.
de ce anume?

adica OMS sunt asa niste idioti ca recomanda alaptatul pana la 2 ani? si ce incape peste, treaba fiecaruia?

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Sabina, chiar daca este muls, copilul tot lapte de mami bea, nu?!

Si eu sunt pro-alaptare pana in panzele albe, vroiam sa alaptez cat vroiau muschii celui mic! Insa uite ca una vroiam eu, alta vrea bb! Din pacate, a refuzat sanul, insa nu si laptele meu (desi, zau, ca nu inteleg chestiunea ). Ce sa fac acum? Si asa sunt invidioasa pe tine si pe toate mamicile care ati reusit sa alapttati cat mai mult!

Mergi la inceput

eu ma refeream la muls intentionat.
Ooof, imi pare tare rau ca nu a mai vrut sa suga....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Da chiar,nici eu nu prea am inteles de ce muls dupa un an? De jena,ca e copilul prea marisor deja ? Asta chiar mi se pare cam aiurea.
Si n-a zis nimeni ca-s idioti cei de la OMS,desi se mai schimba si ei dupa cum bate vantul,sau ma rog dupa ce mai descopera dupa cercetari intense
Si eu sunt pro-alaptat,doar ca mi se pare mai important alaptatul in primele 6 luni si daca nu se poate nicicum,sa nu se faca o tragedie din asta.Nu mi se pare normal sa le faceti sa dea in depresie ca n-au putut alapta.De-aia nu prea mi-au placut certurile de pe DC pe tema asta.Inteleg sa fie trase un pic de urechi cele care renunta usor de tot la alaptat imediat dupa nastere,dar sunt si cazuri de mame care chiar nu pot alapta ca n-au de unde ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput