bebe mic foarte agitat

bebe mic foarte agitat | Autor: unboticutz

Link direct la acest mesaj

dragi parinti,

suntem disperati cu bb mic; are doua saptamani si doua zile si se chinuie si cand e treaz si cand doarme. bebe al nostru nu doarme decat foarte rar cum dorm bebelusii ca "ingerasii" linistiti; se chirceste, se arcuieste, se screme in somn incepand cu primele minute de cand a adormit. asta il face sa se trezeasca foarte des si sa caute sanul foarte des si din pacate pediatra ne-a spus ca asta il face sa manance prea mult pentru stomacelul lui si ii agraveaza durerile de burtica. am incercat cu sab simplex dar nu prea am vazut rezultate si mai nou pediatra ma pune sa il tin putin la san si apoi sa il pacalesc cu suzeta . e normal sa aiba somnul atat de agitat? nu se odihneste saracutul deloc. azinoapte s-a chinuit de la 12 pana la 5 dimineata si abia am reusit sa il linistim. a doua intrebare era legata de alaptatul la cerere, ce inseamna asta mai exact? daca eu il pun la san de fiecare data se pare ca mananca prea mult (am lapte din belsug, curg sanii si fara sa ii ating, e suficient sa deschida gurita si i se umple de lapte), ma simt atat de neputincioasa

nu stiu daca am fost suficient de coerenta, de cateva zile am impresia ca imi pierd capul, nu mai pot gandi normal.

va multumesc pentru ajutor!

40+ Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

AM INTRAT IN PRELUNGIRI!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Alaptat la cerere inseamna ca ii dai sanul cand cere el, de cate ori vrea fara un orar fix. Dupa parerea mea probabil bebe are colici. Exista si alte medicamente in afara de Sab Simplex pentru asta. Eu pot sa spun ca am avut zile cand am stat aproape non-stop cu fetita mea la san. Asa se linistea ea, plus ca suzeta nu a vrut-o deloc. Acum fiecare face cum crede, dar eu as continua sa il pun la san daca asta il linisteste. Cu timpul isi va face el un program si de masa si de somn.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pune-l la san de cate ori doreste. nu exista mancat prea mult la un bebelus alaptat. lasa-l sa te simta aproape, sa doarma linistit. asa te vei linisti si tu.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna

se pare ca are colici. atentie foarte mare si la alimentatia ta !

ce cantitate de sab simplex ii administrezi ? conform prospectului sau conform recomandarii pediatrului ?

il pui sa scoata aerul din stomac, dupa ce papa ? regurgiteaza laptic ? mult sau putin ? ce aspect are, lichid sau branzit ?

ai incercat sa-l pui pe bb culcat cu burtica pe burtica ta ? alte mamici au folosit cu succes metoda uscatorului de par - jetul de aer caldut indreptat spre burtica ii potoleste durerile si zgomotul uscatorului il ajuta sa adoarma mai repede.

si fetita mea a avut colici, si am observat ca durerile se potoleau mai rapid daca ii administram sab simplex : jumatate de doza inainte de alaptat si cealalta jumatate de doza pe la mijlocul alaptarii (cand schimbam sanul).
daca nu merge sab, incearca infacol.
sanatate puiului mic !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Cat stai treaza pune-l sa doarma DOAR pe burta.
Ziua poarta-l in sling/wrap, o sa ii faca f bine contactul burtica pe burtica.

Tzitzi si la 5 minute daca cere, intre 2si 6 saptamani e cel mai greu....dar trece :)

Mai merge cate o lingurita de gripe water baby....

mai stoarce primele jeturi de lapte uneori, sa-i vine direct cel un pic mai gros, daca ai senzatia ca mai oboseste la supt si adoarme prea redepe si pt prea putin timp.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

prin aceeasi situatie am trecut si noi...a fost groaznic, ne simteam neputinciosi, pt ca nimic nu-l ajuta: sab, bonisan, espumisan, debridat...i-am facut masaje, il tineam sa ragaie cel putin 15 minute la verticala, il puneam pe burtica, direct pe burta mea...cateodata se linistea asa, dar seara si noaptea era cel mai rau...faceam ture cu el in brate, cu schimbul...offff...te inteleg perfect...

eu am descoperit de curand (din pacate nu stiam atunci de acest produs)BABY'S JARRO DOPHILUS + FOS, e vorba de probiotice care se pot adminsitra de la nastere...uite citeste aici:

http://www.enatural.ro/vmchk/babys-jarro-dophilus-fos.html

iti doresc putere si rabdare, pana la urma trec...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 17+ cu

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

La noi a avut succes maxim foenul. Cum ii puneam pe burtica aerul cald, cum se linistea.
Nici eva nu a dormit. Statea treaza cat ar fi trebuit sa doarma. E greu la inceput. Ea a avut colici de la 2 saptamani la 2 luni. Ii dadeam sab simplex dupa fiecare masa. Cand nu facea fata ii dadeam si debridat. Si ceai zilnic, Baby drink.

SA-ti traiasca bebe si sa va bucurati de orice moment cu el, chiar daca acum ti se pare ca timpul trece f greu si esti f obosita. Iubiti-l mult si tineti-l in brate.
Sa nu-l lasi sa planga in patut daca vezi ca-l doare burtica, ca o sa treaca si momentele

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

va multumesc pentru raspunsuri!

cu alimentatia am mare grija, mananc doar carne de pui fiarta, supa de pui, orez, branzeturi, iaurt, spaghete cu branza, compot neindulcit de mere si banane.

sab simplex ii dam 10pic dupa masa, dupa cum ne-a spus pediatra dar nu chiar la fiecare masa, asteptam sa treaca 3-4 ore de la ultima administrare. il punem sa scoata si aerul dar nu prea ne iese, il punem si pe picior si pe umar. cand e ff agitat si plange mult scoatem mai mult aer dar ne chinuim ca nu sta nicicum. regurgiteaza mult, si laptic proaspat si branzit si trage multe partzuri.

pe burtica nu sta, cand e suparat si il doare se impinge din manute si din picioare si nu sta nicicum . o singura data a dormit pe burta mea dar in general nu sta..

de purtat in sling stiu ca e bine dar eu nu prea ma ridic decat sa mananc si sa fac un dus sau sa iau o gura de ceai..

deci somnicul f agitat e de la colici?

mami de dulce - Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

ah! stiu ce inseamna sa planga pana ce oboseste si adoarme sau pana ce te extenueaza pe tine! pot fi mai multe cauze
1.are colici si atunci trebuie sa mai incerci si altceva de ex. grip water( e ft bun abia acum am descoperit-o si eu tot din recomandari de pe site.) si sa il pui cu burtica pe burta ta daca se poate piele peste piele ca se mai calmeaza si asa poate adoarme.
2. poate nu se satura. este posibil ca laptele tau sa nu fie ft consistent si atunci sa nu se sature- tine-l la san cat vrea el, copii nu mananca de regula mai mult decat le trebuie.
3. nu consuma deocamdata legume crude,( varza fasole, mazare) fructe mai ales mere portocale..cam toate in afara de banane( cel putin acum la inceput, pt ca abia acum isi regleaza el stomacelul) nu bea sucuri mai ales acidulate sau apa minerala.
4.sau ar mai fi ceva: poate e prea mare temperatura in camera in care sta. de regula trebuie sa fie cam 19 -20 grade cand doarme.
sper sa fie bine, pt ca stiu cat de greu iti este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai de ce nu te ridici?
Si daca nu manaci legume proaspete, de unde sa ai energie?
faci si depresie fara vitamine luate in mod natural.

mananca si migdale si avocado, sunt minunate.

lasa miturile alimentare si baga salata verde si ce mai gasesti proaspat. Si merele tot crude, ca fierte degeaba le mananci!

intr-adevar ca varza si fasolea nu-s indicate acuma, dar eu una am mancat varza cruda (salata)si bebe nu a reactionat mai prost.....nici unul dintre ei.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strunfita spune:

Ai putea incerca sa scoti de tot lactatele o perioada? Nici bananele n-ar fi chiar indicate.
Pentru un copil cu stomacel sensibil (cum se pare ca e si cazul vostru) este foarte, foarte importanta alimentatia mamei. Intr-adevar la unii copii poti manca orice fara a-i afecta prea mult, dar nu m-as baza pe asta.
Te mai poti gandi si la un reflux gastro-esofagian.

Carmina + Andreea (21.05.2009) si Bogdan (04.02.2005)
Poze ***Poze *** Poze
"Live like you were to die tomorrow, learn like you were to live forever." Gandhi

Mergi la inceput