Cursuri de prim ajutor

Cursuri de prim ajutor | Autor: Porumbita

Link direct la acest mesaj

Sunt un pic socata;
Abia am aflat ca azi e ingropat tatal unei prietene;

A avut parte de una din cele mai stupide morti posibile: s-a inecat vineri cu o bucata de pui;
nu era singur insa sotia nu a stiut ce sa faca;
salvarea a ajuns prea tarziu.
Pt ca moartea a fost considerata suspecta i s-a facut autopsie; omul era perfect sanatos;

Inca nu imi revin de cand am aflat; am realizat ca nici eu nu stiu ce ar trebui facut in situatia asta; ok, am vazut in filme metoda heimlich dar nu am aplicat nici odata

Stiu ca la copii mici e diferit (pustiul meu are aproape un an)

As vrea sa fac un curs de prin ajutor, dar ceva practic, nu sa fie doar teorie, undeva unde sa inveti primele masuri de ajutor in caz de accident,arsura, inecat;
un curs serios;

stiti de asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Crucea rosie organizeaza astfel de cursuri: http://www.crucearosie.ro/activitati/prim-ajutor.html

"Cursuri de prim ajutor:

Crucea Rosie Romana organizeaza cursuri de prim ajutor premedical in conformitate cu prevederile Legii 139/1995 a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania si a Legii nr. 524/2004 pentru modificarea si completarea Legii SNCRR care stipuleaza ca, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.

Durata unui curs este de 12 ore. Cursurile sunt predate de medici, atestati ca formatori de prim ajutor premedical, iar SNCRR pune la dispozitie manuale si alte materiale didactice.

Cursul de prim ajutor se finalizeaza cu un examen, in urma caruia se primeste certificat de absolvire si legitimatie care confirma ca persoana este instruita sa acorde primul ajutor premedical.

Dupa absolvirea cursurilor de prim ajutor, persoana respectiva stie sa acorde prim ajutor in caz de:
- pierderea cunostintei;
- stop cardio-respirator;
- hemoragii;
- luxatii, entorse;
- arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie), innec.

Pentru a urma acest curs, contactati filiala de Cruce Rosie din judetul/orasul dvs!"

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Si eu am fost stresata de treaba asta asa ca m-am documentat. Iti pot trimite pe mail un document cu "Instructiuni de prim-ajutor". Acopera toate situatiile, inclusiv copii mici

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

dicirstea am trimis PM cu mailul meu

ms!

rozanaz ms de asemenea

Mergi la inceput

Am trimis doritorilor anuntati pana la ora asta, ma bag la . Tura a doua maine noapte.

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucames spune:

buna fetelor!! demult aveam in plan un asemenea curs, ca e vai de noi daca ne prinde vreo situatie nepregatiti...

dicirstea, te rog sa-mi trimiti si mie documentul, multumesc frumos!! ralucames@yahoo.com

pozici Stefania si Luca-Mihai

mama si sotie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu as introduce in liceu cursuri de prim ajutor. Orice persoana ar trebui sa stie asa ceva.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Materialul asta mie mi-a fost predat in scoala generala. La cabinetul medical erau panouri cu imaginile din brosura. A fost o idee buna dar prost aplicata, ca doar la 10-14 ani habar nu ai de viata, in general.

Din 2006 a apararut o lege (319) care obliga firmele sa aibe angajata o persoana cu atributii in securitate si sanatate in munca. Poate fi si doar cu 2 ore sau ctr cu firma abilitata.

Dar bineinteles ca firmele noastre fac asa ceva doar cand primesc vreun control de la ITM, adica rar sau la reclamatie, sau angajeaza pe cineva numai ca sa figureze in acte si sa fie in regula, dar fara ca persoana respectiva sa se ocupe cu adevarat de instruire in acest sens.

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

Mergi la inceput