Bebe 7 luni marait (nu plangacios)

Bebe 7 luni marait (nu plangacios) | Autor: rudyi

Link direct la acest mesaj

De cca 2 saptamani am observat la piciu meu o schimbare, maraie destul de mult (ceva de genu hrrrmmm) si sincer imi e teama sa nu fie din cauza mea ca nuu ii dau destula atentie (din motive finciare eu lucrez de acasa - fac traduceri- si acest lucru imi rapeste din timpul cu piticu destul de mult) ...m-ar ajuta mult parerile voastre
Ca sa fiu mai explicita: maraitul a inceput de cand am inceput sa ii diversific mancarica si anume cand ii dadeam o lingura nu apucam sa i-o dau pe urmatoarea ca din parte lui auzeam un scurt marait (este un bebe f poticios si mancaicos), dar de cca 2 saptamani maraitul este tot mai des.. cum nu ii fac ceva pe plac maraie...de exemplu cand este in patut singur incepe sa planga si sa ma strige (zice mama si papa)si cand vede ca mi-a captat atentia si vin sa il i-au in brate incepe sa maraie in loc de plans..la fel cand se trezeste noaptea pt papa, il i-au din patut si nu apuc sa scot titi sa ii dau ca el maraie (acum cand scriu a trebuit sa il iau in brate ca iar se maraia langa mine in tarc :)...in rest e f vesel, sociabil cu toata lumea si chiuie de numa, se joaca singurel, dar mai apar momentele astea ...:(

va multumesc de acum pt pareri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deliafairais spune:

din ce povestesti tu, cred ca e pur si simplu modul lui de a-si exprima nemultumirea. nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rudyi spune:

el maraie in momentul in care vede ca mi-a captat atentia...primul e plansul (ca sa vin sa-l bag in seama)...vin il ridic in brate - maraie 4-5 secunde dupa care zambeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Nu stiu daca e acelasi lucru, dar si eu m-am confruntat cu o maraiala, tot in jurul varstei de 8 luni. Maraia intr-una. Deja aveam lacrimi in ochi numai cand incepea. Nu stiam de ce...

Dupa un timp m-am gandit ca de fapt este frustrat. Era la varsta la care incepea sa inteleaga tot mai multe din ce se intampla in jurul lui, dar el nu putea face... Nici acum nu sunt convinsa de ce o luna intreaga a tinut-o intr-um marait maxim, dar a trecut.

Acum are 1,3 ani si iar a inceput sa maraie. De data asta ma gandesc ca are legatura cu faptul ca nu zice nici un cuvant, desi intelege 90% din ce-i spun, in sensul ca intelege majoritatea cerintelor, inclusiv "sa spalam dintii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

E clar....vrea atentie.....sau poate dintisori , ceva?.....dar tind mai mult sa cred ca vrea atentie.....ia-l langa tine cand lucrezi, sa te simta aproape....stiu ca e greu, dar cred ca nici tie nu-ti e bine sa-l vezi in tarc maraicios.Asa, cel putin, impaci si capra si varza

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Sta cu mine non-stop. Niciodata nu ma deranjeaza daca ma impiedic de el prin bucatarie, este un copil purtat in brate pana a ajuns sa refuze sa-l mai car eu. Are atentie maxima, zi si noapte. Nu folosim tarcul, eu fiind impotriva lui.

Cred ca totusi maraiala vine din frustrarea data de faptul ca nu vorbeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Roxyn, eu ii raspunsesem autoarei topicului, dar e valabil si pentru alte cazuri
Si Eva are zile cand maraie toata ziua de-mi vine sa-mi iau campii ca nu stiu ce vrea. Ea are aproape un an. Probabil ca la ea ca si la baietelul tau maraiala vine de la faptul ca vrea sa exploreze tot si nu stie cum sa ne transmita asta. Eva cand vede ceva la care vrea sa ajunga incepe sa scoate niste sunete ca o maimutica. Cand vede ca eu nu inteleg si ii dau altceva, volumul sunetelor se amplifica

Andra, mami de leoaica Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rudyi spune:

multumesc pt raspunsuri

de tinut il tin langa mine mai tot timpul, dar am observat ca e mai indarjit cand vede ca sunt langa el si nu ii dau cee ce vrea..a inceput nici cand vreau sa ma joc cu el intins pe pat sa ne dragalim nu mai e lafel de receptiv si maraie se incoarda si da din picioare...e ciudat ca poate sa treca de la starea de super nervos la ras in cateva secunde si asa ma face si pe mine sa cred ca e vorba doar de atentie si de toanele lui

si dc ma credeti era un copilas asa de cumintel de il lasam sa se joace la el in patut si radea mai tot timpul si chiuia de toata lumea mi-l lauda...am ajuns sa fiu eu frustrata din cauza ca s-a schimbat mult prea radical si prea brusc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Si piticutsa mea, care de obicei e linistita, azi a fost plangacioasa. La mine nu cred ca e din cauza ca nu-i dau atentie, ca tot ce fac este sa ma ocup de ea. Sa ma joc, sa-i cant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

pai rudyi draga, sa stii ca de acum incep marielile, ei incep sa constientizeze lumea din jur si normal ca vrand sa cunosca si sa exploreze, daca tu il privezi de asta, el va marai. Lasa-l sa invete singur,dar fi cu ochii pe el, e bine ca e activ si ca vrea atentie, incerca sa vorbeti non stop cu el. Daca tu stai atenta la traduceri, el se simte neglijat. Tradu cu el. Serios! Include-l in activitatile tale.
O sa inceapa el sa se joace singurel cand va prinde incredere in el.
Parerea mea

Mama de Ana si 29+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Baiatul meu de la 7 luni pana la 1 an fara cateva zile a facut incontinuu "iiiiiiii...." si ziua si noaptea cand se trezea absolut tot timpul.
Mai in gluma mai in serios ziceam ca asa s-a nascut el nemultumit. La un an sa oprit din senin precum a si aparut. In schimb a inceput sa vb pe limba lui acolo ceea ce pe noi ne-a facut f fericiti.
Eu ii acordam tot timpul meu si eram in preajma lui in permanenta si tot maraia. Eu zic sa nu te simti vinovata poate fi vreun dintisor sau altceva.

Mergi la inceput