Cred ca intru in depresie,sau ii rup gatul...
Raspunsuri - Pagina 5
Lali_mete spune:
Delia,o sa incerc si cum ai spus tu,eu nu mai vreau atata cearta.Niciodata nu a spus ceva rau cu privire la bebel,nici macar cand a plans toata noaptea,a spus ca si-a pus castile pe urechi si a adormit,iar cu muzica tare,a spus ca pur si simplu nu isi da seama cand e prea tare,ca el langa pc nu aude bass-ul...
eu nu vreau sa fiu pusa pe "scaunul celui care face morala",poate odata cu nasterea mi-a venit si o sensibilitate anume,stresul ca e primul copil si nu stiu prea bine ce sa ii fac(poate nici daca ar fi al 10-lea nu as sti chiar tot),nu prea am cu cine sa vorbesc,nu ma pot plange toata ziua la sora mea,are si ea destule pe cap,mama nu mai este,ca poate ea m-ar fi ajutat saracuta,soacra oricat de buna ar fi,nu e ca mama;singurele la care pot apela sunteti voi,oamenii de pe DC,impartiali si corecti.Fiecare raspuns al vostru mi-a mai deschis ochii un pic.
Apartamentul este cu 2 camere,si nu il putem vinde.Momentan singurele solutii ar fi ori sa il dam pe brazda ori sa ma invat cu atacurile lui.
Lacra
de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic).
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lali_mete Momentan singurele solutii ar fi ori sa il dam pe brazda ori sa ma invat cu atacurile lui. |
Din intelepciunea varstei:
Nimeni nu se mai schimba dupa varsta de 7 ani. Vise si energie investita unde nu este cazul. Vocatie da Maica Tereza prost directionata. Copilasii din Asia ti-ar fi recunoscatori dar tu, din pacate, nu te desfasori unde trebuie.
Tu-i tot dai inainte cu chestii gen "vai, dar eu n-as face rau niciunei muste" si speri ca-ti ridica natia (sau Parohia Romana) o statuie. Nu uita insa un lucru: responsabilitatea ta cea mai mare in acest moment este bebelul fara aparare. Tu si sotul tau aveti obligatia sa creati un climat de pace, liniste si prietenie in jurul copilului. Daca nu reusiti ii faceti rau si pentru acest rau nu o sa va ierte nimeni niciodata. Nici macar voi insiva. Si atunci, logic, de vreme ce oricum nu vreti sa luati viata in piept nu va ramane decat sa va iubiti toti ca fratii pana-n panzele albe (fara incercari prostesti si naive de a va schimba reciproc).
Sper sa nu te superi. Daca erai fiica mea tot acelasi lucru ti l-as fi spus. Cu toata dragostea si intelegerea.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
roxy spune:
buna, spune-i soacrei tale doar atat, daca ea este de acord ca nepotul ei sa creasca intr-o casa unde se fumeaza pana miroase totul a tigara, chiar daca se face doar in camera cumnatului tau, fumul nu are nici o jena sa ajunga peste tot, chiar daca tu inchizi usa.Daca ea ca bunica e de acord ca nepotul ei sa fie in preajma unui geam deschis larg cand va putea sa se catare, sau sa se impiedice si sa cada fiindca unchiul a uitat cablu de la vreun aparat pe unde apuca, ca doar nu e raspunderea lui.Vezi ce zice si daca e de acord, atunci...Dar poate va conta si pentru ea siguranta nepotului, pentru ca dupa cum am spus si in mesajul precedent, nu va dura mult si copilul va incepe sa mearga prin toata casa , ca doar nu va sta vesnic unde il pui si-l va durea la basca ca e camera unchiului si nu se intra acolo, el daca va gasi usa deschisa va intra, iara apoi doar daca va fi inchisa cu cheia o sa-l poti opri sa o deschida.Deci nu e asa de simplu pe cat pare.Inteleg ca e si casa cumnatului tau si ca tu nu ai in totalitate dreptul sa-i impui lui ce sa faca, dar esti direct raspunzatoare de cum creste copilul tau, si asta nu e raspunderea unchiului, deci el va ridica nepasator din umeri, e casa mea si fac ce vreau.Parerea mea e sa va mutati voi chiar si cu chirie, cel putin pana termina studiile unchiul si apoi vedeti ce si cui ii revine ceva pentru a putea sa va luati voi ceva .Dar asta nu e viata, iar cumnatul vrea si el sa-si traiasca viata de student, e firesc si noi am trait, eu la camin si a fost super.Ce te faci cand va avea o mandruta si va vrea sa o aduca la el, va inchide usa ca are o treaba cu domnisoara, si tu vei sta pe langa usa sa nu intre copilul la ei ?
Are si el dreptul la distractie cel putin cat e student si nu are familie si raspunderi, e dreptul lui...Dar si voi aveti raspunderile voastre si nu putine cand apare un copil, iar aceste raspunderi nu le puteti pune pe umerii cumnatului.Cu totii la varsta studentiei am vrut libertate, deci si el vrea, e baiat mare dar fara prea multe raspunderi.Dupa ce se va insura va intra si el in randul lumii, dar pana atunci, nu e casatorit cu tine deci nu e problema lui ce si cum te descurci tu.
De aceea traiul impreuna in aceste conditii mi se pare nu numai greu da si riscant.
Eu cand m-am casatorit, ne-am luat cu banii de la nunta o garsoniera ca atat am putut atunci, si sora mea a inceput anu urmator facultatea.Am tinut-o la mine o luna cat a avut nevoie sa-si gaseasca o chirie si apoi ai mei i-au platit chiria asa cum mi-au platit si mie caminul la randul meu, deci nu a stat la mine, si nu pentru ca nu am vrut, dar discutiile care deja au aparut in luna aceea cat a stat nu puteau continua , pentru ca riscam sa-mi pied casnicia si ea linistea si frumusetea vietii de student care nu se mai intoarce.
Deci stati toti la masa si analizati cum e mai bine pentru toti si hotarati apoi , si asa sa ramana, dar puneti mai presus siguranta copilului.
danitin spune:
Lali, imi pare foarte rau pentru situatia in care te afli. Imi dau si eu cu parerea, ca om trecut prin situatii complicate de familie si cu rezistenta dobandita la stress. Stai de vorba cu tine insuti si stabileste-ti niste prioritati. ce e cel mai important, ce te deranjeaza cel mai mult? Mie mi se pare clar ca pe primul loc este bebelul. Si el are nevoie de liniste, de o mamica calma si iubitoare, de ocrotire. Asa ca da-i cumnatului un "ignore" total. Stiu ca-i greu, ca pare aberant, dar crede-ma, se poate. Incearca sa tratezi fiecare magarie de a lui cu calm, de parca te-ai afla pe partea cealalta a drumului. face ompleta puturoasa? Ia-ti geaca din drumul aromelor, inchide usa la bucatarie explicandu-i ca se duce mirosul in toata casa. Asculta muzica prea tare? Du-te si explica-i ca deranjeaza copilul. Nu spala vasele? Spala-le pe ale voastre si lasa-le pe ale lui sa zaca. Nu-l pofti sa manance cu voi, nu-l baga in seama decat convorbirile strict necesare. Daca-ti reproseaza ceva sau te ataca verbal da-i o replica de genul "parerea ta!" si intoarce-i spatele. Am constatat in ani de experienta ca pe nesimititi de genul lui cel mai mult ii ustura atunci cand vad ca atacurile lor si tot ce fac se lovesc de indiferenta celui pe care vor sa-l provoace. E foarte greu sa ai o asemenea atitudine dar, de cate ori simti ca cedezi sau iti iesi din minti, gandeste-te la copil, stai langa el, admira-l , joaca-te, spune-i o poveste. Se va crea o legatura speciala in care-ti vei gasi linistea. iar daca iti gasesti linistea sufleteasca si celelalte probleme se vor rezolva.
StMihaela spune:
Parerea mea e ca situatia nu se va rezolva. Cred ca fratele urmareste sa ramana singur in casa, sa va mutati cu chirie si va face tot posibilul sa plecati. El vrea apartamentul Punct. Tu ai rabdat. Dar cand vei vedea ca pune sanatatea/ viata copilului tau in pericol va trebui sa pleci.
Eu cred ca m-as fi mutat inapoi cu chirie demult. In felul asta ar fi clar pentru toata lumea ca nu e o toana, as avea liniste si nu mi-as pune copilul in pericol. Si atunci, daca parintii lui ar vrea intr-adevar sa va ajute, ar lua o masura reala, nu te-ar ruga sa le slugaresti baiatul cel mic.
Lali_mete spune:
Dar de ce sa dau pe chirie niste bani pe care ii pot folosi tot pentru copil? Fara sa vreau am aplicat zilele astea metoda despre care spunea DANITIN, il ignor total si vad ca nu ii place,azi il intreba pe sotul meu ce am,cu ce m-a mai suparat acum de ii raspund monosilabic,si Vali ia raspuns ca s-au adunat toate,asta m-a suparat.Nu imi permit sa stau cu chirie si sa avem un trai decent fara sa apelam foarte mult la socri. Cat despre rau la copil,asta nu o sa faca,nu este chiar asa rau. Este rau cu mine si atat,ii place sa ma provoace,ce-i drept si cedam pana acum.Desi e greu,ii raspund doar daca e neaparat nevoie,nu il intreb nimic ,nu ii cer nimic, nu ii ofer nimic si vad ca da roade. Plus ca i-au explicat socrii ca nu au de unde,nu au cum sa mai ia o locuinta acum in Constanta,sa mai astepte si sa mai lase nazurile ca altii o duc inzecit mai rau si totusi multumesc lui dumnezeu ca au un acoperis deasupra capului,si isi ajuta familia cu ce pot,nu comenteaza la orice nimic,ca el.
Spuneam ca da roade... ei bine,azi s-a apucat si a facut curat in "partea comuna" sa spun asa,a facut mancare pentru toata lumea( cu usa inchisa la bucatarie
,nu doar pentru el,si umbla pas-pas prin casa la pranz,sa nu il trezeasca pe pitic.Sper sa nu fie doar o faza trecaoare.Eu nu vreau sa imi faca el menajul,dar o zi pe saptamana nu ii cade nimic ,sa faca si el ceva.
Cu copilul se joaca,il ia in brate,daca sunt la bucatarie cu el chiar ii da sa manance cu biberonul,si vad ca ii este drag cand gangureste si rade la el.
pe toata lumea care m-a sfatuit. Un lucru e clar,nu ma mut cu chirie,prefer sa ma mut cu socrii.Ar fi culmea,ei cu 3 case si noi sa stam cu chirie pentru ca el este prea needucat iar noi cu prea mult bun simt(astea sunt cuvintele socrului). Ar fi gru sa faca sotul naveta de la Mangalia la Constanta,nu sunt doar 30 de minute cum spunea cineva,sunt ceva mai multe,si cand lucrezi in ture e cam greu.
Parca,parca incep lucrurile sa se aseze :socrii au vorbit cu cumnatul si eu mi-am schimbat atitudinea fata de el,tatal meu si-a gasit de munca si nu ma mai streseaza cu telefoanele pesimiste(date doar cand avea destul alcool in sange cat sa fie curajos tare),incerc sa uit de restul oamenilor macar pentru o perioada si sa ma ocup de sufletul si mintea mea,a sotului meu si a bebelusului nostru. Poate ca aveam nevoie de o palma virtuala peste ochi,si le multumesc celor care mi-au spus verde-n fata ca trebuie sa pun copilul pe primul loc. Acolo a fost mereu,si nu,nu vreau statuie,nu vreau nici macar un multumesc pentru perioada in care cumnatul a fost ca si copilul meu,si totusi chiar nu pot face rau...decat sa devin eu rea,cruda,mai bine intai incerc sa ii fac pe ceilalti sa devina buni,macar pe jumatatea mea,sau macar civilizati.Cine vrea sa inteleaga exact ce am vrut sa spun,sa inteleaga,cine nu,numai bine... o seara buna si multumesc ca mi-ati "ascultat: pasul cu rabdare.
Lali Lacra
de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Cainele moare de drum lung,si prostul de grija altuia...( nu stiu cine a scris-o,dar 4 ani am auzit-o aproape zilnic).
roxy spune:
ma bucur ca lucrurile intra cat de cat pe fagasu normal.Poate va intelege si el ca e mai bine sa fie intelegere daca tot locuiti impreuna dect sa fiti la cutite si sa faca totu contra.Sper doar sa-l tina , pentru binele tuturor.
StMihaela spune:
Ma bucur ca nu e asa rau cum credeam si ca lucrurile incep sa se indrepte.
Dumnezeu sa va aiba in paza.
bobocel_07 spune:
Da de ce nu ii propuneti soacrei sa vanda apartamentul de la Mangalia si sa cumperati ceva pentru voi sau pentru el in Constanta?
Eu cred ca ar fi unica solutie sa iesiti din situatia asta.
alexia_07