greutate si inaltime
Buna,
Am un bebelus mancacios tare. Azi a implinit 7 luni si as vrea sa stiu ce greutate ar tb sa aiba bebelusul la varsta asta?
S-a nascut la 36 saptamani cu 3180 gr si 50 cm iar acu are 76 cm si 99oo gr.
Asistentele in spital mi-au spus ca e gras, medicii ca e dolofanel. Ce-i drept are falcute da in rest arata normal(un medic mi0-a zis ca arata ca un copil de 9 luni).Deci lamuriti-ma va rog.
Multumesc
Raspunsuri
nushulica spune:
ce-i drept e dolofaneldar daca papa sanatos si adecvat varstei lui(san,formula,supici...) nu vad care e pb?!
o sa ma uit prin albumul nostru dar cred ca david avea dimensiunile astea pe la 9-10luni
de David
liliana83 spune:
Exact dimensiunile copilului tau le avea al meu la un an si doua luni( acum are 1 si 4 luni), dar al meu n-a fost nicodata mancacios chiar m-a stresat mult acest lucru. Da, e cam grasut, dar va slabi cu siguranta cand va incepe sa mearga.Acum depinde si ce-i dai tu sa manance, de la ce varsta ati inceput diversificarea, daca-i activ sau mai cumintel.Oricum daca-i mancacios n-ai cum sa infometezi copilul, doar sa incerci sa-i dai mai multe fructe si legume si mai putine fainoase.Multa sanatate si crestere armoniosa in continuare
_Ralu_ spune:
e grasut dar e si fff inalt.
pai 74-80 cm este inaltimea "standard" pt 1 an. el are 76!
eu cred ca e perfevt proportionat. doar ca arata ca un copil mai mare decat 7 luni. ceea ce nu cred ca are de ce sa fie rau.
la 7 luni, astea erau dimensiunile fie-mii:
7.800 kilograms 67 cm.
nascuta la 39 de sapt ca 3,300kg si 49 cm.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Mihnea_BB spune:
papa lapte formula, fructe, legume cu carnita , ficatel out, cereale doar orez in lapte.
si diversificarea am inceput-o la 4 luni jum cu sucul de mere
Ilinca_M. spune:
In primul rand esti sigura ca are 76 cm? Asistentele cam masoara aiurea, mie intr-o luna la masurat mi-au zis un anumit nr. de cm iar dupa o luna mi-au zis cu 4 cm mai putin, deci intrase fata la apa! Mai ales daca zici ca s-a nascut cu 50 cm, parca prea a crescut ca Fat-Frumos- dar nu e imposibil, intr-adevar.
La noi la odisee au fost bebelusi care aveau 8-9 kile pe la 3-4 luni, asta alaptati exclusiv- e absolut normal. La fel cum normal e sa aiba si abia 6-7 kile la 7 luni, nu toti bebelusii cresc la fel.
Fetele dinainte au zis bine: cand ati inceput diversificarea? Ce anume mananca?
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
Mihnea_BB spune:
in mod sigur seamana cu tati care are 1.90
eu rad ca vrea sa-l ajunga din urma....deci e ok, dolofanel...dar merge :D
multumesc de incurajari
Mihnea_BB spune:
sigur are 76
ca il masor eu acasa nu la spital
am vazut cum se face masuratoarea corecta
nu-l mai masurasem de cand avea 70 cm dar am sesizat ca e aproape cat o latime de saltea (80 cm).
Ilinca_M. spune:
Super, inseamna ca ai un bebe handbalist adevarat, sa-ti traiasca! Daca e asa inalt nici nu e mult aproape 10 kile. Tot nu ne-ai spus ce mananca si de cand. Probabil e si mancacios, nu? Ca a mea, de exemplu, e o manechina fitzoasa si tzitzofila
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
Davidoff spune:
Parerea mea este ca e perfect la lunile lui,si puiul meu avea la fel la 9 luni,si mie dr mi-a spus ca este ``supraponderal``pe atunci primeam lapte de la primarie si mi-a spus ca nu-mi mai poate face reteta ca bebele e prea ``gras``deci asta inseamna ca nu am nevoie de laptele de la primarie ca o duce bine daca este grasut...
Nu-ti face probleme,va incepe sa alerge prin casa si va slabi
Sanatate to Bebei!!