cand copilul plange...
...metoda de abordare a copilului nu este intotdeuna cea mai eficienta. in special daca copilul este mic (nou nascut, sugar).
este cunoscuta legatura emotionala dintre mama si copil, in special in timpul sarcinii. si mai este cunoscut si faptul ca daca echilibrul emotional al mamei este perturbat, acesta se va reflecta in echilibrul emotional al copilului.
din experienta va spun ca in luna a treia de sarcina, am avut cea mai mare disputa cu tatal copilului, care inca mai spera sa scap de sarcina. dupa ce hotarata sa pastrez sarcina am trecut de perioada limita cand se putea face un avort,tatal copilului si-a dat arama pe fata, cum se spune!
ei bine, perioada aceea a fost foarte grea pentru mine emotional. tarziu, dupa ce am nascut copilul, la trei luni, a inceput puiul sa planga! am consultat diferite autoritati in domeniu. mi-a fost greu sa il inteleg, in special, sa inteleg de ce plange!
am incercat multe metode. am sa le descriu pe parcurs. insa cea mai mare descoperire, a fost vizionarea filmului facut de o soprana , care a avut un copil plangaret din fasa. cu urechea ei muzicala a descoperit ca plansul bb-ului are un pattern, mai mult, spune ceva. iar daca raspunsul va fi pe masura asteptarii bb-ului, adica venim in intampinarea nevoilor lui, plansul se va potoli ca prin minune. daca de exemplu, este nevoie sa ragaie, si mama ii da sa manance, copilul va deveni si mai iritat decat este, si frustrat!
sunt istorii pe care doesc sa le impartasesc cu alte mamici si viitoare mamici!
personal, odata ce am invatat limbajul plansului bb-ului, bb-ul meu nu a mai plans niciodata! pentru ca atunci cand facea sunetul, eu eram acolo sa ii indeplinesc nevoia, cea reala, si nu cea presupusa de mine ca mama!
acel dvd care mi-a descis ochii in privinta plansului copilului a fost Dunstan baby language!
Raspunsuri
SufletDInger spune:
Super.
Si mie mi-a luat ceva timp pana am invatat ce se doreste printr-un tip de plans, daca pot spune asa, si n-am ureche muzicala.
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
sinela spune:
Am fost sfatuita de o asa zisa "prietena" sa-mi las copilul sa planga singur in patut ca se plictiseste si tace el ... Fetita mea plangea de plictiseala, niciodata nu i-a placut sa stea singura in patut si a cercetat lumea cu ochii ei mari de cand i-a deschis.
XIO spune:
Cand copilul mic plange pt. a se linisti trebuie sa i se vorbeasca in soapta si sa vada fata mamei .
Bebelusii sunt animati de liniile fetei : liniile facute de sprancene , de gura, ridurile facute de zambet. ridurile de pe frunte.
Am vazut la pedopsihiatrie un film despre aceste lucruri , in care un renumit dr. sfatuia mamele sa acorde atentie bebelusilor soptindu-le , vorbindu-le bland si avand contact vuzal.
Merge tehnica , am incercat-o si eu la ginecologie
si am avut un singur insucces cu un suparat micut care statea la lampa pt. icter.
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
3x3 spune:
Sinela, conform cunostintelor de ingrijire a copilului vehiculate in Australia, copilul nu trebuie lasat sa planga mai mult de 10-15 minute! daca continua sa planga, cauta ajutor, schimba metoda de linistire a copilului, etc.
am citit intr-o carte de psihologie, nu mai stiu in care, ca abordand plansul copilului din start pui bazele primare ale abilitatii de a intampina stresul si face fata stresului.
am abordat in felul acesta copilul meu, nu l-am lasat sa planga, si am un pui echilibrat din toate punctele de vedere.