Nascuti din suflet, crescuti in inima *3*
Raspunsuri - Pagina 21
eleny79 spune:
Buna fetele! HRISTOS A INVIAT!
Va rog frumos se poate sa imi trimiteti si mie un model de caracterizare de la colegii de serviciu?
Anca Wish ti-am trimis pm.
Multumesc frumos!
O zi buna!
eleny79 spune:
Am gasit fetele un subiect mai vechi si mi-am facut o idee !
Multumesc oricum, nu mai este nevoie sa imi trimiteti !
Va pup!
O zi frumoasa !
Manuelita spune:
mi-a fost dor de voi.
Intrebare pentru fetele care "au finalizat" :) pe noul certificat de nastere, la "Locul nasterii" se trece orasul unde s-a nascut copilul sau orasul unde au domiciliul parintii si de unde se emite certificatul?
Desigur, intrebarea se refera la situatiile unde cele doua orase sunt diferite.
Pls help cu info.
Bellaiza spune:
Chiar daca nu am mai scris si mie mi-a fost dor de fetele inimoase.
Manuelita, locul nasterii este orasul de domiciliu al celor deveniti parinti prin minunatul dar al adoptiei, caci eu asa il consider.Copilul pastreaza doar CNP-ul. O singura persoana, un medic si-a dat seama dupa CNP ca Stefan nu este nascut in Bucuresti...De fapt, cred ca ne banuia ca am falsificat certificatul, abia cand i-am spus ca, daca tot are ochiul ager, sper sa aiba si inima deschisa, si i-am marturisit ca este copilul nostru crescut in suflet, s-a relaxat.
Stefan a facut urticarie, asa ca, primul Paste impreuna, puiul nostru drag l-a petrecut mancand de regim.
O seara buna tuturor celor cu inimile sus!
sunnyday07 spune:
Manuelita, Bellaiza
Bellaiza, in cat timp ai primit hotararea judecatoreasca de la incuviintare? Noi mai avem putin si facem 2 luni si ni s-au lungit ochii cautand hotararea in cutia de posta.
Si vrem si noi certificat de nastere nou ...
Bellaiza, cum sa fi crezut doctorul ca ati falsificat certificatul? Cat ar fi el de doctor, nu-i treaba lui de ce nu corespund cifrele cu orasul.
SoriLea spune:
Eu am primit hotararea dupa 1 luna si 1 sapt, dar nu a venit definitiva si irevocabila si a trebuit sa mai astept apoi inca vreo luna, si dupa aceea am putut merge la primarie sa schimb certificatul.
Referitor la oras, la noi nu a fost cazul sa fie orase diferite, dar stiu si eu ca certificatul nu pastreaza decat CNP-ul copilului, restul sunt ale parintilor (atunci devenind naturali cu acte in regula)
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT
http://lb1f.lilypie.com/O8Ccp3.png"
Bellaiza spune:
Buna dimineata!
Pe 7.10.2009 am avut termenul pentru incuviintare, dupa doua saptamani jumatate am primit hotararea, am asteptat apoi sa devina definitiva si irevocabila-termenul se calculeaza de la comunicare- am depus documentatia la primaria de sector si pe 30 noiembrie am ridicat noul certificat de nastere
Manuelita spune:
Sunnyday, termenul pentru comunicarea sentintei este de 30 de zile, am auzit insa de multe situatii in care a durat cateva luni. Nu stiu daca are rost sa mergi la tribunal, eu as incerca. Din ziua comunicarii se numara 15 zile calendaristice (exclusiv ziua primirii si cea de-a 15-a), mergi la tribunal (stiu ca tre sa platesti si o taxa derizorie si sa ai niste timbre judiciare) si ti se pun niste stampile pe sentinta, prin care aceasta devine definitiva si irevocabila. SUcces!
Legat de locul nasterii pe certificat, sa fiu sincera mi se parea normal sa ramana cel real al nasterii. Noi suntem parintii reali, dar locul cred ca ar fi trebuit sa ramana cel unde s-a nascut, mi se pare ca un fel de ..."fals in acte publice". ei, e un detaliu si stiu ca nu sunteti de acord cu mine, dar tot mi-a fost dor de voi :))))))va pup
sunnyday07 spune:
Sori, Bellaiza, Manuelita, multumesc mult pentru raspunsuri!
Si la prima hotarare am asteptat mai mult de o luna, dar parca acum dureaza mult prea mult.
O sa incerc sa dau de juristul de la DPC sa vad daca ei au primit-o.
Noi suntem pe teritoriu comun cu locul nasterii, sectorul 3 .
Manuelita, cand fetita ta va fi mare o sa-i poti arata actele originale, asa ca ea va sti unde s-a nascut.
sunnyday07 spune:
Citat: |
stiu ca nu sunteti de acord cu mine |
Io-s mereu de acord cu tot ce spui, si chiar uneori ma enerveaza ca poti sintetiza in cuvinte ceea ce simt si cred si eu.
In cazul asta specific cred ca-i lipsit de importanta locul nasterii, probabil este asa pentru ca certificatul este emis de catre starea civila unde ai tu domiciliul