Pericol de inec cu mar?
Buna
Eva mea are aproape un an, ii face peste cateva zile. Mananca foarte bine si stie sa mestece. Are sus 3, dintisori, al patrulea sta sa iasa si jos 2.
Problema mea este urmatoarea: ii place sa ia cate un mar si incepe sa manance din el, cate un pic , cate un pic. Desi, cum spuneam, stie sa mestece , mi-e frica sa nu muste o bucata mai mare si sa nu se inece. Banana, de exemplu i-o dau tot intrega, dar consistenta bananei este alta decat a marului. Mananca fara probleme paine, biscuiti, cascaval,bucatele de carnita, dar si la acestea, daca ia mai mult in gurita, ele sunt mai moi decat un mar.
Le-am zis parintilor mei (ei stau cu ea cat timp eu sunt la servici) sa nu-i mai dea mar intreg, daca vrea sa manance, sa ii taie bucatele. Pe de alta parte ma gandesc sa nu fiu eu prea exagerata si sa las copilul sa muste din mar daca asta ii face placere.
Voi ce ziceti? La voi cum a fost?
Am uitat sa spun ca ea nu prea mai mananca mancare pasata, facuta piure, o refuza. Majoritatea mancarii i-o dau bucatele.
Andra, mami de leoaica Eva
Raspunsuri
alex_andra spune:
Inca ceva. Daca ii ramane o bucata mai mare de mancare in gura si nu poate sa o mestece, baga degetul in gurita si o scoate. Mie mi-e frica strict de ideea sa nu-i ramana in gat vreo bucata mai mare de mar.
AngeliquedeS spune:
E foarte bine ca stie sa muste si sa manance bucati. Dar sa stii ca daca e, la o adica, se poate ineca si daca musca din mar si daca mananca bucati de mar taiate. Cel mai bine e sa nu manance nesupravegheata. Oricum, al meu la un an avea 8 dinti, la un an si 2 luni avea si 4 masele si abia de la un an si 4 luni a acceptat sa inceapa sa manance nepasat, pana atunci daca simtea o bucata de mancare mai mare de mancare isi provoca singur greata.
Barfe
alex_andra spune:
Oricum nu e niciodata nesupravegheata. Bunicii ei stau mereu cu ochii pe ea. Chiar si de la departare, cand se joaca, ii ofera un spatiu de independeta, dar ei sunt mereu in aceeasi camera cu ea. Iar cand mananca, este ori in scaunul de masa, ori langa ei, foarte aproape.
marius spune:
Opinia mea este ca nu e o problema sa o lasi sa muste si sa mestece, asa va invata si cat sa muste si ce sa faca cu limba si dintii daca are o bucata mai mare de mar dar sa fie sub supravegere atenta. Daca nu o lasati nu se intampla nimic, oricum va invata pe parcurs deci depinde si de nervii vostri la o adica.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
alex_andra spune:
Multumesc de raspunsuri, m-am mai linistit un pic
Oricum eu sunt mai relaxata in ceea priveste masa Evei. Sotul meu e mai speriat, cand ii da un biscuite, ii sta inima in loc, dar eu stiu ca stie sa mestece si stau linistita, am incredere in ea
Dar ma gandeam sa nu pic in cealalta extrema si sa fiu prea relaxata
RODY77 spune:
Aceiasi teama o am si eu cu bebe de un an si acelasi numar de dinti.Lui ii place marul si vrea sa muste singur daca ii dau bucatele le scoate din gurita.Mananca fara probleme grisine,stixuri sau biscuiti.
alex_andra spune:
Atunci....ne luam inima in dintii, multa rabdare si lasam copii sa manance linistiti
inbox spune:
Eu zic sa stai linistita, copii nu se inneaca asa cu una cu doua, mai rau le putem face noi incercand sa le bagam degetul in gura sa scoatem ce consideram ca ii inneaca ( eu am patit-o).
Eu una, i-as curata marul de coaja, coaja aia cam are tendinta sa se lipeasca si e mai greu de mestecat si de digerat, dar in rest e OK!
"Un parinte nu este cineva pe care sa tesprijini, ci cineva care te scapa de tendinta de a te sprijini !"
Madanic spune:
Nu il taia bucatele mici, asta creste riscul de inecare. In schimb poti sa-i oferi fructe care sunt un pic mai moi, pere, kiwi, piersici, caise. Incetul cu incetul se va obisnui.
Si intotdeauna supravegheata cand papa.
Eu acuma am alta problema, sa o conving sa bage mai putin in gurita .
Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"