Cum gatiti fasolea?

Cum gatiti fasolea? | Autor: StMihaela

Link direct la acest mesaj

Stiu ca de obicei fasolea se pune la muiat cu o zi inainte, dupa care se fierbe in mai multe ape.
Daca nu am apucat s-o pun la muiat si o fierb direct, are ceva?
Eu cred ca nu, dar intreb si eu, poate stie cineva mai multe...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

din cate stiu eu, are: si anume ca va fierbe f greu si va balona la greu. recomandarea mea: fasolea la conserva, e mare, frumoasa, trebuie doar incalzita - o minune

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu nu o pun la inmuiat decat vreo juma de ora dupa ce ospal o las un pic in apa,dar o fierb in vreo 3 ape,le tot schimb...cand e aproape fiarta calesc o ceapa-2 depinde de cata fasole faci cu niste rosii decojite sau bulion si apoi adaug niste kaizer feliute,carnati de casa...ce am..torn totul in oala cu fasole ,pun foi de dafin,piper,sare si cateodata pun si patrunjel verde taiat marunt..merge f bine cu muraturi

sau o poti face cu ciolan afumat sau coaste,iese si mai buna


de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Eu am descoperit inca de acum 2-3 ani, in magazinul Interex, fasolea alba deja fiarta, la conserva mare de 800 g, marca Top Budget, consta in jur de 5 ron si este o minunatie - perfect fiarta si gustoasa.

O folosesc cu succes la prepararea ciorbei, a iahniei, a fasolei batute, cu precizarea ca in cazul mancarurilor, fasolea din conserva se va adauga dupa ce s-au gatit/fiert/calit toate celelalte componente, las doar sa dea in cateva clocote (pentru ce deja este fiarta si se face praf daca o pun mai din timp in mancare).
Dupa gust, puteti folosi/adauga in mancare si lichidul din conserva.

In felul acesta am scapat de enervantele chestii : cautatul si gasitul fasolei uscate - de calitate (la piata), pastrarea boabelor fara sa faca gargarite, pusul la inm.uiat, fiertul cu orele, schimbatul a 3 ape, etc. Daca nu ai o sursa "buna" pentru fasole boabe, toti vanzatorii de la piata iti vor spune ca fasolea lor e buna, gustoasa, fierbe repede si nu are gargarite...

M-am lecuit definitiv de pregatit mancaruri din fasole uscata in momentul in care mi-am oparit tot antebratul stang cu apa clocotita, la schimbarea apei in care fierbeau boabele...

A, si destul de important : parca nu produce atatea gaze la stomac precum mancarea facuta din fasole uscata...dar depinde si de digestia fiecaruia...

Pofta buna !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Da, cu ciolan sau coaste afumate e un vis, atata numai ca noi am trecut de vreun an pe fara carne
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Nu are nimic daca nu ai apucat sa o pui la inmuiat, eu o fierb in oala sub presiune si de obicei arunc prima apa. Ca varianta urgenta prefer boabele de fasole congelate, fierb mai repede si sunt mai gustoase ca fasolea la conserva, seamana cu boabele de vara.
Uite varianta mea de fasole fara carne http://bucataria-sylviei.ro/iahnie-de-fasole-cu-boabe-crude/ desi cu cilan are farmecul ei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Nu are nimic daca nu ai pus-o la inmuiat inainte.Eu nu o pun la inmuiat insa schimb apa de vreo 2-3 si nu am probleme cu balonarea.

alexia_07

Mergi la inceput