nu-i un mancacios...o problema?
Baiatul meu are 1 an si jumatate. De la aproximativ 1 an a inceput treptat sa renunte la supa, bors, piure (mananca f rar si nu pt ca nu i-as face). La inceput m-am gandit ca s-a cam saturat, ca e o toana ce-o sa-i treaca in cateva sapt/luni. Nu mai mananca cu biberonul, i-am confiscat si suzetele de la 1 an insa mancarea lui de baza e sticla (cu pai) cu lapte in combinatii si aproape nimic altceva. Adora in schimb pastele, musaca cu mamaliguta,cartofi fierti, branza sarata si ou cu smantana(la cuptor). Are el gusturi mai speciale sau sa-mi fac griji?
http://distaffs.wordpress.com/
Raspunsuri
SoriLea spune:
Parerea mea e sa nu-l fortezi. Prepara-i ce-i place lui o perioada de timp, dupa care incearca sa introduci treptat ceea ce pana atunci refuza.
Sau cand voi mancati supa, bors, etc si el binenteles ca mananca altceva, spunetii cat de bun este, ca daca manaca se v-a face mare asa ca voi, etc
Concret nu stiu ce sa-ti spun pt ca nu am trecut inca prin asa ceva, bb meu nu are decat 8 luni si aproape jum si pe deasaupra e si mancacios, avem 10300gr
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
raluk_psk spune:
Sa-ti traiasca. Si al meu la varsta aia manca de toate si nici nu-mi imaginam ca vreodata o sa refuze ceva. Manca fructe mai ales banane(e deja un cliseu) si acum nu mai papa decat suc de fructe si legume facut acasa(mar,morcov,sfecla rosie,ridiche,telina) pentru ca am zis ca daca tot nu mananca altceva macar sa bea suc sanatos. Aveam zile cand nu manca altceva decat lapte(cu cacao, cu fulgi de ovaz si miere si cu biscuiti) si ceai.Atat!Imi refuza orice altceva. Azi mi-a mancat musaca, clatite cu finetti si dulceata de prune, lapte. Are zile si zile. De obligat am incercat desi stiam ca nu e bine dar eram putin cam disperata . Evident nu-l obligam decat pt o inghititura nici intr-un caz sa-l fac sa vomite sau altceva. Dar am vazut ca nu merge si acum cand ne punem la masa daca nu-l imbiem:hai David sa mananci!, vine singurel si se serveste.
De multe ori insa ma intreb cu ce traieste? Cu aer? Culmea e ca mai are si burta.
lidsta spune:
Eu una am ales sa nu insist si sa o las sa amanance ce vrea si cat vrea din felurile de mancare recomandate pentru varsta ei. Asta pe la un an.
Acum la 3.5 ani mananca doar 3-4 feluri de mancare pregatite exact la fel iar la gradinita gusta cateva linguri si sunt exact acele feluri de mancare si de aceeasi consistenta ca cele pregatite de bona. Nu iti mai spun cate am facut pentru rezolvare ...
Ideea e ca te-as sfatui sa fii foarte atenta acum, cand teoretic copii nu prea aleg.
raluk_psk spune:
Tocmai de asta mi-e frica. Vreau sa-l invat cu de toate, sa manance cat mai variat si sa nu ma satur preparandu-i special mereu si mereu aceleasi feluri. Observ ca-i plac pastele (nu mi le-a refuzat niciodata indiferent cu ce le faceam) si chestiile la cuptor: musaca, pizza. De cele mai multe ori numai ii intind lingurita si se intoarce iar daca totusi gusta, scuipa imediat ce nu-i convine ceva.
katalyna spune:
raluk, depinde mult si cat lapte bea. la varsta lui nu trebuie sa bea mai mult de 500 ml de lapte, iar daca bea mai mult si este si indulcit cu ceva, e posibil sa-i scada pofta de mancare si daca mai si ciuguleste: sticks, grisine, pufuleti, biscuiti, iar nu e bine. eu nu zic ca ii dai, dar ma gandesc ca astea ar fi cauze. fa-i niste analize, o coprocultura ca poate sa aiba viermisori.
-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
multumim!
raluk_psk spune:
la viermi m-am gandit si eu..bea mai mult de 500g pe zi dar nu l-am invatat cu rontait intre mese. incerc sa-i dau lapte doar dimineata si seara si in rest sa manance si consistent. baiatul unei prietene are 2 ani si mananca muraturi, carne, supa cu paine, etc. am crezut ca daca sunt impreuna la mancare se iau si au pofta. dar nu e asa.
multumesc pentru sfaturi si sper sa-i diversific din nou mancarica.