congelarea laptelui matern
Buna dragi mamici!
Am tot citit pe forum despre acest subiect asa ca l-am pus si eu in aplicare, numai ca pe parcurs am intalnit ceva probleme. Sper ca ma poate ajuta cineva.
O sa va descriu cam pas cu pas ce fac eu- poate vreo etapa este gresita si ma puteti corecta.
Am o bebelusa de 6 luni pe care o alaptez inca. Pentru ca am foarte mult lapte, am hotarat sa ma mulg si sa congelez acest lapte. Am congelat laptele in pahare de unica folosinta, asa cum am citit ca au procedat si alte mamici. Am inceput sa congelez lapte din decembrie. Acum m-am hotarat sa reinprostez rezerva, asa ca decongelez lapte pe care i-l dau bebelusei la masa de seara , iar ce adun in timpul zilei il congelez.
Asa ca scot paharele cu lapte congelat din congelator dimineata si le pun in frigider, unde le las pana seara la ora 21, inainte de baita. Atunci transfer laptele din pahare in biberoane si le pun intr-un vas cu apa combinata: calda cu fiarta.
Apoi fac masajul fetitei si urmeaza sa aduc biberonul ca sa i-l dau. Numai ca laptele are un gust si miros un pic ciudat- un pic acrisor cred. De cand i l-am oferit asa nu mai bea un biberon de 200 ml cum facea de obicei, ci bea numai 130-140 ml.
Imi puteti spune unde gresesc? Cum sa fac sa fie bine?
Va multumesc tare mult.
Raspunsuri
roli25 spune:
Acoperi paharele cand le congelezi?
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Eseea spune:
iti sugerez sa congelezi laptele in borcanele de alea pt urina ( cand duci pt urocultura). Sunt sterile, apoi chiar le poti steriliza in sterilizator. Eu asa am facut, din fericire nu am avut nevoie de acel lapte.
Sfatul meu este insa urmatorul. De ce sa ii dai lapte congelat fetitei daca tu ai asa mult?? Alapteaza pe bb, sa beneficieze de lapte proapat, sanatos, cald, direct de la sursa. sa nu mai zic de apropiere si sentimentele nascute din alaptat. Oricum laptele congelat il poti tine vreo 3 luni la congelator, in tot acest timp ai tot timpul din lume sa reimprospatezi rezerva. Numai bine.
Mami de fetita si de baietel
ancan2001 spune:
Va tare multumesc ptr raspunsuri.
Cred ca voi renunta la congelare si ii voi da atat cat voi avea. Eu am recurs la metoda cu biberonul de seara ptr ca bebelusa mea e tareeee alintata si sugea numai cate 3-4 minute si adormea si cu toate chinurile mele nu se mai trezea. Dar apoi toata noaptea ma trezea din 2 in 2 ore ca sa pape si la fel facea - mai ceva ca la nastere.
Asa , de cand cu biberonul, printesa mea a inceput progresiv sa bea din ce in ce mai mult - de la 120 ml si acum ajunsesem la 200 ml. Si aveam si eu putin control la cat bea. Si s-a mai reglat si cu somnul - adica acum se trezeste doar o singura data pe la 3, ceea ce este foarte bine - cred eu.
Multe persoane imi spun ca Alecsandra e destul de maricica si ar trebui ca de acum sa nu se mai trezeasca peste noapte, dar eu zic ca inca micuta. Ai vostrii copilasi cum au fost???
Imi face placere sa mai vorbim. Acum am descoperit aceste forumuri. Numai bine.
makydenis spune:
Buna, al meu flacau are 1 anisor si inca se mai trezeste noaptea si de 2-3 ori (cred ca simte ca se apropie sfarsitul alaptarii si profita din plin, zic eu).
Pana in 6 luni se trezeaa doar o singura data, dar cred eu ca de cand il chinuie dintisorii face asa, plus de dorul meu...
CriPOD spune:
Congeland laptele se distrug anticorpi valorosi. Nu o priva de ei, nu pentru motivul ala.
pepit