cand ati renuntat la patutul de bb?
buna
vreau sa va intreb cand ati renuntat sa puneti copilul la somn in patutul clasic de bbelus?
Al nostru e unu normal de lemn (140cm) cu saltea de cocos si mi se pare ca una din cauzele trezirilor este faptul ca nu prea mai are loc si cand se misca (intoarce, rasuceste) noaptea da de lemn si se trezeste (somnurile de peste zi le face in carut)
Pici are un an (fara catevazile) 79 cm si 11 kg.
In 2 nopti l-am culcat in patul de voiaj (am ramas peste noapte la niste prieteni) si desi patul nu e mai mare ne ffind lemn mi s-a parut ca ar fimai confortabil pt el (au fost multtttttt mai rare trezirile)
acum nu stiu dc mi se pare (si a fost o coincidenta cu patul de voiaj) sau patul chiar are o influenta... cand l-am luat scria pe el ca pana la 2.5 ani poate fi folosit
M-ar ajuta si parerile/exeperientele voastre !!
Raspunsuri
roli25 spune:
Pe cel mare l-am mutat fortat la 1,6 ani, caci s-a nascut mezinul. A fost greu de tot, ca se dadea jos din pat de vreo 10 ori pana reuseam sa-l culc, adormea greu, trebuia sa stau langa el si o ora. Pana s-a obisnuit, mi-a pus nervii la incercare cateva luni.
Cel mic, are 2 ani si inca doarme in patutul de bebe, avand experienta celui mare in spate. Cred ca il mai tin cateva luni...cat o mai avea loc. Ma gandesc ce circ va fi la culcare...o sa coboare din pat sa se duca peste frate-sau...ne asteapta vremuri grele.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Luna1 spune:
Eu pe cea mica am transferat-o in pat normal ca cele de la ikea de copil, pe la un an si vreo 2-3 luni pentru ca nu mai suporta patutul. Acum doarme ca o regina in patul normal, cu bara de pritectie ca sa nu cada din pat.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
pussi spune:
Eu le-am mutat pe Tuste in patuturi normale la 2 ani si 1 luna. Am fost nevoita deoarece au inceput sa escaladeze patuturile de lemn cu grati. Sigur a fost grea acomodarea ... ideea ca sunt libere in camera, a durat vreo sapt. curiozitatea.
PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari
DOAMNE AJUTA!
dry_votka spune:
Eu tot pe la 2 ani, parca nu mai statea confortabil, si i-am luat un patut de copil cu protectie
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
bb_yasmi spune:
la 1 an si 10 luni am mutat-o in pat de "printesa" vorba ei... cu protectie sa nu cada. e ffff incantata de patul ei.
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
lisa79 spune:
Porumbita,cum adica nu are loc suficient?? mie tot mica mi se pare Ana in patut si e lunga si ea. eu cred c ao voi lasa cel putin pana la 2 ani,daca vrei sa il muti vezi ca ar trebui sa se gaseasca niste bare care le poti monta la pat normal pentru a-l impiedica sa pice/coboare din patut.
uite link aici:
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3882156&fromWidget=BRU%3ACategory%3ATop+Sellers
nu trebuie sa cumperi patut special ci doar sa atasezi protectoarele la pat.
Ana in concurs!
iuliacris spune:
Si eu intentionez s-o tin cat mai mult in patut, pana pe la vreo 2 ani, asta daca nu o sa vrea sa sara din el. Carla are doar 74 cm si 9,5 kg, deci e mai mititica, dar nu pare deranjata de marimea patului, desi se misca si ea destul in pat, nu se trezeste deloc noaptea. De ce nu incerci sa-l mai culci in patutul de voiaj, sa vezi cum se comporta, el are probabil somnul mai sensibil si se trezeste cand se loveste de lemn.
Poze...
...si iar poze
Iulia si Carla (4 martie 2009)
Porumbita spune:
pai si eu il vad inca pici insa se perpeleste in pat, obisnuieste sa ia pozitia echer si atunci nu mai are loc;
ruxandra_sb spune:
au inceput in patut clasic de lemn, mutat apoi in pat de voiaj (cu saltea adaugata) unde au ramas pana pe la 4 ani
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)