ce fac cu galbenusurile?
Ma apuc de fursecurile cu stafide de aici si nu stiu ce sa fac cu galbenusurile care vor ramane...vreo idee/reteta (ceva usor...chec,...)
Off topic: Monica Elizabet voi face cerere sa se interzica postarea de poze cu mancaruri ...pai, tu stii cat am salivat io la tiramisul ala cu capsuni ? nu e drept!
(desi toata lumea zice ca e simplu de facut tiramisu, eu n-am avut curaj sa ma apuc pana acum...dar dupa ce am vazut varianta cu capsuni, nu mai am liniste pana nu fac ).
mami de Ana (22 mai 2007)
Raspunsuri
ML spune:
Biscuiti bicolori? Ma rog, nu prea mare ajutor ti-am dat; reteta asta foloseste un singur galbenus si este si cam migaloasa, dar sunt tare frumosi(pe Culinar este alta cu doua galbenuse):
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/10/biscuiti-bicolori.html#ixzz0c3ZVBXPi&w
Take joy! (poze)
monica-elizabet spune:
ciorba de burtaaaaa
maioneza de casa
creme pentru prajituri la care sa se foloseasca doar galbenusul
An@ ce haioasa esti
e super simplu de facut tiramisu...
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
carina spune:
Inghetata
Mousseuri de tot felul (la mine pe blog ai mai multe variante de fructe, ciocolata).
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
cristina22 spune:
daca nu, o masca de par+ulei de masline
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
gratiana77 spune:
Daca nu ai multe (1-2), atunci frecate cu zahar, turnat peste lapte cald si......baut. E un remediu f bun pt problemele de gat.
38+ (Amaris-Stefania)
AMR maxim 2 saptamani!
poze
mireluta39 spune:
Poti face o crema foarte fina pentru umplut prajiturile de casa cu foi sau pentru torturi: crema Laura
-8 galbenusuri,150g unt si 180g zahar se fierb la foc incet amestecand continuu pana se ingroasa
-crema racita se bate cu 350g unt si vanilie.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
An@ spune:
Multumesc tuturor pt sugestii..le-am bagat la cap sa le folosesc pe viitor.
Pana la urma am ales varianta cea mai simpla: o masca si restul galbenusurilor la macaroane cu branza la cuptor (am facut reteta la jumate si n-am avut decat 4 galbenusuri ).
ML - arata tare bine biscuitii aia , dar nu ma simt in stare (deocamdata) sa ma apuc de ei. Pana atunci mai exersez .
Carina, super ideea cu inghetata si mousurile...o voi pune in practica cat de curand. Mi-a placut tare blogul tau, faptul ca retetele au cate o "poveste" si prezentarea...asa muscate .
Cristina, masca s-a ales de unul .
Gratiana77 -galbenusurile frecate cu zahar (fara lapte) erau deserul preferat in copilarie (pt ca il preparam singuri)...din pacate mi-am pierdut "inocenta" copilariei si nu mai am curaj sa mananc oua crude (de frica "lighioanelor": salmonela &co).
Mireluta - am notat reteta de crema Laura, multumesc .
Galiciana, crema de zahar ars a fost prima pe lista recomandarilor...din pacate, mie nu-mi place.
Monica Elizabet, buna ciorba de burta , dar facusem deja ciorba de peste . Spune-mi si mie te rog de ce mi s-au latit fursecurile? oare trebuia aluatul mai gros (eu am pus toate ingredientele la jumatate din cantitatea din reteta)?
Multumesc inca o data tuturor pt sugestii si idei !
mami de Ana (22 mai 2007)
monica-elizabet spune:
trebuiesc puse la distanta unele de altele...de latit...nu mi s-au latit...nu stiu ce sa zic...poate a fost mai putina faina
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
Burtocika spune:
Din 3 galbenusuri - maioneza (mie-mi iese o cutie de 1 litru din aia de inghetata).
Din cate unul, frecat cu zahar - "sodou"; se freaca galbenusul cu zaharul intr-o cana pana se dizolva zaharul, se adauga lapte cald si un pic de rom si iese o nebunie !
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...