Vitamine
Raspunsuri - Pagina 2
maminuta spune:
Fetelor,mare grija la ce administrati puiutilor ca si vitamine sintetice.
Exemplu:
"Cavit junior sirop ar trebui sa fie un produs care sa intareasca sistemul imunitar al copiilor, aducandu-le un aport suplimentar de vitamine. Numai ca citind lista de excipienti ne dam seama ca are o serie de efecte adverse.
Principalul excipient al produsului analizat este zaharul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afecteaza buna functionare a pancreasului. In compozitia suplimentului alimentar Cavit junior sirop intra si aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sanatatii. Glicerina E422, consumata in cantitati mari, poate duce la aparitia durerilor de cap, a senzatiei de sete si a ametelilor. Aditivul p-hidroxibenzoat de metil E218 este un conservant care poate duce la aparitia unor serii de alergii si afectiuni dermatologice. Cel mai periculos aditiv este E321, care este incriminat in aparitia cancerului, din aceasta cauza fiind interzis in multe state.
Printre produsele farmaceutice care contin cele mai multe substante periculoase se numara complexul de vitamine Multisanostol. Pe langa benzoatul de sodiu, acesta mai contine zaharina despre care s-a constatat că are efecte toxice in organism, cum ar fi unele dezechilibre hormonale si predispunerea la cancerul vezicii urinare, a celui genital si de prostata. Alaturi de zaharina, in Multisonostol se mai regăsesc acidul citric si sorbitol (E420). Acesta este un indulcitor artificial si umectant care se obtine din glucoza prin sinteza si poate provoca tulburari gastrice. Desi, din cauza efectelor sale, nu este recomandat sa fie administrat sugarilor si copiilor mici acesta este recomandat de multi medici pentru stimularea imunitatii si prevenirea deficitului de vitamine al celor micirecomandare total inadecvata."
Eu una sunt asa derutata la capitolul vitamine pentru copii,ca nici nu stiu pe cine sa mai cred.
As fi tare curioasa sa aud parerea unei mamici medic sau asistent care sa imi ofere niste variante coerente si bine documentate.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maminuta As fi tare curioasa sa aud parerea unei mamici medic sau asistent care sa imi ofere niste variante coerente si bine documentate. |
Si eu sunt curioasa.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
miria_cristina spune:
Fetele, ca tot imartm pareri, o sa o spun si pe a mea.
Cu toate ca nu toti copiii mananca mult si bine, ei isi primesc necesarul din alimente.
Dac este un copilas care este mofturos sau refuza mancarea atunci ar fi bine sa incepeti prin ai da un tratament naturist care deobicei are efect foarte bun chiar de la inceput.
Dimineata inainte de-ai da sa pape dati copilasului o lingurita de miere cu propolis (granule) si o lingurita/lingura (in functie de varsta) de Nectar de la Aloe Vera (Forever). Seara, ii mai dati o lingurita/lingura.
Veti vedea ce efect are fiind si un stimulent al imunitatii si un antiparazitar excelent si fin.
Mai sunt remedii sau variante de stimularea a apetitului, dar multe persoane le-ar incerca pe toate o data numai sa vada ca puiul lor mananca ceva mai bine.
Cristina +27 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
l_carmen2003 spune:
Din aceste motive m-am chinuit in toamna asat sa-i fac sucul de catina... ca e natural si stiu sigur ca nu contine e-uri sau alti excipienti...