Accident de masina in parcare
Ieri m-a lovit o masina in parcare, din cauza altei masini. Si eu am intrat intr-o dubita, dar fara urme pentru dubita. E parcarea subterana privata a imobilului unde e serviciul meu. Masina mea are urme si in fata si in spate - bara din spate si placuta cu numarul din fata.
Deci 3 masini, vinovatul nu e cel care m-a lovit pe mine.
E adevarat ca nu se poate face constatare amiabila daca sint 3 masini si ca trebuie mers la politie? Si ca nu se poate face constatare amiabila nici daca sint 2 masini si un stilp - sa zicem ca ma loveste cineva de la spate si intru in stilp?
Si ca politia nu poate face nimic pentru ca e parcare privata?
Cei doi, vinovatul si cel care m-a lovit, au incercat disperati sa ma convinga sa nu am nici o pretentie ca sa nu mergem la politie.
A mai fost cineva in situatia asta?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
astrojunkie spune:
Eu as face o constatare amiabila cu vinovatul, in care sa se spuna ca el te-a lovit si gata.
Daca trebuie neaparat mers la politie, vezi ca s-au mutat, biroul de accidente usoare este in Vitan, vizavi in diagonala de targul auto de la Vitan Barzesti, chiar pe colt. Nu e coada, si cred ca se rezolva destul de repede.
psichoMom spune:
Simona, tu ai asigurare Casco? Daca da, da-le lor un telefon si roaga-i sa te sfatuiasca.
In orice caz, sfatul meu este ca tu reparatia sa ti-o faci pe Casco indiferent a cui e vina. Dupa, nu au decat societatile de asigurari sa-si regleze conturile intre ele.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Simona, tu ai asigurare Casco? Daca da, da-le lor un telefon si roaga-i sa te sfatuiasca. In orice caz, sfatul meu este ca tu reparatia sa ti-o faci pe Casco indiferent a cui e vina. Dupa, nu au decat societatile de asigurari sa-si regleze conturile intre ele. |
Daca face reparatia din CASCO ei, nu ii creste suma pe care trebuie sa o plateasca data viitoare? Parca asa stiam, ca iti creste suma datorata daca ai accident din vina ta.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
nikkibaciu spune:
Ba da, iti va creste valoarea la Casco, in plus nu trebuie sa o faci pe Casco, vina nu-ti apartine.
Am impresia ca daca sunt mai mult de 2 masini implicate, nu se poate rezolva prin constatarea amiabila. Insa faza cu parcarea privata si ca politia nu poate interveni mi se pare bizara..
papanash spune:
www.avocatnet.ro/content/articles/id_15979/Constatarea-amiabila-de-accident-a-devenit-operationala.html" target="_blank"> aici gasesti detaliile care te intereseaza. Legea spune despre 2 autovehicule, insa cred ca si cazul tau intra in speta asta.
Daca faci reparatia pe casco e mai simplu si mai rapid. Adica depinde la ce societate ai asigurarea, am auzit ca unele refuza reparatiile cand vinovata e o alta persoana din trafic. Pt urmatorul an de casco o sa ai o majorare de prima,dar nu foarte mare fiindca societatea se regreseaza impotriva vinovatului, practic se ia in calcul cam 20%din rata daunei,asa ca s-ar putea sa merite. Cel mai bine te consiliaza persoana care te-a asigurat, sunt chichite care fac diferenta intre acoperirile pe accidente functie de societate.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Daca face reparatia din CASCO ei, nu ii creste suma pe care trebuie sa o plateasca data viitoare? Parca asa stiam, ca iti creste suma datorata daca ai accident din vina ta. Bazar pentru Robi Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nu, intrucat societatea ta de asigurari isi recupereaza paguba din RCA-ul vinovatului. Iti creste suma de plata daca este vina ta exclusiv si nu au de unde recupera. In plus, este muuuult mai comod pentru tine.
In afara de asta, politele Casco difera f mult intre ele. Nu la toate creste suma de plata viitoare, indiferent de vinovat.
Rufus spune:
Simona, din pacate am avut recent o experienta neplacuta. In urma ei, am constatat ca:
- trebuie stabilita vina, fie la politie, fie prin constat amiabil
- daca ai casco si nu esti vinovata, poti deschide dosarul la societatea unde platesti casco, acest lucru nu afecteaza polita ta, nu trebuie sa faci reintregire, nu platesti penalizare si nici nu creste polita in anul urmator.
Totul tine de stabilirea responsabilitatii.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Am facut constatare amiabila cu cel care m-a lovit, a recunoscut ca a gresit desi el nu avea nici o vina. Dar numai pentru spate, in fata am sa incerc sa cer celui vinovat sa plateasca franciza sa fac eu reparatia cu Casco.
Am fost la Ardaf sa deschid dosar de daune, a trebuit sa spunem noi ce lovituri are masina. Si eu sint afon complet in ce priveste masina, sincer singura nu m-as fi descurcat . Plus a intrebat nenea unde sint nu stiu ce serii, habar nu aveam.
Despre RCA, depinde de firma. In unele cazuri cei cu care am casco recupereaza banii direct, in altele platim noi si recuperam noi. Ardaf sint din aia cum e mai rau.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Rufus spune:
Ei, da, asa-i cu unele firme de asigurare.
Eu niciodata nu-mi fac RCA la o firma prost cotata, numai ca-i mai ieftina. Diferenta de pret nu justifica problemele pe care le fac celui pe care-l lovesc din vina mea.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008