contract de munca desfacut ptr. ca refuz vaccinul!

contract de munca desfacut ptr. ca refuz vaccinul! | Autor: paula76

Link direct la acest mesaj

Dragelor,
SE INTAMPLA IN ROMANIA zilelor noastre!!!!
Lucrez intr-un spital, si managerii nostri ne obliga sa facem vaccinul antigripal(vorbesc de gripa porcina)-suntem amenintate ca daca nu ni-l facem suntem trimisi in fara plata, sau mai rau, ni se va desface contractul de munca!
Eu refuz vaccinarea ptr. ca am motivele mele(vaccin insuficient testat-eu vreau sa fac un bebe in viitorul foarte apropiat si nu pot sa stau cu grija ca, daca imi fac vaccinul, peste o luna sau doua daca raman insarcinata, poate va avea urmari asupra dezvotarii fatului).
Oricum indiferent de motiv, fiecare dintre noi cred ca avem dreptul de a ne alege singuri, sa facem sau nu acest vaccin.(nu vrem sa fim manipulati si indobitociti!).Cadrele medicale, pe motiv ca lucram la patul bonavului, suntem amenintate cu datul afara daca refuzam.(se intampla intr-un spital din Prahova!!!!!!!!!!!!), si probabil si in alte judete.......
va rog, cine cunoaste Dreptul Muncii- ajutati-ma cu o parere, e normal asa ceva???Chiar as dori raspuns fff. urgent!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu ma mira ca se intampla asa-ceva... Trist . Chiar as fi curioasa de un rapuns avizat. Marius si Mediajust, unde sunteti?

Mami de Denis (17.06.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula76

Dragelor,
SE INTAMPLA IN ROMANIA zilelor noastre!!!!

se intampla si-n america zilelor noastre, idem in europa.
nu am studii juridice, doar ca voi incerca sa-ti transmit logica expusa in spitalele americane - atata vreme cat important e pacientul, cadrele medicale trebuie vaccinate la zi, inclusiv cu anti-gripalele de sezon. explicatia e ca daca nu esti vaccinata si intri in contact cu pacientul x din salonul y si iei virusul, atunci il transmiti mai departe la pacientul w din salonul z, pentru care poate fi fatal. tu esti transmitatorul. iar pacientii nu vin la spital sa se imbolnaveasca de la cadrele medicale. iar spitalele nu vor sa plateasca despagubiri colosale tuturor pacientilor imbolnaviti de cadrele medicale.

pe-aici si profesorii sunt obligati sa aiba anumite vaccinuri la zi.

eu inteleg logica, dar tot mi se pare ca se incalca un drept fundamental. pe de alta parte, asa cum faceti vaccinul anti-tbc sau anti-hepatita, si asta intra in fisa postului, banuiesc. e o alegere implicita pe care au facut-o toate cadrele medicale cand si-au ales meseria. tinta aici nu e dreptul tau, ci dreptul pacientului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Personal nu am auzit niciodata de vreun contract de mjunca desfacut sau fara plata sau orice alta metoda de constrangere daca un angajat nu a dorit sa isi faca acest vaccin.
In mod cert nu este obligatoriu, nu exista nicio constrangere legala sau vreo dispozitie in acest sens. Deci nu cred ca se va desface niciun contract de munca pe acest temei.

Titlul topicului este incorect pentru ca sugereaza un fapt implinit ceea ce este fals.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput