INSEMINARE 59
Raspunsuri - Pagina 19
ankflor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aruam Anca scuze.. Acum am citit mai bine mesajul tau scuze.. anul acesta o sa fiu ![]() Doamne ajuta ![]() |
Nici o problema Aruam, azi este a 13-a zi de la IA.
Referitor la simptome si eu le am cam la fel, doar ca dupa prima sarcina pierduta (FIV - oprit din evolutie la 6 saptamani) nu mai aveam nici un simptom cand imi venea mensturatia, de aceea nu imi pierd speranta.....
Eu sper sa fie bine maine!
Revin cu info.
Anca
ankflor spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui aruam
Anca este mult prea devreme pt un beta HCG asteapta pana in ziua 12-14 .Si eu sunt in astepare stiu cum e eu sunt in ziua 10 de la IA si nu vrea sa fac nici test de sarcina nici beta pana in ziua 14-15. valoare progesteronului este buna dar irelevanta eu de ex am facut progesteronul la 7 zile de la ovulatie si aveam in jur de 50 dar nu am fost insarcinata.Nu zic ca Doamne fereste ca nu esti dar trebuie sa astepti. Te pup si multa bafta si sa se lase cu ochisori ![]() anul acesta o sa fiu ![]() Doamne ajuta ![]() |
luminita42 spune:
Fetelor, multumesc ca va ganditi si la mine.
Viss sa-ti ajute D-zeu! Felicitari!
am fost ieri la doctor fetelor aici in olanda dar m-am ales doar cu un interviu si un ghizdan colorat plin de cartulii despre gravide si un papitzoi de plus.:-)
Mi-au zis clar ca ei aici nu practica analiza beta-hCG.:-((((
M-au chemat la eco in 8 februarie, ar fi 6 saptamani, pana atunci nimic. Am reusit sa obtin insa numele unui doctor care sa-mi dea reteta de progesteron , ca aici nu-i chip fara reteta.
Asa ca ...nu am ce face. Astept. Mi-e greu si mie ca si tie Viss pentru ca zilele astea par critice. Si pe mine ma doare burta, o simt tot timpul. Iau no-spa, utrogestan si acid folic.
Ieri dupa ce am venit dezumflata de la doctor am mai facut un test de urina. Al patrulea test. Era tot pozitiv fara dubii, aceiasi culoare. Asa ca trebuie sa ma consider gravida si sa ma rog sa fie bine.
Va multumesc din suflet pentru sfaturi, fetelor.
Sa va ajute D-zeu pe toate.![]()

viss spune:
buna, lumi.off, ce mult,si ce bine te inteleg.as vrea macar sa-mi zica cineva ca e in uter-s-o vad pe ecran,imi vine sa fac beta din 2 in 2 zile-sa vad ca, creste,as vrea sa-mi pun perfuzii la 4 h. dc s-ar putea..si nimic din toate astea nu este o certitudine.acum poate fi bine totul, in momentul urmator se poate schimba situatia.nu avem decat sa asteptam, sa acumulam ..acum zile, apoi saptamani..vineri e ziua mea.sincer nu am chef de nimeni,ma irita ideea ca nu ma pot bucura,ca sunt insarcinata dar am risc de avort..azi sunt cam depresiva![]()
simonia spune:
cine imi poate spune si mie?
se poate sti daca fecundarea a avut loc, dar nu s-a produs nidarea, in functie de valoarea bHCG?
in ce zi incepe sa creasca valoarea bHCG?
multumesc 
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui simonia cine imi poate spune si mie? se poate sti daca fecundarea a avut loc, dar nu s-a produs nidarea, in functie de valoarea bHCG? in ce zi incepe sa creasca valoarea bHCG? multumesc ![]() |
eu cred ca nu Simonia. Cred ca abia dupa nidare (intre z6-z10 in general) incepe embrionul sa produca hormonul de sarcina. si din momentul nidarii mai trec 2-3 zile pana ajunge hormonul in urina. sper sa nu gresesc.
simonia spune:
ma refeream la testul de sange, nu la urina.
cand incepe sa cresca valoarea bHCG, dupa fecundare sau dupa nidare? 
anna_ivan spune:
| citat din mesajul lui simonia ma refeream la testul de sange, nu la urina. cand incepe sa cresca valoarea bHCG, dupa fecundare sau dupa nidare? ![]() |
dupa nidare

Cauta cu milostivire, cu totul laudata Nascatoare de Dumnezeu, la necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui simonia ma refeream la testul de sange, nu la urina. cand incepe sa cresca valoarea bHCG, dupa fecundare sau dupa nidare? ![]() |
aha, pai tot asa, dupa nidare este beta-hCG detectabil in sange(z6-z10).
viss spune:
mai simonia- medicina nu este matematica pura.beta hcg poate sa fie pozitiv la 7-10 zile de la conceptie( la mine in Z12 de la IA a fost beta =80.dc ne gandim ca la 48 h se dubleaza,in z 10-era ~ 40, nu?).dar sunt fete la care beta a crescut de-abea dupa Z14 de la IA.concluzia e ca poate la mine ovulatia a fost mai devreme( si stiu ca a inceput inainte de IA-ca am facut un test de ovulatie, care a fost +, si am avut si durerile aferente)la alte fete ovulatia se poate produce la 36-48, sau >48h dupa IA, si atunci la 10 zile, sarcina e inca mica, ca urmare beta care se secreta e inca in cantitate mica.deci totul e relativ.poti face beta sa fie neg, si sa nu fie sarcina, sau sa fie sarcina si se pozitiveaza mai incolo
eu una am facut teste de urina,cand am vrut, nu am ezitat,si cand am vrut sa fac beta am facut,ptr ca asa sunt eu capoasa,si nu am rabdare,dar doar cand am simtit eu niste simptome.eu ma simteam mai bine dc faceam test si iesea negativ, decat dc tanjeam dupa un test![]()