Somnul de dupa amiaza a devenit un chin

Somnul de dupa amiaza a devenit un chin | Autor: greieras

Link direct la acest mesaj

Fetita mea tocmai a implinit 5 ani si nu mai vrea sa doarma la pranz. Pare obosita, casca in continu , dar adormitul e un chin...pentru mine. Nu mai stiu ce sa-i mai fac pentru ca nici nu are o atitudine de razvratire. Sta cuminte in pat dar n-ar tine ochiii inchisi nici sa o pici cu ceara. In ultimul timp a dormit dar a trebuit sa stau langa pat si cate o ora jumate. Pe mine chestia asta ma termina psihic, si imi fac un car de nervi, ceea ce bineinteles nu este bine pentru relatia noastra. Daca nu o culc la pranz ar trebui sa fie in pat cel mai tarziu la 7 seara, si n-ar avea timp sa petreaca si cu sotul care vine de la servici pe la 5, iar eu tin mult ca ei doi sa aiba timp impreuna. Lucrurile s-au schimbat in ultimele luni. Inainte adormea in maxim 15 minute, acum ii ia si cate 2 ore seara. Nu face scandal, sta in pat linistita...dar nu adoarme, si mi-e teama sa nu se acumuleze oboseala in timp. La ea mai ales se vede imediat cand nu doarme deajuns, pentru ca face cearcane.
La noi au fost si temperaturi foarte scazute si n-am putut iesi din casa cu saptamanile, asa ca nici n-a avut unde sa oboseasca.

Mai spuneti-mi cum e pe la voi. Duc asa o lupta interioara pe tema asta. Sa o culc, sa nu o culc...

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai si de ce o chinui? Las o sa nu mai doarma, e maricica!
Raluca de la 3 ani si jumatate nu a mai vrut nani la pranz si am incheiat capitolul asta ca ne chinuiam amandoua...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Si noi la fel, de pe la 4 ani nu am mai vrut sa dormim la pranz. Cand mai reuseam sa o culcam, atunci sigur se culca dupa 11 sau 12 noaptea.
Si acum la fel la 5 ani jumate. Nu dormim dupa amiaza, si la 8 jumate seara suntem in pat. De obicei adoarme pana la 9. Iar dimineata ne trezim la 8, ca mergem la scoala. Uneori o trezim noi la 8, alte ori se trezeste singura pe la 7 jumate , opt. Depinde cand a "cazut seara". Caci mai sunt seri in care cade pe la 8. E drept ca are activitati extra foarte multe.

Eu am lasat-o in pace, si vad ca este okay.

Liliana
Poze- martie 2008 ; Poze 1 ; Poze 2 ; Poze 3 ; Poze 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Greieras, citeam pe undeva niste sfaturi despre dormitul la pranz, care spuneau ca e ok chiar daca nu doarme, dar macar odihna de vreo ora (stat in pat linistiti, o carte, un desen animat frumos, ceva relaxant) ar fi necesara si suficienta. Copilul meu are 3 ani si 7 luni, iar de vreo luna nici pe el nu mai am sanse sa-l culc la pranz. Nici la gradi nu mai doarme decat f putin (ca e cam obligat), max 1 ora, apoi se fataie, merge la baie, vorbeste in soapta cu el insusi. Cam asta e... Nu te mai stresa atat, stiu exact cum e, asa ca mai bine va scutesti de stres si pe tine si pe copila ta.
Multa sanatate!

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Daca ar fi sa o pot lua de la capat si sa dau timpul inapoi,faza asta cu somnul de amiaza obligatoriu ar fi prima stearsa de pe lista.A mers la gradi cu program lung,ca nu am avut de ales,acasa iar o puneam sa doarma,de frica sa nu fie prea obosita seara..Abia in grupa pregatitoare m-am desteptat si am lasat-o sambata si duminica sa nu doarma la amiaza,si era asa de fericita.A mea avea energie si se fataia in somn,la gradi primeam reprosuri ca nu a dormit,ca a vorbit cu nu-s ce copil,dar acasa daca nu dormea de pranz nu era nervoasa sau mofturoasa ,ca alti copii.Asta a si fost conventia:nu dormi la pranz,dar fara mofturi si culcarea -seara la 8-8.30.Daca nu are multa activitate fizica sa o oboseasca,nu vad de ce sa faci risipa de energie si sa o obligi sa doarma.Daca rasfoieste o carticica sau asculta o poveste,linistita,cred ca e suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Greieras,

la 5 ani este posibil sa nu mai aiba nevoie de somn de dupa-amiaza. A mea a renuntat imediat dupa 2 ani si de atunci macar doarme mai bine noaptea si adoarme la ore normale.

Nu o forta; culc-o seara mai devreme ca sa-si faca somnul si las-o in timpul zilei in pace, caci va incepe sa perceapa dormitul ca un chin.

Isi va regla foarte usor somnul de noapte, va dormi mai mult si va adormi mai devreme si nu va mai avea nevoie de somn in timpul zilei.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput