Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 10
Sabina spune:
pisicuta, iti spun eu de ce iese cu kaft, pt ca e f nasol sa spui ca tu iti cresti copiii in spiritul sensiblitatii si al intelegerii si sa vina careva sa-ti tranteasca ca de fapt cresti niste mototoi slabi de inger.
Eu raman tot la parerea ca in timpul zieli trebuie sa schimbati ceva, ca pana nu ajunge la un echilibru interior cu toate schimbarile din viata lui nu va adormi cu usurinta.
Imi amintesc de mine la o bursa in Germania, aveam pur si simplu o oboseala lingvistica, nu ma puteam odihni calumea ca-mi zburau cuvintele prin cap....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina ca-mi zburau cuvintele prin cap.... |
taaare
pisicuta,
cred ca aia cu "te culci pt ca spun eu" nu era pt tine, era din rubrica "furatul topicului"
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
conchita spune:
citat din mesajul lui pisicuta si matei PS: de ce a trebuit ca unele persoane (va stiti, nu dau nume ca nu e frumos) sa-mi furati topic-ul si sa incepeti sa va certati in loc sa ajutati cu un sfat? |
eu nu ma simt cu musca pe caciula si in general nu reactionez la acuze de-astea anonime in grup. or dai nume, or nu stiu... sfaturi nu ti-am dat, doar ti-am povestit cum procedez eu, pe prima pagina. am intervenit dupa enspe pagini la insulta indreptata contra copilului meu. dovada de consecventa, dealtfel, faptuiesc ceea ce predic: cand cineva are o problema, copil sau adult, nu-i dai ignore, ci risipesti timp si energie sa-i explici frumos si sa-l intelegi.
pisicuta si matei spune:
citat din mesajul lui Sabina Eu raman tot la parerea ca in timpul zieli trebuie sa schimbati ceva, ca pana nu ajunge la un echilibru interior cu toate schimbarile din viata lui nu va adormi cu usurinta. Imi amintesc de mine la o bursa in Germania, aveam pur si simplu o oboseala lingvistica, nu ma puteam odihni calumea ca-mi zburau cuvintele prin cap.... |
da din pacate am fost depasiti de situatie si experienta zero intr-un astfel de caz. Suntem in cautari de materiale de psihologia copilului care dezbat aceasta situatie si daca are cineva cumva orice legat de subiect as fi foarte recunoscatoare daca l-ar pasa si la mine
pisicuta, cred ca aia cu "te culci pt ca spun eu" nu era pt tine, era din rubrica "furatul topicului" |
u're fogiven
conchita spune:
citat din mesajul lui pisicuta si matei da din pacate am fost depasiti de situatie si experienta zero intr-un astfel de caz. Suntem in cautari de materiale de psihologia copilului care dezbat aceasta situatie si daca are cineva cumva orice legat de subiect as fi foarte recunoscatoare daca l-ar pasa si la mine |
pisicuta, mi-am amintit ceva. voi mai faceti masaj seara dupa baie? ca noi da, si am invatat niste tehnici de presopunctura care o ajuta sa se relaxeze cand e prea agitata. pe langa ca activitatea in sine e foarte relaxanta, o las sa se unga si ea cu "baby lotion" ( de fapt, body lotion cu lavanda, are efect calmant). nu stiu, e o idee, la noi functioneaza.
cat despre cauza-cauza a anxietatii, eu tot cred ca trebuie extra-atentie pana invata limba si se adapteaza la noul mediu.
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alra
supernanny e declarata a fiind naspa pe DC. si psihologii la care te duci cand ai probleme (sau conflicte?) cu copilul, tot niste nasoi sunt. toti sunt depasiti. dr spock un ratat. si lista e lunga. Vacanta cu Laura in Romania |
Oh, scuzemoati atunci :))
buflea spune:
Desi personal sunt adepta metodei de educare si crestere a copilului sugerata de Accept, nu cred ca exista o solutie standard. Eu imi iubesc copiii dar nu sunt sclavul lor. Asa cum lor trebuie sa le fie bine, sa doarma linistiti, la fel trebuie sa dormim si noi (parintii) si fiecare doarme cel mai bine si mai confortabil la el in pat. In casa exista reguli pe care le respectam cu totii si pe masura ce crestem invatam usor, usor sa fim independenti si sa avem incredere in noi. Sau, cum a spus Accept, invatam ca atunci cand cadem trebuie sa incercam mai inati sa ne ridicam singuri si daca nu se poate, atunci cerem ajutor.
Regula la noi este ca in patul parintilor se doarme numai in weekend - astfel incat sambata si duminica de dimineata (3:00-4:00) vin si se strecoara la noi. Daca se intampla sa vina in timpul saptamanii ii duc inapoi in patul lor. Acum deschid usa si intreaba : mama, e weekend ? ... mie mi se pare o regula foarte buna care la noi functioneaza in sensul ca si copilul traieste experienta dormitului cu mama si tata dar si noi parintii avem timpul si intimitatea nostra. Nu serios acum, cum rezolvati cu viata sexuala daca voi dormiti noapte de noapte cu copilul intre voi ?
citat din mesajul lui ruxij Ea spune ca trebuie sa pui copilul in pat, ii spui ca e ora de culcare, apoi te asezi jos pe podea cu capul in jos si nu scoti nici un cuvant. El se da jos, tipa, urla, vine la tine, te bate,zgarie etc. NU SPUI NIMIC, FARA UN CUVANT il pui inapoi in pat si te asezi iar pe podea. Repeti asta pana cand adoarme. Prima oara poate dura si o ora. E f. important sa nu vorbesti cu el. Cu timpul iesi din camera direct, dupa noapte buna. Daca iese din camera, il duci inapoi fara sa ii vb. Tb sa nu ii vb ca sa inteleaga ca decizia e finala, e ora de culcare, nu de negocieri. |
Metoda de mai sus am folosit-o si eu fara macar sa stiu ca e patentata. La noi a dat randament 100%. Am folosit-o cand am avut o situatie similara cazului in discutie - il duceam la culcare si cand plecam din camera, se dadea jos din pat si venea dupa mine. Regula la noi este ca dupa procedura de culcare (desene, baie, citit), ne punem in pat, dam drumul la muzica, ne pupam si "noapte buna" - nu sta nimeni langa ei, nu ii mangaie nimeni, nu doarme nimeni cu ei in camera.
In prima zi am inceput sa negociez, sa ii explic, sa ii promit, sa-l rog, sa ma enervez ...etc. Esec total. In a doua zi, l-am luat de mana si l-am pus direct in pat fara nici o vorba ...a venit dupa mine de 12 ori (numarate). Nici nu ma mai duceam jos, il asteptam pe scari. Tot ce incerca era sa obtina o negociere. A treia zi s-a dat jos din pat de 4 ori ... din a 4 zi nu a mai venit dupa mine. S-a intampla sa nu fie foarte obosit si daca il pun in pat, il aud cantand, imitand tot felul de avioane ... deci se joaca pe intuneric pana cand adoarme. In general sunt foarte stricta si ma tin cu sfintenie de program - procedura de culcare incepe la 7:30, la 8:45 anadoi sunt in pat - nu ma intereseaza daca le e somn sau nu, ei trebuie sa fie in pat, cu lumina stinsa la max 9:00.
lara_c spune:
citat din mesajul lui alinutza00 lara, pe la fiecare subiect de genul asta pui aceeasi intrebare...ti s a mai raspuns, ti se raspunde, dar peste o luna cred ca te vei intoarce fix la fel de nedumerita... Ca nu functioneaza metoda ...de unde stii? Nu le am auzit pe conchita, sabina, buli, anca_a, denizel etc plangandu se de probleme cu ai lor copii. Si nici pe mine nu ma vei auzi. Pentru ca ele nu exista, asta nu inseamna ca i totul roz, avem si noi conflicte, le rezolvam discutand, negociem, trecem peste... Si sa ti raspund totusi la cateva intrebari...nu mi vine sa cred ca nu ai auzit de bariere de pat, costa vreo 30 euro una, le fixezi si uita asa nu tb sa ramai in patul conjugal de la ora 21 , de teama ca vor cadea. Ce facem cele cu 2 copii...evident nu l culcam pe primul in alta camera de cum apare al doilea . Bebe 2, dupa ce adormea la titi, il puneam intr un landou langa pat, asta in primele luni, de obicei dupa prima trezire ma mutam cu bb in cealalta camera, de teama sa nu l trezeasca pe David, nu s a intamplat insa niciodata. Dupa ce a mai crescut Toma dorm cu amandoi in pat, da, l am trimis pe tati dincolo, nu te ingrijora, avem o relatie buna, si a dorit foarte mult copiii, ei sunt pe primul loc pentru noi, asa ca nu avem probleme cu asta. Se mai intampla des si ca David sa doarma cu sotul, eu cu Toma. Dupa ce adorm copiii revin la sot, mai stam cateva ore impreuna. Toma inca se mai trezeste noaptea sa bea apa, de asta dorm cu ei, dar curand probabil nu se va mai intampla, asa ca voi ramane la sot . Dimineata se trezesc f fain, eu sunt deja prin casa...pe Toma il aud razand de cum s a dat jos din pat, incearca sa ma sperie facand pe leul, imi sare in brate. David, in timpul saptamanii trebuie sa l trezesc eu pentru gradi...in week doarme cat vrea, mai mult de 9.30 oricum nu a dormit niciodata...vine si el top top la noi, zambind si cerand in secunda 2 micul dejun... Nu mai stiu daca ai intrebat si altceva, oricum, ma vor piticii acum... alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
Intrebarea am pus-o de 2 ori.Si am mentionat asta in postarea precedenta (deci nu ma fac ca..n-am intrebat).Am postat si raspunsurile.Care mi se par aberante .Ma refer la acela cu...nu imi pun copilu' la somn devreme ca sunt in CIC doi ani si nu vreau sa ma scol la 6.30 - 7.00.Sau taicasu' vine tarziu etc.Da copilu ce vina are???E parerea mea, ok? Si eu am fost in concediu de materniatate si ce-as mai fi dormit pana la 9...da nu ma lasa inima sa tin un pui mic treaz apana la 11.
Nu e vb ca nu inteleg sau ca nu am auzit de bariere protectoare.Acelea sunt pt patutul copilului cand depaseste varsta de patut de bebe (cot) nu la patul parintilor.
In fine,fiecare face cum vrea, dar eu nu vad de ce sa dorm in camera noastra cu un copil sau 2, sotul pe nu stiu ce canapea cu al treilea, etc.Si in timpul asta sa tot zbiere si tot sa fie nemultumiti si sa caut alte si alte solutii mai putin pe aia care trebuie...Am mai spus, daca este vb de spatiu locativ , asta este altceva.Trebuie sa se descurce.
La cele la care functioneaza , bravo voua.Daca va functioneaza si casnicia asa , la fel, bravo!
Nu este cu rautate, din contra imi dau seama cat de norocoasa sunt ca am un copil care mi se culca la 7.30 max 8 , fara crize , fara sculat noaptea, vesela , sanatoasa, socialbila si in acelasi timp am timp si de mine si de sot si de o viata normala.Atata timp cat ea e obosita (merge la grupuri pt bebei/ la joaca afara/la innot - nu la tv sau in casa toata ziua) si de abia asteapta dupa baita sa se culce, e fericita in patutul ei , in camera ei cu jucarii, chair nu vad de ce nu as pune-o la culcare.
Este timp de absolut tot daca te organizezi.
La mine (si la 90% din persoanele cu copii mici pe care le cunosc) a functionat pusul copilului in patul sau. Nici plansete nu am avut nici sculat noaptea.Celelalte 10% (repet, din cunoscutii mei/rude) au aplicat metoda dormitului in acelasi pat /camera si intr-unul din cazuri nici la 6 ani nu vrea copilul la culcare cand tb si nici singur.Se culca asa pe la 11.30-12 se scoala si la 10 dim si toata ziua e cheaun..De aia am intrebat si aici (da de 2 ori, mea culpa, dar nu a fost identica intrebarea).Si din ce am citit, nu sunt convinsa ca functioneaza.Iarasi parerea MEA.
Exemplele pe care le-ai dat tu mai sus nu are rost sa le comentez ca ar insemna sa scormonesc prin postari mai vechi si nu are rost sa aduc in discutie problemele intampinate de aceste persoane(mai ales ca nu ele s-au autonominalizat)
Genul asta de discutie in totdeauna o sa iasa cu scantei, oricum pana la urma este important ce metoda functioneaza pt voi.
Doar ca aici posteaza persoane care se plang de sculat de n-spe mii de ori pe noapte/ copii obositi/agresivi/apatici/ mamici cu depresii.
Degeaba imi spune x ca ea crede ca si-a crescut bine coppilu' si in acelasi timp imi spune ca de oboseala a intrat in depresie grava, s-a imbolnavit/copilul zbiara/ nu mananca/ nu doarme.Sincer nu vad de ce mi-as pune familia prin asa ceva..
Si fiecare are dreptul la o parere.Nu?
Mi-am dat si eu cu parerea avand in vedere ca, prin metoda mea nu am avut NICIUNA dintrea aceste probleme.
Dar cum spuneai tu mai sus, oamenii nu sunt dispusi sa se schimbe sau sa isi schimbe viziunile, nici macar cand striga 'help'
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
freedelia spune:
Lara -- faptul ca al tau copil se comporta cum vrei tu nu il face in mod automat un copil multumit, satisfacut de relatia cu parintii si constient de valoarea pe care o are. Acestea sunt principalele obiectii pe care le aduc eu dresarii copilului astfel incat sa se comporte cum ne asteptam noi.
Nu cred ca vreuna din mamele AP care au postat la acest topic neaga faptul ca metoda celalata (adica ne-AP) da rezultate mai buna dca judeci din cum se comporta copilul, vazut din afara. Dar in acelasi timp, eu cel putin prefer sa am un copil care nu sta slush in fatza mea, dar nu are probleme psihologice (in copilarie sau mai tarziu).
Eu una am avut MEREU o teama enorma de despartirea de parinti. Am plans la gradinita ani de zile, mai tarziu cand ma intalneam cu educatoarele inca ma tineau minte, ca nu au mai avut copil care sa planga atata. Am dormit cu mama (la mine in camera) pana cand am avut primul prieten (13 ani) si apoi am mutat dependenta de parinti pe dependenta de iubiti. In tabere plangeam si nu ma bucuram de nimic. Imi era un dor continuu de parinti. Si consider ca toate aceste sentimente se trag din faptul ca mama a ascultat de "binevoitori" cand eram mica si m-a lasat sa plang, apoi m-a dus la gradinita si a insistat in ciuda plansetelor mele, etc.
Si eu ma consider norocoasa ca am o familie minunata si ca suntem atat de apropiati cum suntem. Baiatul mei cel mare (aproape 6 ani) deja nu mai vine la mie in camera noaptea aproape niciodata, dimineata cand se scoala inaintea noastra (in weekenduri) nu mai vine sa ne dragalim, se duce direct in camera de joaca. Asa ca varsta la care sa stam toti dragaliti in pat nu tine prea mult si nici nu mi-ar trece prin cap sa nu ma bucur de ea acum cat pot.
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
lara_c spune:
citat din mesajul lui freedelia Lara -- faptul ca al tau copil se comporta cum vrei tu nu il face in mod automat un copil multumit, satisfacut de relatia cu parintii si constient de valoarea pe care o are. Acestea sunt principalele obiectii pe care le aduc eu dresarii copilului astfel incat sa se comporte cum ne asteptam noi. Nu cred ca vreuna din mamele AP care au postat la acest topic neaga faptul ca metoda celalata (adica ne-AP) da rezultate mai buna dca judeci din cum se comporta copilul, vazut din afara. Dar in acelasi timp, eu cel putin prefer sa am un copil care nu sta slush in fatza mea, dar nu are probleme psihologice (in copilarie sau mai tarziu). Eu una am avut MEREU o teama enorma de despartirea de parinti. Am plans la gradinita ani de zile, mai tarziu cand ma intalneam cu educatoarele inca ma tineau minte, ca nu au mai avut copil care sa planga atata. Am dormit cu mama (la mine in camera) pana cand am avut primul prieten (13 ani) si apoi am mutat dependenta de parinti pe dependenta de iubiti. In tabere plangeam si nu ma bucuram de nimic. Imi era un dor continuu de parinti. Si consider ca toate aceste sentimente se trag din faptul ca mama a ascultat de "binevoitori" cand eram mica si m-a lasat sa plang, apoi m-a dus la gradinita si a insistat in ciuda plansetelor mele, etc. Si eu ma consider norocoasa ca am o familie minunata si ca suntem atat de apropiati cum suntem. Baiatul mei cel mare (aproape 6 ani) deja nu mai vine la mie in camera noaptea aproape niciodata, dimineata cand se scoala inaintea noastra (in weekenduri) nu mai vine sa ne dragalim, se duce direct in camera de joaca. Asa ca varsta la care sa stam toti dragaliti in pat nu tine prea mult si nici nu mi-ar trece prin cap sa nu ma bucur de ea acum cat pot. 31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006) POZE |
DRESEZ COPILUL?
Punandu-l la somn la ora 20.00 la 15 luni???In loc de ora 23.00????
Mei...e bebe nu adolescenta!!!
Ca nu o tin cu mine in pat pana pleaca la intalniri cu baieti????
Cum anume o dresez?Unde e recompensa si pedeapsa?
Cine a vb de shuush in fata mea???Cand am zis eu ca tb lasata sa planga????
In primul rand daaca vrei sa folosesti cuvantul DRESAJ te sfatuiesc sa te referi la copiii tai.
Cat despre cat de multumit e copilul meu, stai linistita ca e foarte fericita.Fapt care se reflecta in comportamentul ei - nu are accese de agresiune/ras/plans/tantrumuri.E vesela si sociablila.Se adapteaza peste tot.In orice tara.
De unde ai tras tu concluzia ca e nemultumita????Fiindca doarme bine si nu plange noaptea?Nu are motive.Daca ar plange evident ca m-as duce la ea.
Tu singura ai apus ca adolescenta fiind nu te simteai bine in tabere , nu te bucurai de nimic pt ca ai dormit cu mama in pat panaa la 13 ani si apoi ai devenit dependenta de iubiti...Eu nu vreau sa ajunga fata mea asa.Nu stiu cum te lasa pe tine mama sa plangi, eu nu am lasat-o NICIODATA.
Pot sa te intreb ce casnicie e aia in care parintii nu impart patul timp de 13 ani??Si cat de fericiti sunt copii din casnicia aia??
ce semnifica AP???
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali