Magazinele de vise, dealeri de droguri periculoase
Mai intai cititi aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/882675/Marturie-din-infernul-celui-mai-nou-drog/
Si apoi spuneti-va parerea, dragi parinti! Cum este posibil ca sa se permita existenta acestor dealeri de droguri intr-o tara europeana? Cine ia procente din vanzarea catre tineri si copii a acestor droguri? Sefi ai politiei, ai guvernului, camarila prezidentiala? Cine?
Romania lupta impotriva coruptiei? Iata inca o dovada clara ca nu este asa?
Dar societatea civila...a luat vreo atitudine? Stiu ca s-a mai scris despre aceste magazine, dar nimeni nu a luat vreo masura. Exista vreun ONG care sa sustina o campanie impotriva acestor vanzatori de moarte?
Stiu, exista voci care spun ca nu te obliga nimeni sa cumperi! Ihim! Pustiul ala de 18-19 ani care vrea sa se dea "grande" in gasca lui de prieteni, sigur nu este obligat sa cumpere!
De ce? De ce se permite functionarea unor asemenea magazine? De ce se permite initierea tinerilor in lumea asta a drogurilor? Nimanui nu-i pasa??? Nimeni nu face nimic??? De ce??
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Raspunsuri
buli spune:
exact asta am citit acu 10 min.
mie faza cea mai tare mi se pare ca ex-ministrul nica a desfiintat agentia nationala antidrog. cam cit de iresponsabil sa fii ca sa faci asta?
mie abia chestia asta mi se pare STIRE.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
alina023 spune:
Exact! Da, Buli, si asta m-a frapat f tare! Dar la cat de indignata sunt nici nu stiu ce sa spun/scriu mai intai!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
dry_votka spune:
Pana azi, nu am crezut chiar asa ceva. Ma gandeam ca or fi cine-stie-ce substante care se folosesc la cine-stie-ce altceva, iar consumatorii ingeniosi le dau o alta "destinatie" - cum era cazul lacurilor "aurolac" si "argintolac" -pe care eu le foloseam in adolescenta pentru confectionarea martisoarelor (nu intelegeam de ce vanzatoarea se uita mai ciudat la mine cand le cumparam )
Nu am putut sa cred ca pot exista "prafuri" si "pilule" legale, cu scop declarat, la noi!!
Dar, am dat un search chiar asa : "magazine de vise" si iata:
http://espice.ro/categories/PILLS-SHOP/ECSTASY-LEGAL/
http://espice.ro/products/Crank%60d-New-3-Pack.html
""DESCRIERE PRODUS
DEZLANTUITE ACUM!
1 sau 2 pastile Crank`d te vor tine teaz de-al binelea si complet energizat pentru 6 ore. Acest produs este superior altor produse prin tehnologie, formulare si ingrediente.
Este conceput pentru un efect rapid si fara probleme care va dura pana la 8 ore si cel mai frumos lucru este ca nu contine BZP.""
si, daca nu as fi fost deja "masca", in final iata ce scrie
"ATENTIE!
INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!
PRODUSUL NU ESTE RECOMANDAT CONSUMULUI UMAN!""
...probabil "nefiind destinate consumului uman" scapa de sub anumite controale, incidente ale legii etc??
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
dry_votka spune:
Ma refer ca unele produse vad ca sunt prezentate direct ca atare - adica pentru a provoca "stari de bine" ...nu neaparat sub "acoperire" -gen sare de baie, ingrasamant etc.....
http://verze.ro
simtul umorului nu a murit
ariel_7000 spune:
atata timp cat pe ele apare scris "nu se recomanda consumului uman", "destinate colectionarilor", sunt perfect legale...caci, uite asa se gaseste o portita pt astia.
nu numai ca nu se iau masuri, dar fenomenul deja ia amploare. la noi in zona s-au deschis recent 3 astfel de magazine, dintre care unul plasat la parterul blocului meu, ironic, chiar langa unul de "pompe funebre"...
stiu ca a mai fost un subiect deschis in vara, pe tema asta, cand am ramas cam interzisa ca am vazut aici persoane care nu vedeau nimic rau in asta! dar m-am gandit ca poate sunt eu mai batuta in cap si mi se pare ca vad pericole acolo unde nu-s...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
anya spune:
Din cate inteleg din articol, vanzarea acestor produse s-a facut doar catre persoane majore (conform buletinului, ca la minte...). Fiind persoane majore...a fost alegerea lor si consecintele si le asuma. Daca era vorba de copiii, saream si eu.
Parerea mea e ca, legalizarea lucrurilor interzise duce la un mai bun control al folosirii acestora. Daca se vand la colt de strada, in scoli...ce control exista? Crezi ca cei care au luat "prafusorul" oficial nu l-ar fi luat si daca era de la dealer-ul din camin? Daca vrea sa se dea mare - se va da, indiferent de unde il cumpara.
Ma gandesc doar ca interzicerea acestor magazine va muta comercializarea in locuri ascunse si vor cumpara toti tancii...
Eu propun ramanerea pe piata a acestor magazine, dar un foarte strict control a produselor si categoriilor de clienti.
Educatia conteaza mai mult decat interzicerea.
Stiu ca s-ar putea sa-mi iau rosii (bune si ele pe timp de criza)
PS. Inca n-am incercat vre-o iarba sau prafusor.
alina023 spune:
Anya, atata timp cat ai tot timpul la nas asa ceva, chiar daca esti copil (si cand spun copil ma refer la 12-17 ani) si nu ai acces direct la ele, gasesti mult mai usor posibilitati de achizitionare (o fi si greu sa mearga sa cumpere un amic care are peste 18 ani!).
Stand in permanenta cu aceste magazine la colt de strada (sau la parterul blocului, vezi mai sus!) se creaza tentatia, se stimuleaza curiozitatea, te atrag, te indeamna (vezi chiar titulatura acestor magazine!). Tie chiar ti se pare ca au acces doar majorii la produsele lor???
Sau...daca s-ar interzice aceste magazine, chiar ai impresia ca accesul la aceste substante ar fi la fel de facil si cei tentati sa le incerce ar fi in numar la fel de mare ca si acum???
Un singur lucru nu inteleg si n-am sa-l inteleg indiferent de cum mi-l vei explica: copilului tau, din momentul in care va deveni major, ii vei permite accesul la dorguri daca asa va considera el oportun?
Citat:
"Din cate inteleg din articol, vanzarea acestor produse s-a facut doar catre persoane majore (conform buletinului, ca la minte...). Fiind persoane majore...a fost alegerea lor si consecintele si le asuma. Daca era vorba de copiii, saream si eu."
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
buli spune:
anya,
si cum crezi tu ca s-ar putea controla vinzarile?
eu cred ca trebuie clar inchise/desfiintate cu pedepse foarte serioase.
au murit deja oameni, ce ar trebui sa se intimple ca sa nu mai moara?
e altceva sa trebuiasca sa cumpere pe ascuns, si e cu totul alta problema sa fie la parterul blocului, sa-si poata lua cind vin de la scoala. adica poate unul sa incerce si din prostie.
nu inteleg deloc cum crezi tu ca se poate face control strict al categoriilor de clienti si al produselor.
anya spune:
Voi credeti ca in toaletele scolilor nu se vand droguri? Presupun eu ca mult mai nocive si in doze necontrolate.
Un "copil" de 18 ani nu va cere acordul parintilor sa ia droguri, indiferent ca si le procura de la magazin sau de la colt. Importanta e educatia din cei 18 ani de dinainte.
Copii mei desi au 4 si 7 ani deja sunt instruiti referitor la existenta unor "medicamente" rele care se numesc droguri si care ...."o gramada de povesti" cat rau fac, sa nu ia niciodata bombonele, pastilute de la oameni/copii straini fara ca parintii/educatoarele/invatatoarele sa stie...Mi-e teama de droguri ca si voua. Doar ca nu cred ca interzicerea totala a comercializarii e solutia. Orice fruct interzis devine mai tentant.
buli spune:
da, ok, orice fruct interzis devine tentant.
dar ideea e ca aceste "magazine" fiind atit de prezente nici nu mai au eticheta de interzis.
adica atunci cind cineva cumpara un drog pe ascuns stie ca e nu e ok.
dar astea, fiind la vedere si foarte disponibile, nu mai devin interzise, sint la fel de accesibile ca un suc sau o bomboana.
si din punctul asta de vedere nu e ok deloc. pentru ca nu vorbim de cei care au discernamint si stiu exact ce fac, ci de adolescenti care uneori vor sa fie cool, dar pentru care ar fi poate dificil sa alerge dupa dealerul de droguri, in schimb e mult mai usor sa intre in "magazinul" de la parterul blocului, care e deschis si cind iese sa duca gunoiul.
deci aceasta maxima accesibilitate nu e deloc ok.