Pensiile private pe intelesul tuturor
Interesandu-ma zilele trecute de acest subiect,citeam pe net despre pensiile private facultative,si-anume: conform unor calcule,o contributie lunara de 20 de euro pe o perioada de 25 de ani in acest sistem,ne va aduce o pensie lunara de 140 de euro,dupa varsta de 60 de ani,timp de 15 ani,binenteles,prin insumarea cotizatiei si cu fructificarea capitalului prin investitii.Dar,oare,putem avea incredere in acest sistem de pensii private?As vrea sa aflu mai multe,voi ce stiti? Si sunt curioasa daca forumistii DC din afara tarii au aderat la acest program.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Eu cred ca pensiile private sunt cele pe care ne putem baza, ca si perspectiva. Important e sa alegi compania potrivita.
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic
Sabina spune:
si care sunt acelea?
si mi se pare ridicol de mica suma....140 de euro.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Elle_seb spune:
Pai daca ma intrebi pe mine personal, eu as face ori cu AIG Life, ori cu ING.
Suma aia e mica (daca e corecta) pentru ca se intinde pe multi ani. Adica pensie viagera parca.
Elle
_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic
mireluta39 spune:
La ING zice ca putem cotiza cu min.45lei,la ALLIANZ cu min.50 de lei,la AVIVA cu 60,iar la BCR cu 35lei.Dar cat de sigure pot fi fondurile astea de pensii?Am auzit ca germanii se bucura de ani de zile de-o asa zisa a2-a pensie.Dar Romania nu-i Germania.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
Sabina spune:
pe mine ma intereseaza in sensul ca eu nu am carte de munca nicaieri si vreau a stiu daca platesc la o companoe din asta cat iau pensie.
dar sa dau 25 de ani 20 de euro si sa iau dupa aia numa 140...si asta doar 15 ani mi se pare cam bataie de joc.
Cum mi-am alaptat copiii
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina dar sa dau 25 de ani 20 de euro si sa iau dupa aia numa 140...si asta doar 15 ani mi se pare cam bataie de joc. |
Ia fa socoteala: 20 eurox12lunix25ani fac 6.000 euro. Atat cotizezi tu.
140 eurox12lunix15ani fac 25.200 euro. Atat iti dau ei. Ti se pare putin de patru ori(si ceva) mai mult?
Problema este ca, din cate stiu eu, nici pomeneala sa-ti dea atata; prin ce metoda sa-i multiplice asa tare?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Sabina spune:
si atunci? cum ramane? cine vrea sa se asgure privat de fapt viseaza cai verzi pe pereti?
ce-o sa faca cei ca mine, cu meserii liberale?
:)
(e o intrebare retorica)
Cum mi-am alaptat copiii
espiritu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Ia fa socoteala: 20 eurox12lunix25ani fac 6.000 euro. Atat cotizezi tu. 140 eurox12lunix15ani fac 25.200 euro. Atat iti dau ei. Ti se pare putin de patru ori(si ceva) mai mult? Problema este ca, din cate stiu eu, nici pomeneala sa-ti dea atata; prin ce metoda sa-i multiplice asa tare? RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008 "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
prin investitii.interesant ar fi daca cineva din afara ar putea veni cu un exemplu concret de pensie privata (printre rude sau cunostinte).chiar daca R(R)omania nu-i Suedia...
I'm not crazy my reality is just different than yours !
Alizee spune:
Sabina, decat sa astepti sa iti dea statul sau cine stie ce banca dupa ce cotizezi ani la rand, mai bine iti deschizi mai multe conturi la diferite banci. In caz de faliment, orice banca garanteaza ca iti va inapoia 50.000 euro, deci fiecare cont va avea mai putin de 50.000 euro. La toti banii depusi, se va aduna dobanda.
Eu asa imi fac calculele pt batranete + deschiderea propriei mele afaceri. Nu mai ma intereseaza pensia pe care au asteptat-o parintii nostri, pt ca traim alte vremuri.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui espiritu
prin investitii.interesant ar fi daca cineva din afara ar putea veni cu un exemplu concret de pensie privata (printre rude sau cunostinte).chiar daca R(R)omania nu-i Suedia... |
Societatile astea care ofera pensii private multiplica banii prin mai multe metode: ii plaseaza in bonuri de trezorerie cu dobanda mai mare (cea mai sigura investitie), ii joaca la bursa sau ii investeste in afaceri foarte profitabile (cu risc maxim). In procente variabile, dupa cum doreste clientul. Pentru ca e vorba de pensie, adica de bani pe care sa te poti baza peste niste ani, nimeni nu alege investitii riscante, decat cel mult intr-un procent mic.
De asta spun ca nu prea e posibila o astfel de multiplicare a sumei de 6000 de euro, chiar peste 25 de ani.
Sabina, cei cu meserii liberale pot incheia un contract cu Casa de pensii (parca asa o cheama) si, pentru o suma declarata (mare, mica, cum te tine punga) platesti CAS-ul ca toata lumea. La fel ca toata lumea, poti opta ca o parte din plata sa mearga la un fond privat de pensii, dupa cum spune legea.
Eu am contract individual cu Casa de pensii (deci voi avea o pensie amarata data de stat) si o asigurare de viata cu pensie privata, de unde voi avea o suma de bani peste nici nu mai stiu cati ani. Daca firma aia de asigurari mai exista. Suma de aici este mai mare decat ceea ce depun eu, insa cu un procent care este departe de 400%.
Mai degraba spre 10%...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008