nasterea in alt oras
Buna ziua!
Ma numesc Vali ,sunt din Galati si pe 27 ian. sunt programata la cezariana la Sp.Universitar Bucuresti.Va rog sa imi spuneti de ce acte mai am nevoie pentru declararea copilului in afara de certificatul de casatorie si actele de identitate,mai ales ca sotul intentioneaza sa vina acasa imediat dupa ce nasc si voi ramane in grija unei rude.
Multumesc!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Eu am nascut acum doi ani si jumatate, tot la Universitar, tot prin cezariana, nici eu nu locuiesc in Bucuresti.
Poate ar fi bine sa ai la tine si livretul de familie (sau cum se numeste...), daca ai primit acest carnetel atunci cand te-ai casatorit.
De asemenea, sa ai la tine cateva copii (3-4 exemplare) ale actelor de identitate (al tau si al sotului) si de pe certificatul de casatorie.
Nu uita de adeverinta de salariat si dosarul cu toate analizele facute in perioada sarcinii - teoretic trebuie sa le ai, practic mie nu mi le-a cerut nimeni.
Din cate imi amintesc, in salonul unde am stat pana la externare, era o mamica din Pitesti, al carei sot nu a putut veni in Bucuresti dupa nasterea copilului. Mamica respectiva a fost ajutata de una dintre asistente, pentru formalitatile necesare inregistrarii copilului, deoarece era evident ca ea nu se putea deplasa pentru aceste formalitati. Ar fi bine sa intrebi imediat ce ajungi la spital si ti se face internarea in sectie.
Pe langa inregistrarea nou-nascutului, stiu ca mai trebuie sa soliciti parca la Primaria Sectorului 6 (de care apartine Spitalul Universitar) doua documente (negatii) din care sa reiasa faptul ca nu ai solicitat si nu ai primit de la stat indemnizatia pentru nastere si indemnizatia pentru trusoul copilului. Parca imi amintesc faptul ca sotul meu a avut ceva probleme cu gasirea timbrelor fiscale, nu stiu daca acum se mai cer sau se achita vreo taxa la Administratia Financiara.
Aceste documente nu se elibereaza pe loc, dureaza cateva zile, ar fi bine sa ai pe cineva care sa mearga sa le ridice si sa ti le trimita cu posta. Ai grija de cele 2 adeverinte(negatii), vei avea nevoie de ele cand vei solicita la Primarie si Starea Civila (parca)din orasul tau sa ti se acorde cele 2 sume mentionate mai sus.
Daca cineva are informatii recente despre toata hartogaraia asta, e bine-venita orice completare.
Nastere usoara, bb sanatos si refacere rapida dupa cezariana !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
CorinaDani spune:
Cu placere ! 
Cu ce medic nasti ?
Ti-ai pregatit bagajul pentru spital ?
O sa ai baiat sau fetita ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
valiburu spune:
Corina,o sa nasc cu dr.Horhoianu.Pe ultima suta de metri imi definitivez bagajul pentru aducerea pe lume a unui baietel care s-a lasat asteptat 8 ani.
Multa sanatate !
Alexa Ioana spune:

deci nu pot sa cred !!!!!!!!!!!!!!!!!
wow !!!! felicitari din suflet ! asta da veste buna !
foarte faorte tare ma bucur pentru voi !
acu ma uit mai bine la primul mesaj, si imi dau seama ca probabil deja nasti !
Doamne ajuta sa ai o nastere usoara si o refacere foarte rapida, si un bebe sanatos !!!!!
pupici, si te asteptam cu vesti si in "barlogul vechi"

irina_g spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui valiburu Corina,o sa nasc cu dr.Horhoianu.Pe ultima suta de metri imi definitivez bagajul pentru aducerea pe lume a unui baietel care s-a lasat asteptat 8 ani. Multa sanatate ! |
Felicitari Vali pentru puiul tau.Sa va traiasca si sa va bucurati atat de G.cat si de Iustin. Ma bucur ca totul a fost Ok, nasterea fara probleme si bebele e sanatos.
Ai avut parte de un medic superbun.
Cred ca Iustin e in al noualea cer.
Ne auzim curind. Pupici
Irina si
Mihai
valiburu spune:
Multumesc mult pentru urari si promit sa revin la vechiul barlog,mai ales ca voi avea nevoie de suportul mamelor de puiuti speciali cu stea in frunte.
Alexa Ioana si Irina
Ii multumesc lui Dumnezeu pentru bunatatea de a ne binecuvanta familia cu doi copii minunati!