Botez pt. un copilas

Botez pt. un copilas | Autor: bubulina68

Link direct la acest mesaj

botez pt. un copil
Buna ziua,mamici si tatici sant noua pe forum ,dar am si eu un off si nu am cui sa-l impartasesc. AS dori sa botez si eu un copilas orfan de la o maternitate sau de la o familie mai necajita care nu are cine sa-i boteze. Caut cam de 2 ani am incercat si la o maternitate si la un orfelinat dar daca nu ai cunostinta pe cineva din personalul de acolo nu te baga nimeni in seama. Poate exista printre voi persoane care cunosc astfel de familii sau pe cineva care lucreaza intr-o maternitate sau intr-un orfelinat si vorbeste cu persoana respectiva si ma poate ajuta.I-as fi foarte recunoscatoare.Sant si eu o mamica (matura) de 41 de ani , am si eu un "soare" in casa,are 11 ani si jumatate.Si inca ceva as dori sa adopt si un copil cine s-a confruntat cu asa ceva sa-mi spuna si mie cu ce probleme s-a confruntat si cat a durat, pt.ca am inteles ca e un proces f. greoi.In speranta ca o sa imi raspunda cineva va multumesc anticipat. ps. mentionez ca sant din Bucuresti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

N-am mai scris de mult pe aria asta insa scriu tocmai la acest subiect fara a dori sa deschid vreo polemica.
INSA eu voi suferi intotdeauna ca cineva, asa ca tine, a vrut musai sa boteze un copil si mi-a rapit mie acest privilegiu, de a participa la botezul copilului meu,de a avea poze, nasi care sa ne viziteze etc. Fata mea avea 20 de zile cand am cunoscut-o si 2 luni cand am adus-o acasa si undeva in acest interval, cat a stat la maternitate si a fost vizitata si stiau ca va fi luata de noi (ii duceam pampersi, haine, dadeam bani la dr etc) mi-au botezat-o si m-au anuntat cand am luat-o acasa. Imi lasase "nasa" o punga cu haine si ei un lantisor cu cruciulita. Pe mine m-a deranjat cumplit episodul si combat impotriva acestor crestinari voluntare.
Sunt campanii prin care copiii institutionalizati sunt botezati, nu raman necrestinati, dar a gasi un abandonat doar ca sa il botezi....

Despre procesul de adoptie sunt zeci de pagini scrise, ori pui intrebari acolo la concret, ori in masura timpului citesti din urma ce scriu fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Si baietelul nostru a fost botezat in maternitate.Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta chiar daca nu ii cunosc nasii. Noi l-am cunoscut cand el avea 5 ani si 9 luni, abia fusese declarat adoptabil. Deasemenea , doresc tot binele celor care i-au fost asistenti maternali, de alta religie, dar care nu i-au schimbat-o.Chiar l-au iubit si au avut grija de el cum au putut mai bine. Am trait si traiesc in mediul urban, dar oamenii de la sate inca ne dau lectii de viata.
Pentru ca pe fiul nostru il cheama Stefan, pe 27 decembrie i-am facut slujba aceea prin care copiilor adoptati li se recunoaste rudenia dupa har, asemenea lui Ioan cand mantuitorul era rastignit pe cruce. Cu aceea ocazie, am avut alaturi de Stefan doi prieteni de familie, sot si sotie, care, fie si formal, pana se va insura el vor fi ...nasica si nasicul. Preotul a spus ca este chiar un gest frumos, o promisiune de cununie. Noi, cele doua familii, locuim pe acelasi etaj, ne cunoastem de 21 de ani, avem zid comun la dormitor, iar cat suntem de legati sufleteste, nu cred ca mai este cazul sa spun.
In alta ordine de idei, cine vrea sa boteze, poate. Si, da, daca ar putea sa fie cu adevarat parinte spiritual acelui copil, ar fi minunat!

Toate cele bune!

Bellaiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina68 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aissa

N-am mai scris de mult pe aria asta insa scriu tocmai la acest subiect fara a dori sa deschid vreo polemica.
INSA eu voi suferi intotdeauna ca cineva, asa ca tine, a vrut musai sa boteze un copil si mi-a rapit mie acest privilegiu, de a participa la botezul copilului meu,de a avea poze, nasi care sa ne viziteze etc. Fata mea avea 20 de zile cand am cunoscut-o si 2 luni cand am adus-o acasa si undeva in acest interval, cat a stat la maternitate si a fost vizitata si stiau ca va fi luata de noi (ii duceam pampersi, haine, dadeam bani la dr etc) mi-au botezat-o si m-au anuntat cand am luat-o acasa. Imi lasase "nasa" o punga cu haine si ei un lantisor cu cruciulita. Pe mine m-a deranjat cumplit episodul si combat impotriva acestor crestinari voluntare.
Sunt campanii prin care copiii institutionalizati sunt botezati, nu raman necrestinati, dar a gasi un abandonat doar ca sa il botezi....

Despre procesul de adoptie sunt zeci de pagini scrise, ori pui intrebari acolo la concret, ori in masura timpului citesti din urma ce scriu fetele.

Cris

Eu vreau sa clarific: Eu daca o sa gasesc sa botez un copilas,in nici un caz nu il voi lasa in maternitate sau in plasament de unde il voi gasi pentru a-l lua spre a-l boteza , fara sa ma mai intereseze nici un minut soarta lui ci voi avea grija tot timpul sa fiu ca o a doua mama pentru el si il voi urmari pe tot parcursul vietii lui si automat voi tine legatura si cu noua lui familie daca va fi adoptat, si chiar daca nu va fi adoptat nu voi fi cu inima de piatra si il voi vizita ori de cate ori voi putea si va fi nevoie.Nu toti oamenii gandesc ca tine.Sper ca sa nu ma critici prea tare si sa ma intelegi si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Bubulina, nu vreau sa intelegi gresit, poate ca tu ai cele mai bune intentii, dar te-ai gindit vreodata ca familia care va lua copilasul nu te va vrea de nasa? Nasa pentru un copil reprezinta a doua mama si ar trebui sa fie in cele mai bune relatii cu parintii, dar daca nu ei sint cei ce te-au ales e posibil sa nu le convina, la fel cum e posibil si sa nimeresti peste o familie perfect compatibila cu tine, dar e un risc pe care eu una nu mi l-as asuma.

Si eu impartasesc opinia aissei, pentru ca am trecut si eu prin asta. La mine a fost doar botezul, pe care nu l-am putut opri pentru ca a fost facut cu 6 luni inainte ca noi sa-l cunoastem pe Alex, dar atunci cind a aflat ca noi il vom lua de linga ea, nu stiu ce a fost in capul ei si s-a grabit sa-i ia motzul, fara sa se sinchiseasca sa ne anunte si pe noi, ca sa putem fi macar prezenti la eveniment, ca sa numai spun ca nu i-au facut nici macar o poza.
Oricum la capitolul poze a stat foarte prost. Nu are decit una la 6 luni si doua la 9 luni toate facute de Protectia Copilului.

Drum bun, licurici iubit!

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubulina68

Eu vreau sa clarific: Eu daca o sa gasesc sa botez un copilas,in nici un caz nu il voi lasa in maternitate sau in plasament de unde il voi gasi pentru a-l lua spre a-l boteza , fara sa ma mai intereseze nici un minut soarta lui ci voi avea grija tot timpul sa fiu ca o a doua mama pentru el si il voi urmari pe tot parcursul vietii lui si automat voi tine legatura si cu noua lui familie daca va fi adoptat, si chiar daca nu va fi adoptat nu voi fi cu inima de piatra si il voi vizita ori de cate ori voi putea si va fi nevoie.Nu toti oamenii gandesc ca tine.Sper ca sa nu ma critici prea tare si sa ma intelegi si pe mine.

incerc sa-mi spun si eu parerea cat se poate de obiectiv...

iti inteleg pe undeva intetia insa nu cred ca-ti dai seama de impactul unei actiuni ca cea sublimiata mai sus.
eu am patit asta cu o tanti (mama si ea) care s-a numit 'a doua mama' a Alexandrei tot din intentii bune de altfel.
impactul unei astfel de pozitionari fata de un copil abandonat poate fi dezastruos pentru el.

pana la finele unei posibile adoptii copilul (mai ales daca este mai mare si intelege anumite lucruri, dar nu numai in cazul asta) se raporteaza de 'n' posibile mame, fiecare desprindere de una dintre ele cauzandu-i grele dezamagiri.

Alexandra a fost botezata, din fericire tot in religia mea.
Am avut noroc insa de o maternala buna si avem foarte multe poze cu Alexandra inca de micuta de tot pana am intalnit-o noi. Am primit rochita de la botez, lantisorul si motzul.
Ii vom face si noi slujba aceea cat de curand insa.
Nu simt ca o dezamagire ca nu am luat parte la botez insa vad ce sensibili sunt acesti copiii, copiii nostri, cand vine vorba de relatia cu mama!

Grija mare, foarteee mare pentru sufletul copilului...

mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu critic pe nimeni, speram sa se inteleaga ca e vorba doar de regretul meu pt ca e singurul capitol care ne lipseste din istoria familiei noastre. Si asta pt ca o credinta populara spune ca Dumnezeu le iarta femeilor care au facut avorturi, cate un avort per bucata copil botezat. Asa mi s-a spus, ca de aia multe femei se inghesuie sa boteze copii abandonati.Mai mult, noi ne-am dus sa luam fata din maternitate cu "nasa" noastra care saraca a aflat stupefiata, la fel ca mine, ca brusc nu mai e nasa pt ca ea era deja botezata.
Doamna respectiva ne lasase pe punga de haine numarul de telefon si numele sa o sunam daca dorim noi sa tinem legatura, dar avand in vedere ca localitatea unde se petreceau lucrurile e mica si e posibil ca nasa si mama naturala sa se cunoasca nu am vrut sa risc si sa divulg detalii despre noi care sa poata ajunge la familia naturala. Nu se stie niciodata ce ganduri le pot veni unora...

Ideea era sa intelegi ca daca ai aceasta posibilitate de a boteza vreun copil macar sa intrebi daca cumva e deja vizitat de vreo familie si sa nu le rapesti si lor bucuria de a-si boteza copilul. Oricum, asa cum am spus, cei institutionalizati sunt crestinati, nu raman nebotezati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubulina68

botez pt. un copil
AS dori sa botez si eu un copilas orfan de la o maternitate sau de la o familie mai necajita care nu are cine sa-i boteze. Caut cam de 2 ani am incercat si la o maternitate si la un orfelinat dar daca nu ai cunostinta pe cineva din personalul de acolo nu te baga nimeni in seama.

Buna!
Ca sa nu risti sa le rapesti placerea celor ce vor adopta copilul pe care tu l-ai boteza, mai bine incerci sa gasesti o familie mai nevoiasa (ca sunt slava Domnului) care sa aiba nevoie de tine ca "nasa" sau daca intentia ta este doar de a face bine unui copilas (fara a-ti spala anumite pacate, cum isi dadeau cu parerea fetele mai sus) poti proceda ca mine. Adica eu am gasit, din vorba in vorba, o familie mai nevoiasa, dar care aveau deja bebelusa botezata (chiar nasa copilei a fost legatura) si am imbracat complet fetita, cu mai multe randuri de haine, jucarii, biberoane, pampers, servetele umede, etc... asa am considerat eu ca pot face bine unui copilas...
Retine, nu te critic pentru decizia luata de a dori sa botezi un copilas abandonat, dar nu sti daca prin asta tu faci un bine sau strici ...?!?!?
Daca tot vrei sa adopti, poate pe aceste drumuri o sa te imprietenesti cu alte familii si o sa poti boteza cu "incuviintarea" parintilor adoptivi, un copilas.
In orice caz multa bafta in continuare si gandeste-te mai mult asupra subiectului deschis de tine.

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona14 spune:

Si eu impartasesc opinia Aissei si lui Misha 71,avand si noi neplacuta experienta de a nu asista la botezul fetitei noastre.Dar vrand neaparat ca nasii nostri de cununie sa fie si nasii ei,cand a implinit 2 ani am facut botez.Misha si noi am cunoscut fetita inainte de a implini un an si desi stia ca o luam,tot asa ei iau facut ziua(la trei saptamani dupa ce implinise un an}si nici nu ne-au invitat si cand sa o luam acasa am gasit-o si tunsa la chelie.Am crezut ca inebunesc,plus ca sotul maternalei tot timpul ii zicea vino la ,,tati",,,unde pleci tu fata lui tati"si tot asa.
Imi pare rau Bubulina,dar si eu cred ca mai bine ai incerca sa fii nasa unui copil sarman,de care sa ai grija si pe viitor si care are parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina68 spune:

pentru toate doamnele care mi-au raspuns pana acum : eu inteleg ca toate cele care ati adoptat vi s-a rapit placerea de a boteza copilul pe care l-ati infiat dar cum spunea si Bellaiza ca ea a reusit sa-l adopte aproape de la 6 ani , copilul nu poate sta nebotezat atata timp pana vine cineva sa il adopte...eu va inteleg nemultumirea la toate mai ales ca aveti cazuri aproape asemanatoare dar asta nu inseamna sa ma criticati pe mine pentru situatiile voastre... eu am crezut ca scriind pe acest forum imi voi gasi niste adevarate confidente care ma pot intelege si cu care pot sa discut o gramada subiecte dar vad ca toata lumea este impotriva mea,exceptie Bellaiza care este o femeie sufletista si buna.Oricum va multumesc ca totusi a-ti pierdut ceva timp pentru a-mi raspunde.
PS.:Nu trebuie judecat pe nedrept pe nimeni inainte de a cunoaste acel om cu adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Cred ca preotii care au parohii de cartier isi cunosc foarte bine enoriasii si stiu cel mai bine unde si cui poti sa faci o astfel de fapta buna.

In maternitati si centre de plasament se pare ca noi, mamicile adoptive nu prea avem relatii , ba chiar sunt fete pe forumul acesta care chiar ar avea nevoie de astfel de relatii ca sa-si largeasca aria de cautare a copilului.

Aissa, tu ti-ai luat printesa la o varsta foarte frageda, ceea ce nu se prea mai intampla in ultimul timp. Iar sa lasi un copil nebotezat pana isi gaseste parintii... ortodoxia din mine spune ca e mai bine sa se gaseasca cineva care sa faca si pasul asta, poate isi gaseste mai repede parintii.
...ca ne plac sau nu ne plac nasii copilului...

Mergi la inceput