Mama de printz la 57 de ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

eu ma gandesc si la faptul ca nu cred ca au ALES ei sa devina parinti abia acum. Cine stie ce poveste au in spate, ce incercari, cat s-au chinuit pana aici, cate FIV-uri. daca abia acum au reusit...sper sa fie fericiti cu totii. Cine s-a luptat cu infertilitatea cred ca intelege ca dorinta cea mai mare a unor oameni este aceea de a avea propriul copil. Si uneori nu mai depinde varsta la care o fac.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Felicitari parintilor!

manon foarte urat te exprimi!
Sper ca atunci cand te vei apropia de 60 de ani sa ajungi la geriatrie din moment ce asta crezi ca e indicat.

Tatal meu are 67 de ani. In fiecare dimineata se trezeste la ora 6, la 7 pleaca la serviciu, merge pe jos o distanta considerabila (cei mai multi indivizi de varsta mea se ingrozesc numai la gandul ca ar putea sa mearga atata pe jos); la ora 12,30 pleaca de la serviciu, din nou pe jos, din nou o distanta mare sa o ia fie-mea mai mare de la gradi, o duce acasa, se intoarce la serviciu, unde sta pana la 16, cand vine din nou pe jos acasa. Unde o ia in primire pe fie-mea a mica cu care sta pana venim eu sau sotul, in jur de 7-7.30. Fata are 1 an, e la momentul mers cocosat tinand-o de manuta prin toata casa.
Tata nu se plange niciodata de oboseala, nu are probleme de sanatate.
Eu si sotul in schimb suntem toata ziua pe la doctori si luam o gramada de medicamente.

Si acum ca amandoi avem experienta in cresterea copiilor nu m-as supara daca as avea un fratior sau surioara

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Adica ce sa o intreb pe mama mea? Daca mai vrea un copil? Ce lagatura are ce vrea mama mea cu subiectul in cauza??? Printesa evident ca l-a vrut, ca altfel nu il facea. Si clar ca nu l-a facut din plictiseala sau ca sa isi gaseasca un rost in viata, ci pentru ca probabil si l-au dorit de ani de zile si nu au considerat ca a venit (inca) momentul in care sa nu mai poate purta de grija unui copil mic. Am dat exemplu relatia parintilor mei cu copiii mei pentru a demonta teoria ta ca niste oameni de 60 de ani nu pot avea energia necesara cresterii unui copil.

Foarte urata exprimare, auzi, la 60 de ani sa treaca la geriatrie!!!! Pai in tarile civilizate, vaduvi/e, divortati, la 60 de ani se re-casatoresc si iau viata de la capat (nu neaparat facand copii, ca majoritatea au din casatoriile anterioare) si tu gata, i-ai bagat deja cu un picior in groapa. Intr-adevar, in Romania daca iti refaci viata la batranete, esti aratat cu degetul, dar asta este pentru ca ne place sa cautam motiv de barfa si de a le tine socoteala altora. Foarte urat!

Atata vreme cat ei sunt fericiti iar micutul nu are de ce fi nefericit, nu vad ce treaba ai tu (sau altcineva din afara) sa ii judeci.

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui manon

multa dreptate ai!! ma gandesc chiar ca ar fi o idee buna pentru multe persoane varstnice care nu mai gasesc un scop in viata...sa faca un copil, asa...sa aibe cu cine se juca...
intreab-o pe mama ta daca n-ar fi dispusa sa-ti ofere un fratior sau o surioara...mai ales ca acum aveti amandoua experienta in cresterea copiilor.
fetelor, ia intrebati-va parintii inainte sa aplaudati acest gen de experiente. eu vorbesc despre parintii obisnuiti, nu os domnesc. femeilor care se apropie de 60 ani le prinde bine o cura la geriatrie nu lauzia.
ma rog, chestie de optica.
Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Daca unii oameni nu se simt in stare sa isi creasca copiii la o varsta mai inaintata, asta nu inseamna ca toti sunt la fel. SUnt multe cazuri de copii nascuti cu tati batrani (50-60 de ani) dar pt ca mama e mai tanara, nimeni nu se mai scandalizeaza. Mama mea are varsta acestei femei si mi se pare ca se comporta excelent cu copiii mei, se joaca cu ei in parte, pe podele, pe sub mese, ii cara in spate, etc. Tata are 60 de ani si are mai multa energioe decat mine. Daca eu ma urc in masina sa merg la supermarket, el numai pe jos se duce, este ca un titrez, mereu se invarte si nu sta locului o clipa. Se culca tarziu, se scoala devreme. Ca sa nu mai vorbesc de sporturi, ca joaca fotbal cu fi-miu fara nici o treaba, pe cand ta-su (de 30 de ani) gafaie dupa cateva minute.

Mi se pare o rautate gratuita ca in loc sa te bucuri de bucuria cuiva, sa vii sa scoti in evidenta aspectele negative. Toti putem muri, oricand. Daca ai grija de tine, traiest sanatos, te ingrijesti, mananci sanatos, ai sanse mai mari sa iti vezi copiii ajunsi adulti decat unul care ii face la 35 de ani si isi bate joc de viata lui mancand aiurea, neingrijindu-se, etc.

Ar fi tare frumos sa ne putem bucura de bucuria altora fara sa ii judecam aiurea.

31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Adica pentru tine o femeie care se apropie de 60 de ani e buna de Geriatrie?Te felicit pentru ca tocmai mi-ai jignit parintii !Indirect,ce-i drept,dar ai facut-o !Mama are 55,merge pe 56,tata are 60 de ani iar anul trecut mama mea a fost suspecta de sarcina (s-a dovedit un chist dar la primul control ginecoloaga asta i-a spus ) si ambii se hotarasera sa tina copilul ,asta cu 3 nepoate de 3,12 si 14 ani .Pe bune ca mi-as dori sa te vad cum vei arata TU la aproape 60 de ani !Bey,ce minte au unii!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Si felicitari printesei pentru ca a avut curajul saramana insarcinata la varsta asta pentru a-si implini visul !Daca pe mine,la 35 de ani si cu un copil de 12 ma doare ca nu mai pot avea alt copil si sufar mult pentru asta darmite o femeie care pana acum nu a cunoscut ce inseamna sa fi mama!
Sa le dea Dumnezeu sanatate si bebicului si parintilor !
Si sa nu uitam ca oamenii pot muri si pe la 80-90 de ani , nu la 50-60 !
In Biblie sunt atatea exemple de femei care au nascut tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu cred ca problema se pune altfel: lasand la o parte faptul ca probabil, mamica a avut probleme de sanatate de a avut curajul acesta, pt ca nu-i usoara deloc "optiunea"... insa ... problema se pune la copil. foarte tanar poate avea nesansa sa raamana fara sprijinul parintilor.. asta gasesc eu ca e trist...
dar poate are noroc imi imaginez ca parintii au o viata mai usoara decat noi, plebea! ... daca vor trai 100 de ani...

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

ar trebui sa ne simtim vinovati pentru ignoranta altora ??!! habar n-aveti ce inseamna geriatria, doamnelor si domnisoarelor (unele) si ce tratamente exceptionale se fac acolo. adica ...sunteti docte in materie de creme, tratamente cosmetice, liftig-uri, implanturi, etc. dar credeti ca institutul de geriatrie e un fel de azil de batrani ??!! daca tot aveti net ...informati-va!! si traiti-va viata ca puteti face copii si la pensie...
hai, pa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Citat:

ar trebui sa ne simtim vinovati pentru ignoranta altora ??!! habar n-aveti ce inseamna geriatria, doamnelor si domnisoarelor (unele) si ce tratamente exceptionale se fac acolo. adica ...sunteti docte in materie de creme, tratamente cosmetice, liftig-uri, implanturi, etc. dar credeti ca institutul de geriatrie e un fel de azil de batrani ??!! daca tot aveti net ...informati-va!! si traiti-va viata ca puteti face copii si la pensie...
hai, pa!!

tu ai o mare problema cognitiva. Doamnele au inteles foarte bine ce spui, nu suntem atat de "ignorante" sa nu stim ce-i aia geriatrie, tu insa nu prea intelegi ce citesti... nimeni nu a confundat geriatria cu azilul de batrani, s-au facut insa niste analogii pentru ca doar o persoana in varsta (batrana) apeleaza la geriatrie, nu? reiese clar din denumire.

Nu vad care e problema ta referitor la varsta la care fac altii copiii!

UIte ca sa te oripilezi si mai tare iti mai spun ceva: sotul meu a fost mai intai bunic de la copiii din prima casatorie,... dupa care l-am facut eu din nou tatic! La 57 de ani e bunic de baieti de 10 si 5 ani si, tatic de fetite de 2 ani jumate. Iar eu am 40.

si nu suntem printi si nici fitosi.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Citat:

hai, pa!!

Si din cuvintele tale ce se intelege?Daca pe noi ne trimiti sa mai luam niste lectii de internet,nu crezi ca ar trebui sa-i ceri si tu mamei tale niste lectii de bun simt?Se pare ca iti lipseste teribil!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lachione
[br

tu ai o mare problema cognitiva. Doamnele au inteles foarte bine ce spui, nu suntem atat de "ignorante" sa nu stim ce-i aia geriatrie, tu insa nu prea intelegi ce citesti... nimeni nu a confundat geriatria cu azilul de batrani, s-au facut insa niste analogii pentru ca doar o persoana in varsta (batrana) apeleaza la geriatrie, nu? reiese clar din denumire.

Nu vad care e problema ta referitor la varsta la care fac altii copiii!

UIte ca sa te oripilezi si mai tare iti mai spun ceva: sotul meu a fost mai intai bunic de la copiii din prima casatorie,... dupa care l-am facut eu din nou tatic! La 57 de ani e bunic de baieti de 10 si 5 ani si, tatic de fetite de 2 ani jumate. Iar eu am 40.

si nu suntem printi si nici fitosi.

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
[/quote]

Lachione,nici ca puteai sa-i raspunzi mai potrivit!

Mergi la inceput