cum realizez un vulcan artizanal?

cum realizez un vulcan artizanal? | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Fetele stiutoare, ajutati-ma cu o idee: trebuie sa realizez impreuna cu fiica mea de clasa a patra un vulcan artizanal care sa "erupa" si sa se reverse. Aveti vreo idee cum altfel? Ce substante pot folosi, evident sa nu fie periculoase pentru copii?
Multumesc!
Sa aveti o zi buna!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

sunt o gramada de variante, in principiu cea mai folosita e cea cu praful de copt si otetul (acidul face ca baza - bicarbonatul de sodiu - sa creasca in volum si sa faca spuma - reactia exoterma).
uite aici ceva link-uri:
http://www.kids-science-experiments.com/makingavolcano.html
http://www.activitytv.com/138-erupting-volcano
http://crafts.kaboose.com/erupting-volcano.html

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

www.didactic.ro/files/5/experimenteminuniineprubeta115.doc" target="_blank">Vulcanul chimic de la didactic.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Uite cel mai simplu mod:
Materiale necesare:
- Oala de gatit
- Sticla de bautura carbogazoasa
- Pamant ud
- O lingura de bicarbonat de sodiu
- Un pahar de otet
- Colorant alimentar rosu

Experimentul

Pasul unu: Aseaza oala pe iarba si pune sticla de suc in mijlocul ei.

Pasul doi: Aseaza pamantul ud in jurul sticlei formand un munte. Aseaza pamant pana la gura sticlei dar ai grija sa nu iti intre si in sticla.

Pasul trei: Pune bicarbonatul in sticla

Pasul patru: Pune colorantul alimentar in otet

Pasul cinci: Pune otetul colorat in sticla si da-te in spate! Vei vedea cum spuma erupe din varful sticlei ca lava unui vulcan!

Sursa:calificativ.ro

Spor mami!Daca faceti asta in clasa,ti-as sugera sa pui un sac de plastic sau o bucata mare de folie ( metraj).

Nicoleta ,mami de Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

uau - supertare!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ce fain! Noi am facut prezentari de tornade faimoase (la facultate :-))) si am facut mini-tornade in sticle pentru toti din audienta .

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Ce fain! Noi am facut prezentari de tornade faimoase (la facultate :-))) si am facut mini-tornade in sticle pentru toti din audienta .

Cum? Cum? Vreau sa fac si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Multumesc de raspunsuri!
La bicaronat ma gandisem si eu dar nu imi venea in minte tehnica asa incat sa fie spectaculos. Multumesc inca o data!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

Cum? Cum? Vreau sa fac si eu!

Tisina

Tisina, am gasit pe net, au facut niste copii de clasa a doua :-)) din SUA (si noi la faculta, LOL) si iti scriu exact cum:
ai nevoie de: o sticla de plastic, apa, colorant alimentar (noi am folosit cerneala colorata ), otet si detergent de vase.
Pasul 1: pune in sticla doua treimi apa si adauga cateva picaturi de colorant alimentar.
Pasul 2: adauga o lingurita de otet si una de detergent de vase si strange bine capacul.
Pasul 3: Agita puternic sticla si invarte-o in stil hoola hoop.
Si vezi tornada . Nu e ceva iesit din comun, noi am impresionat audienta ca am dat la toata lumea material sa isi faca tornada ca final de prezentare si a fost dragut, si profa care ne nota a fost impresionata cu ce idee am venit :-)).

Mergi la inceput

Sa iei etichetele jos la sticle si sa fie de preferat sticle din plastic simplu, nu albastre, verzi etc.
Daca vrei sa faci cu copilul, sigur o sa ii placa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

E draguta si pasta de dinti pt elefanti (descompunerea apa oxigenate cu catalizator drojdie sau KI, cu detergent ca sa spumeze, plus eventual ceva coloranti alimentari).

Mergi la inceput